Összeházasodtunk a párommal és lett egy gyönyörű kislányunk. Minden ünnep alkalmával pl házasság, karácsony, és a születésnapom alkalmából is a kislányomnak vettek ajándékot anyósomék. A páromnak vettek nagyon sok mindent amit szeretett volna. De ha egy nőből anya lesz akkor onnantol kezdve csak a gyerekünket nézik? Ne értsétek félre, nagyon örülök hogy gondolnak a kislányomra és nem az az egy illatos gyertya fog hiányozni a készletemből. Csak nem tudom hova tenni. A kislányom előtt minden alkalommal engem ajándékoztak meg. Pl karácsonykor kapott a kislányom ajándékot anyóséktól majd adtak "nekem" címszó alatt egy pár játékot ajándékba. Miért nem eleve a kislányomnak adják?
Sok családban ilyen a felfogás. Úgy gondolják, hogy amit a gyerekednek adnak, azt egyben neked is adják.
2023. szept. 13. 10:47
12/17 anonim válasza:
A legjobb baratomnak en sem viszek mar soha semmilyen ajándékot, csak a gyerekeinek.
2023. szept. 13. 11:49
13/17 anonim válasza:
Ez sajnos valóban probléma, de én annyira nem arra hegyezném ki az okait hogy onnantól "eltűnik" az anyuka, hanem inkább arra, hogy a legtöbben bődületesen rossz ajándékozók. Van az a gondolatmenet, ami önmagában nem rossz, hogy gondold át, hogy milyen a másik személyisége, mit szeret csinálni és az alapján ajándékozz, és ezt egyszerűen lebutítják arra, hogy "na mit tudok a másikról? van gyereke! Tudom, már, akkor gyerekjátékot ajándékozok neki!". Kutyás ismerősöknél ugyanez van, csak ott kutyás holmikkal.
2023. szept. 13. 13:17
14/17 anonim válasza:
Velem a saját anyám játszotta ezt el. Amíg nem volta lányom, (de már férjnél voltam), addig azért karácsonyra kaptam vagy egy pulcsit, vagy egy könyvet, vagy valami jobb konyhai cuccot (imádok főzni-sütni). Megszületett a kislányunk, onnantól én semmit nem kaptam névnapra sem, szülinapra sem, karácsonyra sem, csak ő (én amúgy utána is mindig vásároltam anyunak is, apunak is ezekre az ünnepekre). Én sem értem benne a logikát, és igen, bántónak is tartom (nekem sem az egy muffinsütő készlet hiányzik amúgy, és nem a tárgyi dolgok, hanem maga az elv.)
2023. szept. 13. 13:51
15/17 anonim válasza:
"Sőt! Nem is anyaként, hanem már terhesen elkezdődik a nő szrba nézése (élő inkubátorrá válik gyakorlatilag). Undorító mentalitás."
10-es, ne is mondd:(
3 hónapos terhes voltam, de már így szólított a terhesgondozáson a védőnő, hogy "anyuka". Néztem is körül, hogy kinek szól. Én mondtam neki, hogy ne hari, de vagy a keresztnevem, vagy hölgyem, vagy asszonyom. Mert még anyukát sehol sem látok egyelőre.
(Tudom, nem ide tartozik, csak kikívánkozott).
2023. szept. 13. 13:57
16/17 anonim válasza:
Meg lehet azt beszélni, hogy pl karácsonyra már csak a gyerekeknek vegyünk... ha már mindenki felnőtt, van munkája, akkor feltételezzük, hogy megveszi, amire szüksége van, és ha nincs pont egy frappáns ötletem, akkor ne vegyek már neki muszájból egy zacskó kávét meg bonbont... nekem sincs igényem ugyanerre.
A szülinap viszont tényleg gáz... ezt legalább a férjednek szóvá kéne tennie a szülei felé.
2023. szept. 13. 15:34
17/17 anonim válasza:
Sok helyen van ez így, szerintem se normális dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!