Vannak itt olyan anyukák akik az anyósnak nem adták oda a gyereket?
Tehát hiába kérte
Nem adtátok oda neki
Újszülött ,1 év alatti babákról lenne szó.
Az alig 2 hetes újszülött fiam szerette volna megkapni hogy tolja a városba NÉLKÜLEM,termeszetesen nem adtam oda ,enis szeretem tolni es szeretek vele lenni!
Azóta nem kéri
Észrevette magát szerencsére.
10
Hát kétlem 😄
Es mivel pénzzel se tud előrukkolni amíg a masik mama igen igy ketlem hogy a gyerek is majd keresi
Gondolom nem is igazán bírod az anyóst. Egyrészt az enyemnek eszébe se jutott, hogy a 2 hetes gyerekemet egyedül vigye valahova, másrészt, ha együtt mentünk simán megengedtem, hogy tolja a babakocsit, nem vagyok 5 éves szinten.
De gondolom akkor későbbi segítségére sem szamitasz, ha jól értem?
Hat szerintem ne szalaszd.el a lehetoseget, bar lehet nem sertodekeny az anyosod.
probalj erot venni magadon es a 6. het utan (varratszedes, kontroll akarmi lesz ugyis) es akkor mondd neki mama menjunk egyutt setalni a bebivel es szepen engedd, hogy tolja a babakocsit. Es igy legalabb latod, hogy tolja, mennyire es mire figyel. Ha a picur raze dit akkor meg keznel vagy.
Kesobb ha latod/bejarjatok egyutt a tipikis babatologatos utvonalakat (ahol szeretned , hogy tologathassa akar neluled is), hogy minden ok. Akkor meg szepen engedd egyedul a babaval es te addig pihenj, moss hajat, nezz meg egy filmet jarj ujra edzeni vagy csak terulj el az agyon.
Tapasztalatbol tudom mennyire jol jon majd idovel ha valako elviszi a kozeledbol, aki mar felnevelt egy gyereket (nevezetesen a ferjedet) azaz nem sotet a babakhoz. Masreszt ha ennyire parazol, akkor meg inkabb most vigye amig a kicsi csk fekszik (es nem akkor amikor epp mar elkezd kifolyni, kidkapaszkodni, hajolno a babakpcsibol :-)) mert akkor nagyobb esellyel esik ki ha mar a feltesnel tartasz...(de akkor se fog ne izgulj)
Én csak azt nem értem mi a francot kell egyedül vinni bárhová is a gyereket. Bárkinek..
Én nem adom senkinek a gyereket, persze ha sétálunk tolhatják a kocsit, de nem adom senkinek, ez van. Ráérünk még, 1 éves. Barátságos, kedves, vidám baba, tehát nem mindhatja egy válaszolo sem h folytogatom a szeretetemmel.
Most 3,5 éves, de senkinek sem adtam oda, és a mai napig sem adom oda senkinek, akiben nem bízom. Tologatni meg nekem ne tologassa a belvárosban (mert anyám is, anyósom is ott lakik), ahol tömény kipufogógázt lélegzett volna az alacsony babakocsiban. (mi a külvárosban laktunk akkor, de ma is kertes házban vagyunk, sokkal tisztább a levegő itt) Vagy pl. anyósom pörkölt szaftot akart a szájába kanalazni, amikor 3 hónapos volt, szerinted hányszor vihette el? Vagy anyám, aki a pálinkás ecsetelésre eszküszik amikor jött a foga? Vagy a nagynéném, aki szerint "gyakoroltatni" kell az ülést, kipárnázva, és később a gyaloglást is, nem számít, hol tart a mozgásfejlődésben? Most 3,5 évesen természetesen ezek a kérdések nem játszanak már, de az igen, hogy pl. reggelire nem adunk csokit a gyereknek, sőt, ebédre sem, és vacsorára sem (anyós). És nem nézetjük vele a TV-ben a híreket, sem olyan mozifilmet DVD-ről, ami nem neki való (anyám).
Szóval, számomra teljesen természetes, hogy nem engedem el őt egyedül. A férjemmel teljesen egyetértünk, és ő külön értékeli, hogy én anyámmal is ugyanolyan szigorú vagyok, mint az ő anyjával.
16-os, a legujabb ajanlasok szerint 6 het? Ugyan, dehogy!
Mert a korhazbol nem hazahozod valahogy azt a gyereket? Akkor nem eri “kinti” levego?
Habar a kinti levego is pont olyan, mint a benti. Csak idojarastol fugg, hogy ki lehet-e vinni. Nyilvan nagyon hidegben (0 fok alatt) es szelben nem ajanlott egy ujszulottet kint tologatni, de egyebkent meg nyugodtan lehet vele menni setalni.
Nem kell a levegohoz szoktatni, ablakba kitenni,meg ilyen 100 evvel ezelotti hulyesegek.
Mi mar a korhazbol is gyalog jottunk haza, mert 5 perc setara lakunk. Es mivel van egy benti kutyank, akit meg setalni kell hordani napi negyszer, ezert a masodik hettol kezdve napi 2 setat nekem kellett megoldani egyedul a gyerekkel, mert a ferjem dolgozott. Ahol nagyobb gyerekek vannak es mas nem tudja megoldani, ott is hozni-vinni kell oket oviba, suliba, addig a baba se maradhat otthon egyedul.
Kicsit tul van ez tolva, bar inkabb elso babasok csinalnak ebbol fesztivalt.
Semmi baja nem lesz senkinek a friss levegotol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!