Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vannak itt olyan anyukák akik...

Vannak itt olyan anyukák akik az anyósnak nem adták oda a gyereket?

Figyelt kérdés

Tehát hiába kérte

Nem adtátok oda neki

Újszülött ,1 év alatti babákról lenne szó.

Az alig 2 hetes újszülött fiam szerette volna megkapni hogy tolja a városba NÉLKÜLEM,termeszetesen nem adtam oda ,enis szeretem tolni es szeretek vele lenni!

Azóta nem kéri

Észrevette magát szerencsére.

2023. aug. 13. 20:33
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

10

Hát kétlem 😄

Es mivel pénzzel se tud előrukkolni amíg a masik mama igen igy ketlem hogy a gyerek is majd keresi

2023. aug. 13. 22:39
 12/46 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom nem is igazán bírod az anyóst. Egyrészt az enyemnek eszébe se jutott, hogy a 2 hetes gyerekemet egyedül vigye valahova, másrészt, ha együtt mentünk simán megengedtem, hogy tolja a babakocsit, nem vagyok 5 éves szinten.

De gondolom akkor későbbi segítségére sem szamitasz, ha jól értem?

2023. aug. 13. 22:40
 13/46 anonim ***** válasza:
86%
#11 ezzel a valaszoddal szépen le is írtad magad , jobb is anyosnak, ha nincs ilyen hisztis liba közelében
2023. aug. 13. 22:45
 14/46 anonim ***** válasza:
87%

Hat szerintem ne szalaszd.el a lehetoseget, bar lehet nem sertodekeny az anyosod.

probalj erot venni magadon es a 6. het utan (varratszedes, kontroll akarmi lesz ugyis) es akkor mondd neki mama menjunk egyutt setalni a bebivel es szepen engedd, hogy tolja a babakocsit. Es igy legalabb latod, hogy tolja, mennyire es mire figyel. Ha a picur raze dit akkor meg keznel vagy.

Kesobb ha latod/bejarjatok egyutt a tipikis babatologatos utvonalakat (ahol szeretned , hogy tologathassa akar neluled is), hogy minden ok. Akkor meg szepen engedd egyedul a babaval es te addig pihenj, moss hajat, nezz meg egy filmet jarj ujra edzeni vagy csak terulj el az agyon.

Tapasztalatbol tudom mennyire jol jon majd idovel ha valako elviszi a kozeledbol, aki mar felnevelt egy gyereket (nevezetesen a ferjedet) azaz nem sotet a babakhoz. Masreszt ha ennyire parazol, akkor meg inkabb most vigye amig a kicsi csk fekszik (es nem akkor amikor epp mar elkezd kifolyni, kidkapaszkodni, hajolno a babakpcsibol :-)) mert akkor nagyobb esellyel esik ki ha mar a feltesnel tartasz...(de akkor se fog ne izgulj)

2023. aug. 13. 22:46
 15/46 anonim ***** válasza:
39%

Én csak azt nem értem mi a francot kell egyedül vinni bárhová is a gyereket. Bárkinek..

Én nem adom senkinek a gyereket, persze ha sétálunk tolhatják a kocsit, de nem adom senkinek, ez van. Ráérünk még, 1 éves. Barátságos, kedves, vidám baba, tehát nem mindhatja egy válaszolo sem h folytogatom a szeretetemmel.

2023. aug. 13. 23:00
 16/46 anonim ***** válasza:
20%
Ja és egyébként 2 hetesen nem kéne még kimt tologatni. Én úgy tudom h minimum 4 hetet, de friss ajánlások szerint 6 hetet be kéne töltse amíg elkezditek a kinti levegőhöz szoktatni
2023. aug. 13. 23:01
 17/46 anonim ***** válasza:
37%

Most 3,5 éves, de senkinek sem adtam oda, és a mai napig sem adom oda senkinek, akiben nem bízom. Tologatni meg nekem ne tologassa a belvárosban (mert anyám is, anyósom is ott lakik), ahol tömény kipufogógázt lélegzett volna az alacsony babakocsiban. (mi a külvárosban laktunk akkor, de ma is kertes házban vagyunk, sokkal tisztább a levegő itt) Vagy pl. anyósom pörkölt szaftot akart a szájába kanalazni, amikor 3 hónapos volt, szerinted hányszor vihette el? Vagy anyám, aki a pálinkás ecsetelésre eszküszik amikor jött a foga? Vagy a nagynéném, aki szerint "gyakoroltatni" kell az ülést, kipárnázva, és később a gyaloglást is, nem számít, hol tart a mozgásfejlődésben? Most 3,5 évesen természetesen ezek a kérdések nem játszanak már, de az igen, hogy pl. reggelire nem adunk csokit a gyereknek, sőt, ebédre sem, és vacsorára sem (anyós). És nem nézetjük vele a TV-ben a híreket, sem olyan mozifilmet DVD-ről, ami nem neki való (anyám).

Szóval, számomra teljesen természetes, hogy nem engedem el őt egyedül. A férjemmel teljesen egyetértünk, és ő külön értékeli, hogy én anyámmal is ugyanolyan szigorú vagyok, mint az ő anyjával.

2023. aug. 13. 23:03
 18/46 anonim ***** válasza:
87%

16-os, a legujabb ajanlasok szerint 6 het? Ugyan, dehogy!

Mert a korhazbol nem hazahozod valahogy azt a gyereket? Akkor nem eri “kinti” levego?

Habar a kinti levego is pont olyan, mint a benti. Csak idojarastol fugg, hogy ki lehet-e vinni. Nyilvan nagyon hidegben (0 fok alatt) es szelben nem ajanlott egy ujszulottet kint tologatni, de egyebkent meg nyugodtan lehet vele menni setalni.

Nem kell a levegohoz szoktatni, ablakba kitenni,meg ilyen 100 evvel ezelotti hulyesegek.

Mi mar a korhazbol is gyalog jottunk haza, mert 5 perc setara lakunk. Es mivel van egy benti kutyank, akit meg setalni kell hordani napi negyszer, ezert a masodik hettol kezdve napi 2 setat nekem kellett megoldani egyedul a gyerekkel, mert a ferjem dolgozott. Ahol nagyobb gyerekek vannak es mas nem tudja megoldani, ott is hozni-vinni kell oket oviba, suliba, addig a baba se maradhat otthon egyedul.

Kicsit tul van ez tolva, bar inkabb elso babasok csinalnak ebbol fesztivalt.

Semmi baja nem lesz senkinek a friss levegotol.

2023. aug. 13. 23:37
 19/46 anonim ***** válasza:
80%
Amikor a legkisebbel hazajöttünk a kórházból lecuccoltunk és lementünk a játszóra. :D Mondjuk jó idő volt és akkor szinte teljesen rendben voltam, a legegyszerűbb szülésem volt.
2023. aug. 13. 23:59
 20/46 anonim ***** válasza:
40%
Normális ha elején még azért nem adják oda senkinek.
2023. aug. 14. 04:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!