Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van nekem ebbe beleszólásom,va...

Van nekem ebbe beleszólásom,vagy ne szóljak semmit,és hagyjam,hogy anyósjelöltemet tegye,amit akar?

Figyelt kérdés
Egy éve múlt,hogy összeköltöztem a párommal. 2009-ben vett egy házat ami sajnos vályogból van. Nagyjából 2 éve kezdtek el foglalkozni vele,olyan szinten,hogy a párom édesanyja állt neki falat tapasztani, meg ilyesmiket csinálni. Az a baj,hogy sehogy sem néz ki..nagyon összebarmolt munka.Amikor összejöttem a barátommal,1 évvel ezelőtt, én is besegítettem a fal tapasztásába, de már akkor sem tetszett ez a fajta végeredmény. Anyósjelöltem annyira fel van buzdulva,hogy azt mondta a padloponozást,meg hasonló dolgokat is mi magunk fogunk megcsinálni...sőt még a bútorra is az volt az elképzelése,hogy raklapból majd lesz konyhabútorom.Szerelt már fel függönykarnist ferdén,vadonatúj fürdőszobai bútorból tört le darabokat, félre fúrt, de elképzelése szerint jó az,mert nem látszik..és efféle húzások. Mivel nem vagyok megelégedve,ezzel az összecsapott munkával, és jobban bízom a szakemberekben (csövezéseket is van amiket ők csináltak,de káoszos a végeredmény), ezért jobb szeretném,ha tényleg hozzáértőkre bíznánk. Viszont a barátom erősen hajlik a spórolás miatt arra,hogy tényleg mi álljunk ezeknek neki,magunk. Itt jön az a bibi,hogy nekem semmi részem ebben a házban,csak apróbb konyhai, vagy fürdőszobai dolgokat vettem eddig,és nem igazán merek ellent mondani,hogy már pedig szeretném ha szakembert hívnánk,annak ellenére sem,hogy itt élek 1 éve. (Pedig simán kifizetném, vagy beszállnék), de nem engedik.Hogyan mondjam meg a barátom édesanyjának,hogy nem akarom,hogy mi csináljuk,mert csúfság,és rossz a végeredmény?A lényeg az,hogy sem ő, sem én de még a párom sem értünk ezekhez a dolgokhoz,ennek ellenére mégis mindenbe belekaptak..
2023. szept. 15. 20:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Már az egész ház igy bukta amit leírsz csoda hogy rátok nem dől.Mi épitkezünk, oké festeni tudunk de még a festést is szakemberrel csináltatjuk annyira precíz eredményt szeretnénk.Itt a pároddal kell leülnöd megbeszélni, elmondani hogy neked mi a véleményed erről az egészről hiszen ti fogtok ott lakni nem anyós.
2023. szept. 15. 22:25
 12/27 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell beleszólni.
2023. szept. 15. 22:32
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Ti nem lesztek sokáig egy pár.
2023. szept. 15. 23:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne szólj bele és ne tegyél bele egy fillért sem! Nem vagytok még régen együtt, nem vagytok házasok és problémás a kapcsolat anyuka és az eltérő igényszint miatt. Ha szétmentek, amire jó esélyt látok, mindent buksz, amit kifizettél. Hidd el nem éri meg.
2023. szept. 15. 23:08
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora nézeteltéréssel hogy vagytok még egy pár? Gyereket véletlen se vállaljatok mert úgyérzem hogy te leszel akimegszüli a párod meg hallgat az anyjára hogy ezt ugy kell csinálni meg azt úgy kell.Simán beleszól az anyós mindenbe.
2023. szept. 15. 23:37
 16/27 anonim ***** válasza:
95%

Menekülnék egy ilyen kapcsolatbl, ahol a barátom ennyire szrna a fejemre, és képtelen volna józan ember módjára gondolkozni.

Nemhogy egy fillért nem adnék bele, elhúznék - főleg, mivel anyós már most rendezkedik!

2023. szept. 16. 07:48
 17/27 anonim ***** válasza:
84%
"anyós"
2023. szept. 16. 07:49
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

Ha ott laksz és nem érzed jól magad a kókányolt hàzban, akkor azért lenne beleszólásod, de ezek a munkák elég sokba kerülnek, és ha beleadsz úgy, hogy nem vagy tulajdonos, nincs lepapírozva, azt bukod később, ha esetleg különváltok, vagy elköltöztök.

A helyedben kezdeményeznék egy egyszeri átbeszélést, hátha müködik. Arról az oldalról közelíts, hogy ez a házra milyen negatív hatással van, ne a saját erdekeidet mondd, mert szerintem az nem érdekli őket. Mondd el nekik, hogy a szakértelem nélküli munka csökkenti a hàz értékét. Ha vályogháznál vízvezetéket ők akarnak pl szerelni, az külön rizikó, mert csőtörés, vízszivárgás esetén a vályogfalat komoly károk érhetik. Bár szerintem nem kesz foganatja a beszélgetésnek.

Ha elvetik a javaslataidat, akkor lépj hátra és várj ki. Ha nagyon gáz ott élni így, akkor úgyis el fogtok költözni szerintem a végén.

2023. szept. 16. 08:42
 19/27 anonim ***** válasza:
89%

18

Nem költöznek sehová. Nincs igénye a srácnak jobb körülményre.

Kérdező!

Hogy tudsz ilyen emberrel egy ágyba bújni?

2023. szept. 16. 09:21
 20/27 A kérdező kommentje:
El akarunk költözni,de a barátom,előbb ezt a házat akarja felújítani,hogy eladhassa. Épp ezért is van az,hogy ki vagyok akadva a tényeken,hogy kókányolt házat,hogy a túróba akar eladni,és jó áron? De ezt az anyja sem fogja fel? Vagy ha itt is maradnánk...akkor meg elnézné,hogy a fia ilyen körülmények között él? Ha már annyira tud anyáskodni fölötte,hogy mindent ő akar eldönteni..akkor józan ésszel nem tud neki tanácsot adni? És igen, az egyik hozzászóló említette a vízcsövezést..azt meg a barátom bátyja csinálta..szintén nem szakember..Szóval már eleve bukta ez az egész..Engem meg ehet a fene, eleve a körülmények miatt, meg amiatt is,mikor fog bármi úgy elromlani, hogy tényleg ránk dől majd a ház..De ezt nem lehet nekik elmagyarázni sem..mert annyira spórolni akarnak mindenen..
2023. szept. 16. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!