Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van-e még értelme ennek a...

Van-e még értelme ennek a kapcsolatnak? Anyós folyton megkeseríti az életem.

Figyelt kérdés

Előre is elnézést kérek,hosszú lesz a történetem,de muszáj kiirjam magamból. Férjemmel 9 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. Én Romániában éltem amikor megismerkedtünk, ő külföldi állampolgár. Eddig külföldön éltünk, távol anyóstól,évente csak egy pár alkalommal találkoztunk,de így is mindig nagyon hullámvasútos volt a mi kapcsolatunk. Pár hónapja a férjem szülővárosába költöztünk azóta kegyetlen itt az életem. Anyós megkeseríti mindennapjaim és a férjem ezt hagyja, soha nem szól rá az anyjára, mindig én vagyok a hibás, ha bármiért panaszkodom,mindig az ő pártját fogja,mert az ő anyja szent és sérthetetlen. Teljesen rámegy a kapcsolatunk és még így is az anyját védi. Ki lehet ebből a helyzetből lábalni vagy csakis válás jöhet szóba?

(A testvére kapcsolatát is Anyós tette tönkre,ők is egy kicsi gyerek mellett válnak).

2023. szept. 11. 22:14
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:
39-es válaszoló. Ez így jó is volna, de férjem szerint én soha nem mondhatok semmit anyósnak, sem szépen ,sem csúnyán. A tiszteletet megkell adni avval,hogy hallgatsz.
2023. szept. 12. 10:21
 42/68 anonim ***** válasza:
88%
Meg az apja faszát, az idősebb is kell, hogy tanúsítson tiszteletet a fiatalabb iránt. Én ha ennyire vegzatív a dolog és a férj nem áll melléd, lehet, hogy dobbantanék.
2023. szept. 12. 10:37
 43/68 A kérdező kommentje:
Igazából soha nem állt mellém, az anyja mindhárom menyét utálja. Az elején tette előttünk a szépet, a hátunk mögött pedig mindennek lehordott. Mostanra kiismertük, hogy milyen de úgyis olyan manipulativ, álszent, hogy kimagyarázza magát. A sogornomet lehordta mindennek,mert azt merte mondani,hogy tobbet ne takarítson náluk, a fiait sírva hívta fel,hogy mennyire szégyentelen és hálátlan
2023. szept. 12. 10:51
 44/68 anonim ***** válasza:
85%
Itt nem az a kérdés, hogy próbálkozz-e még, sokkal inkább az, vagy-e olyan állapotban, vannak-e lehetőségeid a lelépésre. Az ilyen történetek vége általában az, hogy az elnyomott ember eljut abba az állapotba, hogy már semmiféle kiutat elképzelni sem tud, soha, sehol, senkivel szemben nem tudja megvédeni a saját érdekeit. Megtanulja, hogy próbálkozni is kár. Ha tudnál lépni, annyit tennék a helyedben, hogy egy sima, konfliktusmentes napon a nagy büdös semmiből mosolyogva közölném a férjemmel, szívem, ha még egyetlenegyszer zavar lesz köztünk anyád miatt, másnap elindítom a válást, erről beszélgetni sincs kedvem többet. Addig lépj, míg a lelked teljesen meg nem nyomorodik. Utána elkerülhetetlenül jönnek a testi bajok is. Ne várd meg, szeresd magad!
2023. szept. 12. 12:43
 45/68 anonim ***** válasza:
79%

Ne haragudj kérdező, hogy így poharat török feletted, de ha soha ki nem állt érted, de elbaxtál az életedből cakumpakk 9 évet egy ilyen csávóra és még le is pulyáltál neki, azért itt te is hülye voltál, nincs mit szépíteni.

Azért az, hogy a tesójának a házasságánál is beleszart a palacsintába ez a drága anyós úgy, hogy abból válás lett, ráadásul mediterránoknál, az azért nem volt neked egy hatalmas intőjel? Úgy, hogy vélhetően a házastárs is mediterrán volt? Mivel mediterránéknál sokkalta dívibb beleugatni a felnőtt gyerek életébe, azért de, szempont, hogy milyen náció a férjed. Attól még, hogy inkább az olaszokról terjedt el ez a mamma-sztereotípia, baromira igaz a többi déli népre is, sőt, araboknál még hardcore-abb ez a mamma-dolog.

Úgyhogy, vagy csapd a kölködet a hónod alá és válj el a coñóba-talán ezt nem cenzúrázzák ki-, vagy tűrj és ne hisztizz, ha nem csak az anyósod meg a férjed nyomorít meg, de a kölköd is a fejedre nő. Ha lányotok van, pláne példát kéne statuálnod, hogy a nőkkel nem lehet megcsinálni mindent.

2023. szept. 12. 17:34
 46/68 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó. Egy kicsit durva így éllovasa,amit mondasz,de van benne igazság. 9 év alatt nem volt mindig így, azért ezt megjegyzem, mert mi is külföldön éltünk, kedves anyóssal évente kb 2x találkoztunk,akkor nem volt annyi vita köztünk. Ezelőtt kb 3 évvel kezdődtek a többszörös viták, amikor házat vettünk és kezdett beleszólni a dolgokba anyós. De úgy igazából eldurvulni a helyzet egy pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor ide költöztünk.

A férjem testvére pedig nem évekkel ezelőtt vált el,hanem hetekkel ezelőtt, tehát nem volt intő jel és igazából nem tudtam ,hogy ott mi a helyzet, mivel nem laktunk itt ,nem igazán tudtam mi történik és nem is igazán panaszkodott a sogornőm,mert nem az a fajta,csak utólag tudtam meg ezt azt.

2023. szept. 12. 18:05
 47/68 anonim ***** válasza:
90%
A jelek legtöbb kapcsolatban csak utólag értelmezhetők, épp átélve inkább csak furcsának tűnnek. Látod, még most, hogy fixen tudod, nyakig a kakiban, mennyien akarják elhitetni veled, hogy nincs itt gond, te látod-érzed rosszul. Ha tényleg dobbantanál, van hova menned? Gyereket hozhatod?
2023. szept. 12. 18:23
 48/68 anonim ***** válasza:
12%
Én azért meghallgatnám a másik fél,felek álláspontját is...
2023. szept. 12. 18:28
 49/68 anonim ***** válasza:
73%
46: Oké, hogy 6 évig alig találkoztál az anyóssal, de az nem volt intőjel már önmagában, hogy a férjed nem áll melletted? Hogy nem számíthatsz rá? Előfordult, hogy elmesélted, hogy pl. egyszer suliban elbőgted magad a budiban, mert agyonkekíroztak és nem a te pártodat fogta egyből, hanem rázendített, hogy meghallgatná a másik felet, mert ok nélkül nem baxtatnak senkit? De lehet ez pl. gyerekkori rossz emlék rokonnal, szülővel, stb.? Azért az, hogy hogy reagál le egy ilyet, az is elég sokat elmond és ha beszélgettek egymással, azért 6 év alatt minimum van egy ilyen tetten érhető szituáció.
2023. szept. 12. 18:50
 50/68 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként mi a terved jelenleg kérdező?
2023. szept. 12. 19:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!