Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez a kijelentést meg lehet...

Ez a kijelentést meg lehet bocsátani anyóstól?

Figyelt kérdés

(Előzmény: édesapámat nem ismertem, édesanyám gyerekkoromban meghalt hosszas betegség után, így árvaként nőttem fel. Most 31 vagyok, vőlegényem 35.)

Anno fél éve voltam együtt a mostmár vőlegényemmel, mikor bemutatott az édesanyjának. Ez decemberben a két ünnep közé esett. Az édesanyja már tudta a családi hátteremet, illetve én is nyíltan beszéltem erről neki.

Aznap este, amire a kérdés irányul, étteremben voltunk, beszéltünk mindenről, jól éreztük magunkat, majd a következőket mondta nevetve a fiának:

"Szerencsés vagy drága kincsem, hogy nem lesz anyósod"

A vőlegényem és én is ledöbbentünk.

Ez 2 éve történt, addig nyitottan álltam hozzá, vártam, hogy megismerjem, de azóta egyre inkább kellemetlenül érzem magam a társaságában, főleg, hogy mostmár tőlem is elvárja a kapcsolattartást, nem csak a fiától, és ezt leginkább érzelmi zsarolással éri el. Tegyük hozzá, ha ritkán hármasban vagyunk (egyke a párom, és anyós elvált a férjétől), akkor meg azt érzem, hogy én vagyok a gyertyatartó...szerencsére a vőlegényem hasonlóan áll hozzá, úgyhogy a kérdés arra irányul, hogy magamban ezt hogy tegyem helyre.

2023. dec. 16. 18:55
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
21%
Itt szimplán arról van szó, hogy a kérdező utálja az anyóst és igyekszik egy ennek megfelelő fröcsögő kérdést feltenni egy KÉT ÉVVEL EZ ELŐTTI esetről, hogy elmondhassa mindenki, az anyós mekkora szar ember.
2023. dec. 17. 09:08
 22/43 anonim ***** válasza:
32%
Az rajtad múlik, meg tudsz-e bocsátani. Sajnos mindenkivel előfordul, hogy kiszalad a száján valami nagyon szerencsétlen. Velem kétszer fordult elő, de a reakcióból rögtön láttam, hogy hülye voltam, és bocsánatot kértem, azóta is szégyenlem magam, ha eszembe jut. Tehát én ismerem a másik oldalt is. Az gáz, ha nem jött rá, hogy hibázott, illetve ott helyben tisztázni kellett volna, és esélyt adni, hogy bocsánatot kérjen. Szerintem, ha csak ez az egy dolog volt, és azóta normálisan viselkedik, én adnék a helyedben egy esélyt a kapcsolatnak. De ha azóta szurkapiszkál téged, feszült a viszony, akkor csak a szükséges minimumot tedd a kapcsolattartásba a férjed kedvéért. Az sem kizárt, hogyha ez a tüske így benned van, még mindig lehet tisztázni, pl karácsony alkalmából. Leültök beszélni, és elmondod, hogy két év előtt volt ez a megjegyzése, ami neked fájt, mert elvesztetted az édesanyádat, hiányzik neked, ezért azóta sem tudtad túltenni magad ezen. De karácsony van, egy család lesztek, jó lenne tisztázni, hogy nem bántásból mondta, csak kiszaladt a száján. Így lehetőséget adsz neki, hogy bocsánatot kérjen, belássa, hogy hibázott. Ha ez megtörténik, neked is könnyebb lesz rendezni a dolgot magadban.
2023. dec. 17. 10:29
 23/43 anonim ***** válasza:
71%

Mondjuk én ott az étteremben hűvös udvariassággal elküldtem volna a francba, aztán megköszönöm a vacsorát-ebédet, és eljövök.

Számomra ilyen szintű tiszteletlenség nem fér bele; lehet, hogy őszerinte nagyon poénos, hogyha valakinek meghal az édesanyja - szerintem mondjuk nem.

Szerencsére az én anyósjelöltem nem ekkora bunkó.

2023. dec. 17. 10:57
 24/43 anonim ***** válasza:
66%

Nem kétéven át rágódok rajta. A francokat.

2023. dec. 17. 10:57
 25/43 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom több válaszoló szerint miért normális, nekem mondjuk van annyi intelligenciám, hogy nem "poénkodok" más halálán, és teszek kétértelmű, "viccesnek" szánt megjegyzést.
2023. dec. 17. 10:59
 26/43 anonim ***** válasza:
77%
25, senki sem mondta, hogy normális, de bocsánatkérés és tisztázás után nem hiszem, hogy ne lehetne rendezni a kapcsolatot, ha amúgy minden más rendben van. Az más, ha ez csak egy volt több bunkóság vagy sérelem között. És igen, ott helyben kellett volna lereagálni, vagy legkésőbb másnap, ha ott hirtelen lefagyott, nem két évvel később rugózni rajta. Ahogy írtam, még mindig meg lehetne beszélni, ha a kérdező valamilyen konstruktív megoldást keres. Ha csak ventillálni jött, akkor persze itt megtalálhatja azokat, akik együtt háborognak vele.
2023. dec. 17. 12:05
 27/43 anonim ***** válasza:
80%

Nem lehet, hogy az anyósod tulajdonképpen magával poénkodott:

"Szerencsés vagy drága kincsem, hogy nem lesz OLYAN anyósod MINT ÉN!!!"

Így is rossz vicc, de azért kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Nem valószínű, hogy szándékosan bántani akart volna.

Meggondolatlan poén volt, de magából indult ki.

2023. dec. 17. 13:59
 28/43 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem ez az anyós részéről önirónia volt, de a kérdező úgy tálalja, hogy megint jöhessenek a fröcsögő válaszok az anyós személyét illetően.

Amúgy csak nekem fura 2 éven át dédelgetni egy sérelmet? Eddig - vagy akár ott abban a pillanatban az étteremben - miért nem jutott eszedbe tisztázni ezt vele?

Anyuka ez nekem rosszul esik kérem magyarázza el mire gondolt. Ennyi lett volna. Nem 2 év után kiirni gyakorira...

2023. dec. 18. 16:40
 29/43 anonim ***** válasza:
18%

212

Pont ez jutott eszembe. Utája az anyóst, és most gyűjti a feketepontokat.

2023. dec. 18. 17:00
 30/43 anonim ***** válasza:
68%
Azt kellett volna válaszolni,hogy nem baj mamika,nekem sem lesz anyósom,remélem hamar felfordulsz.Akkor értette volna meg,mit is mondott.
2023. dec. 18. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!