Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, ha akár kényelmetle...

Miért baj, ha akár kényelmetlenségek árán titkolni akarok valamit, hogy egy szülőmmel megmaradjon köztünk a jó kapcsolat?

Figyelt kérdés

Igen, volt kérdésem itt és nagyon sokan bántottak.

Pedig én őszintén szeretném megérteni, mert így csalódottság és gyűlölet van bennem, viszont ha megérteném, nemhogy ezek elmúlnának, hanem segíteni tudnék magamon.

Szóval egyik szülőmmel (NEM ő nevelt) kettesben maradtunk, mert sokan meghaltak, sokakkal pedig még 20-30 éve összeveszett a család, ezért nem jó a viszony.

Ezzel a szülőmmel is nehéz, egy nagy tini, önfejű, makacs és sajnos az alkoholizmus definíciója is áll rá.

A maga módján nagyon szeret és ezt ki is mutatja (szintén a maga módján, ahogy ő ki tudja mutatni).

Nem túl egészséges és nem is vigyáz magára.

A hátralévő 2-3 évben úgy tudnám megtartani köztünk a jó viszonyt, ha egy-két dolgot ráhagyok, lenyelek, nem neki mesélek el, hallgatok rá (vagy úgy teszek, mintha hallgatnék rá). Úgy érzem, nekem megér ennyit.

Most egy olyan konfliktust, ami a kapcsolatunk örökre elmérgesedést eredményezné úgy tudnék elkerülni, hogy némi kényelmetlenségek árán letagadnék valamit.

Jó, tudom, nem éri meg, más nem így csinálná.

Miért? Miért?

Tényleg hadd értsem meg. :(

2019. márc. 9. 08:55
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy egy 2 milliós városban beszámol neki, ha igen, szabadságon voltam.

Én örülök, ha segít nekem egy ilyen szervezet, de segít? Ilyen feltételekkel is?

2019. márc. 9. 10:10
 12/29 anonim ***** válasza:
37%

Anonymus !

Nem, a hazugság konkrétan az igazság eltitkolása es/vagy valótlanság állítása.

"A másik félnek is az a jó, ha idegeskedik és eltávolodik a lányától? Jó tudni...."

Ha emiatt eltávolodik, akkor annak a kapcsolatnak mar eleve ertelme se volt. Tovabbra is az igazsággal messzebbre jutsz, ellenben ha hazugsagon kapnak, nahyon megjarhatod.

2019. márc. 9. 10:22
 13/29 A kérdező kommentje:

Még mindig nem érted ezek szerint, hogy itt az igazsággal járom meg.

Egyébként ki a f....-t érdekel az igazság, ne fájjon a feleknek, ez a lényeg...

2019. márc. 9. 10:26
 14/29 anonim ***** válasza:
13%
Megegyszer; a hazugság mindig kiderül. MINDIG. Ha nem ma, akkor holnap, vagy evek múlva. Akkor majd jobban megszívod. De te tudod, olyan okos vagy, bár csak nyivákolsz itt már napok óta. Hazudj, onnan már jöhet a lopás is, semmi vesz
2019. márc. 9. 10:28
 15/29 anonim ***** válasza:

Szerintem segítene az a szervezet, amelyet ajánlottam.

Értem, ha ennyire tartasz valamitől akkor ne mondd el neki és probléma megoldva.

Remélem, hogy másfajta dolgok nem terhelik meg a vele való kapcsolatodat. Végülis te ismered, hogy milyen.

2019. márc. 9. 10:32
 16/29 A kérdező kommentje:
Nem derül ki mindig és erre példát is tudok.
2019. márc. 9. 10:33
 17/29 anonim ***** válasza:
34%

Ugy gondolom te még nem kaptad meg az élettöl a pofont.

Szerintem itt mindenkinek tök mindegy,hogy megmondod e az igazat vagy sem.

Ahelyett hogy melot keresnél itt várod hogy valaki egyetértsen veled.

Itt bizonygatod magad.

Akkor hajrá ne mond el, neked van igazad.

De hidd el, meg fogod tapasztalni a saját börödön ezt a látszat életet, amikor neked is csak azt mondják amit hallani akarsz.

És majd ha kiderül a francos nagy igazság,

Utolag x évvel, rádobbensz higy az igazsag egyszer fáj, a hazugság....

2019. márc. 9. 12:35
 18/29 anonim ***** válasza:
36%

Nem a hazugsággal van a probléma,de ne mondd azt,hogy az említett személy miatt titkolod. Igazából magad miatt ,hogy ne rakjon ki . Azt sem értem,egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben ,miért mondtál fel az előző munkahelyeden,ha tudtad,hogy nincs másik? Gyerek vagy te még,az a bajod .

Amúgymeg itt senkit nem érdekel ,a te dolgod ,csak magaddal cseszel ki . Meg egy alkoholistának úgysem fogsz soha megfelelni ,de gondolom erre már rájöttél . Szerintem nincs rá szükség,hogy ápolgasd a lelkét,hogy ő komfortosan legyen ,és vedelhessen tovább . Tudom miről beszélsz,én is keresztülmentem ezen,csak tudod a sok éves nyelésnek ,meg tojásokon lépkedésnek,azért hogy ő szegénykém ne sérüljön egyszer véget kell vetni ,vagy téged tesz tönkre . Ezért is nem értem,miért nem dolgozol és húzol el onnét,minél hamarabb .

2019. márc. 9. 13:00
 19/29 A kérdező kommentje:

Van többhónapnyi tartalékom, amibe belefér maximum egy hónapnyi szünet.

Az iskolát is hónapokra előre befizettem, háztartási tartalékot is képeztem, írom a bevételeimet, kiadásaimat, tudom, mire mennyi megy el.

Ahonnan elmegyek, ott úgy szenvedtem, hogy fizikai tüneteim voltak.

2019. márc. 9. 13:18
 20/29 A kérdező kommentje:

Az örökölt-ajándékozott lakásból húzzak el? (Amúgy abban nőttem fel, tehát nem egy kegy-ajándék. Nagyszüleim sajnos már nincsenek köztünk.)

Dehát akkor amit veszek lakás, azon is ott lesz annak a bélyege, hogy a kapott lakás árából tudtam megvenni.

Most amúgy -amikor épp nem zokogok - álmaim állásinterjújára készülnék. Jó lenne megszerezni az állást, de ha nem, akkor tapasztalatszerzés az interjú.

Ehelyett mindjárt indulhatok apámhoz és a barátnőjéhez, persze estig ott leszek.

Tudta, hogy nem érek rá (illetve estére ígértem pár órát!) de fél órája rám írt, hogy igyekezzek....

Képzem magam, félreteszem a pénzt, egészségesen élek, céljaim vannak...

Miért vagyok gyerek?

2019. márc. 9. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!