Belemennétek egy ilyen pénzügyi ,,harcba,, nagyszülőkkel vagy maradjak ki belőle?
Ez nekem is fura, mert nálunk is az a szokás, hogy a szülők segítik a gyerekeket, a felnőtteket is, hogy jobb és könnyebb legyen nekik. Még a nyugdíjas nagyanyám is a 30-as unokáknak rendszersen odacsúsztat egy-egy tízezrest és halálosan meg is sértődne, ha nem vennénk el.
Másrészt, ha nekem nem adnának anyámék, akkor úgy lennék vele, hogy dugják fel. Minek könyörögjek érte. Ha nem adják szívesen, akkor nem is kell.
Erről meg: "főleg ha már így az ölükbe hullott" amúgy az a véleményem, hogy gusztustalan gondolkodás. Azért, mert valaki nem megdolgozott érte, hanem kapta, nyerte, örökölte azért még nem tarthatnak rá igényt mások. Nyerjenek, vagy örököljenek ők is maguknak mi a fene ez, hogy az öledbe hullott adjál már? Esküszöm, ha nyernék a lottón, nem sajnálnám, de annak a rokonnak, aki kér, mert úgy gondolja igényt tarthat rá, ha már csak így nyertem, annak adnék 300 forintot, hogy vegyen egy szelvényt és egy petákot se látna sose.
Annyit segítenék később nekik, és annyit adnék, amennyit ők nekem.
Majd ha rátok szorulnak, te is viszel popsitőrlőt és milka csokit.
26os, szép család lehet a tiétek, ha csak akkor segítetek, ha kaptok cserébe valamit. Hála az égnek hogy nem tartozom közétek.
Nem a nagyszülők hibája hogy a kérdezőék hitelt fettek fel, és arra még rá is szült.
27. Miért, mire szült volna?
Mai világban anyagi támogatás nélkül kizárólag hitellel lehet venni ingatlant. Ha jól keresnek is, ha havi 100-200 ezret tudnak spórolni, maximum az önrészt tudják összegyűjteni. 35-40 milliós ingatlan esetében azért az is sok pénz. A nőnek pedig ketyeg a biológiai órája....
Ha még albérletben is laknak, az kb mai viszonylatban rezsi nélkül is 150-200 ezer. Emellett ugye félre is kell tenni.
Senki nem mondta, hogy minden áron adjanak a gyerekeiknek, ne fizessék ki a hitelt. De más az unokáknak a csillagot lehozná, ők meg oda vágnak egy csokit? Ne már...
#29-es pont ezt akartam én is írni, tökéletesen megfogalmaztad.
#27-es tanulj meg olvasni! Senki nem kért tőlük soha semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!