Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Belemennétek egy ilyen pénzügy...

Belemennétek egy ilyen pénzügyi ,,harcba,, nagyszülőkkel vagy maradjak ki belőle?

Figyelt kérdés
Röviden, férjem nagyszülei igazán jómódú emberek voltak, segítették a szüleit is, házépítés kocsivásárlásban, de mindig adtak nekik. Meg hát nagy vagyont örököltek. Amin én megdöbbentem, de különösebben nem firtattam a dolgot, anyós após a gyerekinek soha semmit nem ad és nem is segít. Se férjemnek, se sógornőméknek. Ezt úgy kell elképzelni, két 70 év körüli nyugdíjas, két kézzel szórják a pénzt, autót cserélgetik állandóan, de a szomszéd utcába is azzal járnak. Anyósom imád öltözködni, ékszerezi magát stb. de egy példa a sok közül: karácsonykor a 6 hónapos kislánynak átnyújtott egy milka csokit (ugyan ezt kapták sógornőmék kisfiai is) nekünk felnőtteknek pedig természetesen semmit. Sógornőm keresett meg, hogy elege van az öccséből is (férjem) mert hiába próbálja rávenni, hogy beszéljenek velük, nem hajlandó. Egyébként mindig azt mondja férjem, hogy ilyenek voltak egész életükben, tartották a markukat, dolgozni nem szerettek és szerencsések, mert piszok jól megélnek az örökségből. Na most sógornőm bedoba, hogy akkor én és Ő beszéljünk velük, mondjuk meg, hogy értsék már meg, itt van mindenkinek a nagy lakáshitel, autóhitel, azért nyaralni egyikünk sem jár stb. és normális szülő egy kicsit megpróbálja segíteni a gyerekeit, főleg ha már így az ölükbe hullott. Viszont nem tudom, mennyire vegyek részt én ebben???? Abban igaza van férjemnek, hogy akinek van pénze és egy fillért is sajnált mindig a gyerekeitől, az semmitől nem fog változni. Ugyan akkor sógornőmnek is igaza van.

2023. nov. 7. 13:30
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

28as, ja hasonló a hasonlóval. Aztán akiből már nincs hasznotok, az út szélén hagyjátok:-D

29es, létezik olyan foglom, hogy albérlet. És akkor nem kell egy életre adósságba verni magukat

#27-es tanulj meg olvasni! Senki nem kért tőlük soha semmit!

Ja..csak remegve várjátok, hátha csurran-cseppen kis ingyen pénzecske.

2023. nov. 12. 11:53
 32/35 anonim ***** válasza:
80%

"létezik olyan foglom, hogy albérlet. És akkor nem kell egy életre adósságba verni magukat"

Az albérlet ugyanolyan adósság, sőt. Azt is ki kell fizetni minden hónapban, ha lakni akar valahol az ember, és az soha nem is jár le a hitellel szemben.

2023. nov. 12. 12:39
 33/35 anonim ***** válasza:
39%
Meg hitelt lehet olyat felvenni, aminek a törlesztője mindig ugyanannyi 20 évig, mindegy mi lesz az árakkal, de a bérelt lakásért meg csak addig fizetsz x összeget, míg a tulajdonosa nem akar 2x-et kapni érte. 12 éve egy ilyen lakás bérleti díja 50 ezer volt, most 150. A hitelt 50k-val törlesztettük és már lejárt, mienk a lakás. Valaki magyarázza el miért lett volna okos döntés bérelni!
2023. nov. 12. 16:59
 34/35 anonim ***** válasza:
38%

a gyerekeiket felneveltek, nem tartoznak nekik semmivel.

ha elkoltik a penzuket, az az o dolguk

2023. nov. 16. 13:19
 35/35 A kérdező kommentje:
33-as nincs a hitellel baj, csak az utolsó válaszadó nem tud két mondatot értelmezni. Nem megy neki az értő olvasás.
2023. nov. 21. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!