Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha az anyós anyagilag segít...

Ha az anyós anyagilag segít minket egy válságos helyzet miatt akkor van joga bele szólni a magánéletünkbe?

Figyelt kérdés
Sajnos most egy anyagilag válságos helyzetbe kerültünk a férjem a minimálbért keresi leépítés miatt én pedig otthon vagyok a kicsivel sajnos gyestnem kaphatok,mivel egyenlőre még nem vagyok magyar állampolgár.Az alapvető dolgokat megtudjuk természetesen venni,de az anyósom segít minket plusz dolgokban mint például hoz pelenkát néha vagy bevasarol nekünk élelmiszert ( nem kértük nem vártuk el készségesen segít) viszont azt vettem észre mióta ez van jobban bele avatkozik a magánéletünkbe és beszólogat nekem,hogy hogyan főzök takarítók nevelek gyereket nemtudom ilyen esetben ez áll e a háttérben,hogy segít?

jan. 2. 10:57
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
29%

Nem.azért pofazik ez bele, mert a nehány pelenka miatt feljogosítva érui magát.

Hanem alapból egy határokat nem ismerő, a másikat semmibe vevő genyó jellem.

Én nem fogadnám el a szaros adományát.

Inkább éheznék. (voltam ilyen helyzetben, csak azért írom.)

jan. 3. 09:04
 42/59 anonim ***** válasza:
82%

Elmondhatja a véleményét, ti meg bólogattok és elengeditek.

Viszont aki mindenbe is beleugat, vele jobb nagyon lazára venni a kapcsolatot, mert egyperc nyugtot nem hagy.

Nekem nagynéném ilyen, meg lehet őrülni tőle, mindig mindent jobban tud, amit hangoztat is, persze.

Évente max. kétszer látom, de másfél órán belül menekülök onnan. Rhadtul idegesítő és nem veszi magát észre.

jan. 3. 09:56
 43/59 anonim ***** válasza:
16%
Nem kell a duma, egy minimálbérből GYEREKKEL megélni lehetetlen, hiába szépítesz.
jan. 3. 09:58
 44/59 anonim ***** válasza:
72%
Azért, ha félre van téve 3-4 millió forint, egy évig simán eléldegélnek a "minimálbérből".
jan. 3. 10:45
 45/59 anonim ***** válasza:
13%

26-os, a kérdező nagyon szépít, de minimálbérből NEM lehet megélni egy gyerekkel.

Szóval anyós lehet, hogy csak kéthavonta visz pelenkát, de akkor nyilván kéthavi adagot. ;)

jan. 3. 11:03
 46/59 anonim ***** válasza:
31%
44-es, biztosan félre van téve... hogyne :D
jan. 3. 11:03
 47/59 anonim ***** válasza:
18%
Miért ne? Simán, nekem is félre van téve azt az elmúlt 4 évben tanultam és amellett dolgoztam.
jan. 3. 11:08
 48/59 A kérdező kommentje:
Ha már itt ennyire mindentudóak egyesek és pofátlanok nyugodtan jöjjenek és nézzék meg mennyi félretett pénzünk van 😃🤭
jan. 3. 11:54
 49/59 anonim ***** válasza:
84%
De akkor az elejétől fogva rosszul állsz hozzá,rögtön így kellett volna kezdeni hogy köszönjük mama / Julis néni /ahogy hívod anyóst,ne hozzon nekünk semmit mert nincs szükségünk rà.
jan. 3. 13:12
 50/59 anonim ***** válasza:
79%

Tudod ez olyan, hogy ha valaki segít akkor azt önzetlenül tegye. Anyósod pedig nem önzetlen. Úgy gondolja, hogy mivel segít anyagilag (annak ellenére, hogy nem is kértétek) akkor az automatikusan felhatalmazza, hogy belepofázzon a dolgaitokba! Mondjátok meg neki, hogy köszönitek a segítséget de megoldjátok magatoknak. Én is ezt tettem, mikor egyetlen egyszer random küldött egy kis kaját az anyja (a párom meg elhozta a szatyrot amibe rakta a kaját mert nem is figyelte mi van a szatyorba amit a kezébe nyomott az anyja), aztán kitalálta a faluban, hogy én nem főzök meg nincs mit ennünk. Na akkor amúgy eldurrant az agyam mert minden egyes nap felkelek hajnalban és megfőzök aznapra, illetve odafigyelek, hogy legyen itthon kaja mindig. Lényeg a lényeg, felhívtam, hogy köszönjük azt az 1 adagot amit csomagolt a páromnak (nekem nem😂) de nincs szükségünk rá, mert főzök neki. Persze megsértődött de leszartam. A szüleim rengeteget segítettek nekünk anyagilag és minden téren mikor rendeztük be a házat, de ennek ellenére nem szóltak bele, hogy pl. milyen kanapén vagy bármi másból milyet vegyünk.

Tehát azt tudom tanácsolni amit fentebb is írtam, hogy köszönjétek meg az öregasszonynak a segítséget de innentől magatok fogjátok megoldani a dolgaitokat. Ha megsértődik meg hisztériázik szard le, én is azt tettem. 😀

jan. 3. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!