Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megteheti ezt anyósom?

Megteheti ezt anyósom?

Figyelt kérdés
Férjem sajnos két éve elhunyt, majdnem 25 évet éltünk együtt. Határozott kérése volt, hogy a hamvait elszórva szerette volna, amit anyósomnak is elmondott korábban. Én akkor fájdalmamban, és anyósom erőszakosságágnak köszönhetően nem tettem meg, hanem a temetőben helyeztettem örök nyugalomra, egy két személyes urnafülkében. Anyósom kihasználva a lelki állapotomat, kérte, hogy a hamvakból külön egy kis urnába tegyenek neki, amit majd ő elszór a férjem nagymamája sírjánál. Én ebe belementem, nem gondoltam , hogy nem fogja teljesíteni az ígéretét. A kis urnát elvitte haza, azóta is ott van nála, hol ide hol oda rakosgatja, pakolgatja, nincs állandó helye. Megtudtam, hogy esze ágában nincs elszórni, a nővérének elmondta, hogy csak azért mondta ezt nekem, hogy megengedjem, hogy kapjon a hamvakból. Én akkor 3 hónapot táppénzen voltam, idős szüleim támogattak, segítettek engem, föl sem tudtam fogni, mi folyik körülöttem. Az urnás temetést is azért engedtem, mert anyósom elkezdte, hogyan, kihez fog ő kijárni a temetőbe, ha nem lesz ott a fia? Engedtem, úgy voltam vele, majd évek múlva, ha már mindketten túl leszünk ezen a hatalmas fájdalmunkon, és el tudom engedni, akkor majd teljesítem az utolsó kívánságát.. Most anyósom kitalálta, hogy ő haza szeretné vinni a temetőből az urnát, legyen otthon vele a fia teljesen! Én ezt nem engedem, így a kapcsolatunk teljesen megromlott, nem is beszélünk már egyáltalán. Nagyon félek, hogy egyszer csak üres nyughelyet találok, hogy anyósom elviszi az urnát! Azt tudni kell, hogy neki a pénz a nyelve, szerinte mindent el lehet intézni pénzzel, él is vele rendszeresen. Került ő már előre műtéti várólistán nem egyszer, különböző szanatóriumi beutalóval másokat megelőzve, és még sok mindent írhatnék.. Időközben elmondta, hogy sosem szeretett, szerinte csak az anyagi jólét miatt mentem hozzá a férjemhez, betettem a jóba a s.ggemet, csupasz p.csával jöttem ebbe a házasságba, nem is érti mit szeretett rajtam annyira a fia. Apósom már nem él sajnos, férjemnek testvére nincs, gyermekünk nem született. Anyósom szinte teljesen kisemmizett a férjem utáni örökségből, de ez már egyáltalán nem érdekel, a saját lelki nyugalmam érdekében, ezt már régen elengedtem. Gyönyörű házasságunk volt, nagy szeretetben, békében éltünk, egyikünk sem gondolta, hogy ennek egy hirtelen tragédia fog véget vetni.
2023. okt. 29. 09:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%

10

Természetesen tisteletben tartanám a fiam kérését, és nem forszíroznám a menyemet azzal, hogy a fiamat a polcon akarom tartani. Fú de xar anyós vagy te is, vagy pedig leszel. Undorító. Az anyós fia a feleségéhez tartozik, nem anyukához. Ahogy nem is anyuka örököl utána és nem anyuka veszi fel a levelét stb. hanem a feleség.

2023. okt. 29. 10:36
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem volt a tulajdonom, a kívánságát pedig, hogy mit szeretne halála esetén, anyósomnak is elmondta. Nem igazán volt példás anya-fia kapcsolat, ezt nem részletezném, de szinte állandó zsarolásban éltünk. Mindenféle tesze-tosza, h.lye, szerencsétlennek elmondta a fiát, szemébe is. Ezért sem értem ezt a mostani helyzetet. A gyereke elvesztése akkora fájdalom volt neki, hogy két hét múlva már 5 hetes üdülésen vett részt. És azóta is folyamatosan. Ő a külvilágnak gyászol, egész életében azt nézte, ki mit szól, mit mond róla. Köszönöm szépen a válaszokat, be fogok menni az irodába.
2023. okt. 29. 10:40
 13/20 A kérdező kommentje:

Férjem pénzéből? Dolgoztam végig a házasságunk alatt, volt idő hogy két munkahelyem is volt, most is dolgozom. Soha nem érdekelt a vagyona, fogadhattam volna én is ügyvédet, de nem érdekel, vigyen mindent, engem nem boldogít már semmi.

A válaszokat köszönöm, rossz indulatból nem kérek.

2023. okt. 29. 10:46
 14/20 anonim ***** válasza:
6%
Ebben a storyban az elhunyt férj a legboldogabb. Ő már pont leszarja, mi van a földi maradványaival és végre a háta mögött hagyhatta az életét valószínűleg megkeserítő két hátpiát.
2023. okt. 29. 11:14
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

Hivatalosan csak a sírhelyről a megjelölt rendelkező személy eszközölhet bármiféle komolyabb változtatást a síron (aki egyébként nem kell egybeessen azzal, aki kifizeti a temetést, általában az a személy, aki a temetést intézi). Tehát hacsak nem korruptak a temetői alkalmazottak, akkor eszük ágában sincs kiemelni az urnát és odaadni az anyósodnak, hiába az anyja.

Nálunk többször is volt ebből probléma a rokonságban, hogy a rendelkező személy pl. nem váltotta meg a sírt vagy nem volt hajlandó sírkövet állíttatni, és mi pl. nem válthattuk meg a sírt helyette, és exhumálták is az elhunytat vagy egy korhadt kereszt áll egy rokonunk sírján, és a gyerekének sincs joga rendbe tetetni.

2023. okt. 29. 11:17
 16/20 anonim ***** válasza:
93%
Jelezni kell előre, hogy esetleg anyós menne érte.
2023. okt. 29. 14:04
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó indulatú válaszokat! Így fogok tenni, megbeszélem a temetői irodán.
2023. okt. 29. 14:38
 18/20 anonim ***** válasza:
63%
Én csak azt nem értem, miért nem tartja egyikőtök sem tiszteletben az elhunyt akaratát? Ehelyett máig harcoltok a porai felett...gratulálok.
2023. okt. 29. 15:11
 19/20 hisztynka ***** válasza:
100%
Szerintem is az lenne a legjobb, ha végre teljesítenétek az elhunyt végakaratát és szétszórnátok a hamvait!
2023. okt. 29. 15:16
 20/20 anonim ***** válasza:
76%

Lehet rosszul tudom de nem tiltották már be az urna otthon tartását?

Pont az ilyen dolgok miatt is egyszerűbb lenne és nem lenne vita!

Szegény elhunyt 3 helyen is lehetne...Az anyósnál, a feleségnél, vagy amit elvileg akart elszórva!

Hivatalosan meg szerintem ha jogot nézzük a felesége az urna...Pláne ha ő állta a költségeket temetésen!

Ennyi erővel az örökség is az anyára szállna ha meghal egy ember nem a feleségre meg gyerekeire...

2023. okt. 29. 16:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!