Van-e még értelme ennek a kapcsolatnak? Anyós folyton megkeseríti az életem.
Előre is elnézést kérek,hosszú lesz a történetem,de muszáj kiirjam magamból. Férjemmel 9 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. Én Romániában éltem amikor megismerkedtünk, ő külföldi állampolgár. Eddig külföldön éltünk, távol anyóstól,évente csak egy pár alkalommal találkoztunk,de így is mindig nagyon hullámvasútos volt a mi kapcsolatunk. Pár hónapja a férjem szülővárosába költöztünk azóta kegyetlen itt az életem. Anyós megkeseríti mindennapjaim és a férjem ezt hagyja, soha nem szól rá az anyjára, mindig én vagyok a hibás, ha bármiért panaszkodom,mindig az ő pártját fogja,mert az ő anyja szent és sérthetetlen. Teljesen rámegy a kapcsolatunk és még így is az anyját védi. Ki lehet ebből a helyzetből lábalni vagy csakis válás jöhet szóba?
(A testvére kapcsolatát is Anyós tette tönkre,ők is egy kicsi gyerek mellett válnak).
Hát ha úgy döntök, hogy lelépek,akkor vissza Romániába mehetnék, a szüleimhez, amíg összeszedem magam.
Az hogy a férjem ebben a témában nem áll mellettem,nem azt jelenti,hogy más dologban nem áll ki értem. Más dologban mindig támogatott,az anyós az egyedüli dolog,ami kiveri a biztosítékot nála.
48-as.
Mégis mit szeretnél hallani a másik féltől? Itt teljesen egyértelmű, hogy ki a hibás és ki nem.
A saját lakásunk most felújítás alatt van, addig a férjem nagymamája lakásában lakunk, ehhez a lakáshoz is van kulcsa anyósomnak,mivel az ő édesanyjáé volt ez a lakás. Ezelőtt 2 hete covidosok voltunk,nem nagyon járkáltunk senkihez.
Épp a szobában altattam a fiam,amikor hallom hogy nyilik az ajtó...anyós érkezünk persze ,mint mindig előre nem szólt s ezt eljátszotta 2 egymás utáni nap. Gondolom itt is meg kell hallgatni a másik félt és neki van igaza, ugye?
Kedves 53-as nem tudom ebben mi a védés, ha elmondom ,hogy az anyóson kívül mindenben támogat. Ez az igazság, ez nem védés.
Én anyós témában kértem a segítséget, nem másban..
50-es. Hát nem tudom,még nem döntöttem el, de ha rövid időn belül nem javulnak a dolgok,akkor nagyon megfontolom a válást.
Úgy érzem lesz egy hosszú beszélgetésem anyóssal és a férjemmel is,és ha ezek után sem változik semmi,akkor tovább állok.
Nekem tisztára úgy hangzik, hogy az anyós unatkozik és imádja a mamahotelt.
Irigy rád, hogy többet vagy a fiával. Gondolom úgy érzi, hogy nem vagy a fiához való!?
Együtt laktok vele? Sztem nem! Rendezz a férjeddel sűrűbb programokat, szinte soha ne legyetek otthon...jobbat nem tudok. Ha át akar jönni mond többször, hogy nem alkalmas.
Na meg persze mond csak meg az anyósnak ami nem tetszik, mond el, hogy te nyugalmat akarsz és békét és ezért mindent meg akarsz tenni.
... Amúgy feleslegesen soha ne panaszkodj ez egy rossz szokás, hagyd el. Próbálj javítani azon ami nem tetszik.
Az életben erősnek kell lenni, csak a gyávák futnak el, ez így van írd és mond.
Van akinek soha nem lehet bizonyítani és megfelelni.
Nehéz elfogadni ezt, pontosan tudom milyen, az én anyósom is nehéz eset.
Ha mindíg is hullámvasút volt vele a viszonyod akkor hogy-hogy a közelében vagytok? Mit jelent pontosan, hogy a mindennapjaidat megkeseríti?
És miért írják a válaszolók, hogy szegény szerencsétlen férjeddel kellene ezt megbeszélned meg őt elhagyni? Ha úgy van akkor csak az anyósról kell lemondani nem a szerelmedről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!