Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van-e még értelme ennek a...

Van-e még értelme ennek a kapcsolatnak? Anyós folyton megkeseríti az életem.

Figyelt kérdés

Előre is elnézést kérek,hosszú lesz a történetem,de muszáj kiirjam magamból. Férjemmel 9 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. Én Romániában éltem amikor megismerkedtünk, ő külföldi állampolgár. Eddig külföldön éltünk, távol anyóstól,évente csak egy pár alkalommal találkoztunk,de így is mindig nagyon hullámvasútos volt a mi kapcsolatunk. Pár hónapja a férjem szülővárosába költöztünk azóta kegyetlen itt az életem. Anyós megkeseríti mindennapjaim és a férjem ezt hagyja, soha nem szól rá az anyjára, mindig én vagyok a hibás, ha bármiért panaszkodom,mindig az ő pártját fogja,mert az ő anyja szent és sérthetetlen. Teljesen rámegy a kapcsolatunk és még így is az anyját védi. Ki lehet ebből a helyzetből lábalni vagy csakis válás jöhet szóba?

(A testvére kapcsolatát is Anyós tette tönkre,ők is egy kicsi gyerek mellett válnak).

2023. szept. 11. 22:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
82%
29, mondom én, hogy szerencsés vagy. Ha ezt tudtad kilogikázni a kérdésből, szerinted hasonló a két eset, valóban fogalmad sincs, mihez szólsz hozzá. Nekem ez örömet okoz, a kérdezőn viszont semmit nem segít. Az ő kapcsolatában nulla a kompromisszumkészség, nem az ő oldaláról. Rajta uralkodnak, veled egyezségre törekednek. Az ő kapcsolatából ki kell lépni, próbálkozott már eleget.
2023. szept. 12. 08:11
 32/68 anonim ***** válasza:
14%

32, semmit nem tudunk, azon kívül, hogy a kérdező utálja az anyóst. De ti máris igazat adtok neki, válásra biztatjátok, fel se merül bennetek, hogy nem neki van igaza...

Elvárja, hogy mellé álljon a férje, de nem tudjuk, miben, kinek van igaza...

Ráadásul most már hiába írna példákat, én pl nem fogom elhinni, mert mi nincs a kérdésben, az általában mese. (szóköz nélkül...)

2023. szept. 12. 08:14
 33/68 anonim ***** válasza:
91%
Bár az egyik kommentelő már felvetette az egyik szempontot, senki nem reagált rá, a kérdező sem. Nagyon homályban maradt a "külföld" mibenléte. Mert valóban, ha itt alapvetően vallási, szokásrendszer-beli eltérések vannak, akkor arra igazi megoldás nincs, csak a különválás, vagy a férjtől vagy a férj családjától....
2023. szept. 12. 08:15
 34/68 anonim ***** válasza:
74%
33, valójában mindegy is az ok, van egy ember akit a kérdező utál, a férje pedig rákényszerítené, hogy hajtson fejet előtte. Ez a kapcsolat kuka. Vagy véget nem érő szenvedés a kérdezőnek.
2023. szept. 12. 08:21
 35/68 anonim ***** válasza:
77%
29. Mint fiús anya, úgy szeretném nevelni a fiam, hogy tisztességes legyen, es szintúgy tisztességes, feleségnek való párt válasszon magának. És mint írva van Ádámnál: a férfi elhagyja atyját és anyját hogy a feleségével legyen. Ez nem azt jelenti hogy apád anyád tojd le, hanem hogy alapíts egy családot a családon kívül. A család a legnagyyobb egység. Nem a széthúzást kéne hogy jelentse.
2023. szept. 12. 09:04
 36/68 A kérdező kommentje:

Na akkor mesélek még részleteket.

A férjem spanyol,de ez annyira nem lényeges, azért is nem említettem, semmi közük a vallásos dolgokhoz.

És hogy a testvére kapcsolatát is ő tette tönkre ,ez úgy ahogy van így igaz.

Külön házban éltek anyóstol, de anyós minden nap ott tartózkodott 4 5 órát,saját kulccsal ment be a lakásukra, anélkül hogy szólt volna nekik hogy készül oda. Minden nap rendekezett a lakásukban,elvitte a ruháikat s dolgaikat mosni az ő házába. Nincs egy olyan dolog amibe nem szólna bele,a sogornom amikor elmondta 100x hogy fejezze be, még ő járt az erdő felé és leorditotta a fejét. Ez csak egy pár dolog amit felsoroltam

2023. szept. 12. 09:25
 37/68 A kérdező kommentje:

Nálunk ugyanez a helyzet,a gyereknevelesbe beleszol, minden kicsi apró részletbe. Egy par évvel ezelőtt vettünk mi is egy lakást a ferjem városában, amíg külföldön éltünk anyósra volt bízva a kulcs, hogy engedje be a munkásokat. Hát mit ne mondjak...mindent úgy csinál ahogy ő akart.

En sokszor próbáltam vele beszélni,nem a ferjemtol várom el hogy mondja anyósnak,de férjem szerint en fogjam be a szam,és hallgassak el mindent ,amit anyós csinál, elvegre ő a idosebb és ő az anyja, tehat ugyis mindig neki van igaza

2023. szept. 12. 09:28
 38/68 anonim ***** válasza:
28%
Nem olvastam a többi választ. Én azt tanácsolom, hogy minden olyan alkalommal, amikor sérelem ér, azonnal jelezd, mondd el a férjednek is, de pacekba az anyósodnak is, konkrétan, levezetve, megindokolva, hogy ez meg ez meg zavar, azért mert, pont pont pont és kéred, hogy ezt tartsa tiszteletben ő is és a fia is. Mindahányszor előfordul, de annyiszor emeld fel a hangodat, de tiszteletteljes stílusú kommunikációval, nem arrogánsan. Inkább afféle segítségkérő hangnemben. Ha ez nem működik, azaz pár hónapon belül nincs változás, akkor erélyesebben és akár a válást is kilátásba helyezheted. Ha ez sem oldja meg, akkor érdemes belekezdeni a válásba, de amúgy egy égő gyertyát nem egy 6 kilós porralotóval kezdünk eloltani, hanem előbb elfújjuk. Tehát lényeges az arányosság elve.
2023. szept. 12. 09:31
 39/68 anonim ***** válasza:
85%
39-es vagyok, még nem volt kint a 38-as kommented, amikor elkezdtem írni. Az anyósnál lévő kulcs témát határozottan el kell tiltani és ellenkezni kell!!! Ez elég konkrét dolog és nem szabad hagyni. Ezt férjemuram is meg kell értse. Én egyszerűen megmondanám, ha pl nálunk lenne ilyen a párom anyjának, hogy a házam vagy lakásom az a magánterületem és NEM JÁRULOK HOZZÁ, HOGY BÁRKINEK ODA KULCSA LEGYEN. Hogy sértődés ne essék, de te se jársz be kéretlenül anyósékhoz rendezkedni. Ha pedig ezt nem fogadják el, akkor be lehet lengetni a válást.
2023. szept. 12. 09:38
 40/68 anonim ***** válasza:
22%

Na akkor mesélek még részleteket.

utólag felesleges, mert nyilván a saját érdekeid szerint mesélsz.

2023. szept. 12. 09:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!