Rettentő kényelmetlenül érzem magam a barátom családjának a körében. Hihetetlenül slamposak, nem igazán szeretnek magukra adni, teljesen mások mint az én nagyszüleim. Mit tegyek a helyzettel,ha ennyire kilógónak érzem magam közülük?
Figyelt kérdés
Sajnos a barátomat is gyerekkorától a rendetlenségben nevelték, a "jól van az úgy kisfiam,nem baj,ha már a zokni is elmászik".Én neveltem rá arra,hogyan kell rendesen mosakodni, alul felül,tisztán tartania magát,néha most is vannak hiányosságok,de rettentő sokat fejlődött pozitív irányba. Együtt szoktunk menni vásárolni a párom anyjával,mert ő a sofőr,nekünk nincs kocsink,és egyszerre időzítjük a vásárlást. Mi sem,és én sem voltunk a világ eleje, de tanult ember létükre rettenet,ahogy a házuk kinéz, és saját magukra, a benti környezetünkre is trehányak.Tudom,hogy ez most durván hangzik, de szégyenlem azt,amikor "anyósjelöltem", is jön velünk,vagy velük együtt kell megjelennem valahol.A nyáron is képes volt felemás cipőben eljönni vásárolni,olyan volt mint egy bohóc, 60 éves asszony létére. A haja zsíros, kócos, a ruhája sokszor elszíneződött,koszos, de a műkörmére büszke,mert ha ő azt kiteszi,mindenki tudja,hogy irodista volt..Hozzájuk képest a nagyszüleim olyan tiszta emberek, hogy nálunk a padlóról is lehetett volna simán enni. Képes volt a fiát hosszú éveken keresztül úgy elengedni bárhova,hogy csipás volt a szeme, lyukas volt a kabátja,és ilyesmik. Nálunk ez soha nem fordult elő. Rettenetesen kilógónak érzem magam,és nyomaszt ez a helyzet,hogy nem tudom őket sehogy el/kikerülni,mert a felső szomszédaink, és sokszor engem is hívnak,hogy menjek fel hozzájuk,ne legyek egyedül, de nem akarom megbántani őket,hogy miért is nem akarok én oda felmenni. Arról meg ne is beszéljünk,hogy a macskáikat milyen körülmények között tartják,és a barátomat semmi sem zavarja..Beszéltem már erről vele, de hát mégsem mondhatom azt,hogy figyu nem bírom elviselni a szüleid,mert koszosak, és sokszor abnormális dolgaik vannak (lenne még mit írnom,de nem akarom olyan hosszan ecsetelni).Mit tehetnék? Nagymamámmal sokszor beszélünk telefonon, és az ő véleménye az,hogy hagyjam itt az egész családot,mert egy darabig működik a barátomnál is az "át nevelősdi",aztán beleun és visszasüllyed abba,amit gyerekkorától megszokott.Hallgassak rá?Úgy érzem igaza van,sajnos..2024. jan. 10. 03:08
1/40 anonim válasza:
Prolik közé keveredsz, megesznek a paraziták.
A párod most ideig-óráig alkalmazkodik hozzád, de a família jó eséllyel vissza fogja húzni.
Előbb-utóbb eleged lesz, akkor lesz vége, amikor joggal vágod a fejéhez, higy “én vakartalak ki sz…ból”.
Nem várnám meg.
2/40 anonim válasza:
1-es vagyok.
Hallgass a bölcs nagyanyádra.
3/40 A kérdező kommentje:
Akkor Te is ugyan azt javasolod,mint nagymamám. Én is ezen a véleményem vagyok,és ugyan erre a "az én vakartalak ki",dologra gondoltam.
2024. jan. 10. 03:24
4/40 anonim válasza:
Nagymamád bölcs asszony. Halgass rá!
5/40 anonim válasza:
Fiatalon sokszor érzi azt az ember, hogy na majd ő megoldja, átneveli, támogatja, segíti a másikat. Amivel egy bizonyos mértékig nincs semmi baj. A te barátod nem érzi problémának azokat a dolgokat, amiket te annak látsz, hozzáteszem teljesen jogosan. Hosszú évek alatt odáig tud jutni ez a dolog, hogy mindig lesznek hiányosságai, neked apró tüskék és mikor kezd laposodni a dolog, ő azt fogja gondolni, hogy mennyi áldozatot hozott már érted, míg te azt, hogy mennyi energiádba került az a kis eredmény is. Ez felőrli mindkét felet hosszútávon. Annyival van több tapasztalatom nálad, hogy én már megtanultam, nem érdemes anyja helyett anyjának lenni a párodnak. Ugyanakkor azt is tudom, hogy fiatalon még sokkal megengedőbbek elfogadóbbak vagyunk a másikkal szemben. Helyetted nem dönthet senki, mert az senkinek sem jó. Én már biztos nem fektetnék energiát olyan dologba, ami számomra alapvető elvárás magammal szemben és a másik felé is. Neked kell ezt érezni.
6/40 anonim válasza:
Jáj már megint az önfeledt irodista és tanult ember szidása stb idióta témák. Még nagyítsd fel azt is hogy volt egy porszem a korláton és picsogjál hogy mennyivel jobbak vagytok mint aki tanult. Szánalmas. Egyébként megmondom mi az oka ha véletlenül néha nem tiptop, képzeld k fárasztó az agymunka, de nem lazsálhat mindenki fizikai munkában van akinek néha a nehezebb szellemit is el kell végezni, még ha főzőcskézni és takarítgatni sokkal kellemesebb is.
7/40 anonim válasza:
"tanult ember létükre"
Innentől kezdve hiteltelen az egész irományod, ha kihagytad volna belőle a fő világfájdalmadat talán el is hittem volna 3 szavadat legalább, de így egyet sem.
8/40 A kérdező kommentje:
Vártam, mikor jönnek a beszólogatók. Sajnos a történet, akármilyen formában is próbálom szépíteni ilyen marad. Tanult,és kevésbé iskolázott ember között is van trehány,meg nett. Én sajna utóbbit fogtam ki.Nem panaszkodni jöttem,szimpla kérdést tettem fel, szituáció leírással. Mi van ezen akkora nagy felháborító dolog? Tudom,most jön majd az "alpári a stílusom,és egyéb csemegék". A normális választ adóknak köszönöm, aki meg csak rajtam és a kérdésemen akarja kiélni az indulatait. Csókolom!
2024. jan. 10. 04:33
9/40 A kérdező kommentje:
Miért? Mit írjak egyetemet végzett emberre? Hogy alul iskolázott?" Ne röhögtess már ki...."
2024. jan. 10. 04:53
10/40 anonim válasza:
Én is azon a véleményen vagyok, mint az 1-es. Mamádnak igaza van. Senkit nem lehet átnevelni. Csak a kedvedért csinálja meg egy ideig, nincs rá belső igénye. Engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!