Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen érzés lesz anyósom...

Milyen érzés lesz anyósom nélkül élni?

Figyelt kérdés
5 évig éltem vele egy nagyon rosszindulatú minden lében is kanál nő. A házasságunkat először minden áron megakadályozni próbálta, majd folyamatosan szét akart minket választani hogy minél kevesebbet legyen velem a férjem és minél többet vele. Mindent bevetett. Ha haza ért a férjem gyorsan szaladt a kapuhoz hogy ő nyissa ki neki és őt lássa először ne engem mindig mindenhol ott volt ahol mi ha az udvaron voltunk kijött ha bementünk bement. Nekünk a férjemmel még nem volt közös magánéletünk igazán. Egy hét múlva költözünk a házunkba. Milyen lesz? Valaki járt már hasonló cipőben? Nekem még mindig hihetetlen hogy valóra válik hogy külön lakjunk. Attól félek a nyakunkra akar majd járni de remélem nem így lesz. Nagyon izgulok milyen lesz így biztos hogy jobb csak olyan hihetetlen
2023. aug. 4. 02:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
36%

"Kulcsot ne kapjon, ha nem hívtátok mégis átmegy, ne engedjétek be. Ennyi."

Anyósnak is ezt kellett volna csinálni a kérdezővel, nem?

2023. aug. 4. 14:47
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Kertkapu legyen mindig zárva, kulcsot ne kapjon, csengőt kapcsoljátok ki.

Első naptól kezdve ott fog lógni nálatok.

2023. aug. 4. 16:30
 23/36 anonim ***** válasza:
84%

21. Nem. Ha ennyire képtelen a civilizàlt együttélésre, akkor nem kellett volna beleegyeznie. Ennyi.

Ilyen módon összeköltözni is csak intelligens emberek képesek, akik tudják a helyén kezelni a helyzetet. De ehhez mindkêt fél megfelelő hozzáállása szükséges.

Megbeszélték hogy összeköltöznek egy időre, ( pl hogy a kérdezőék tudjanak spórolni), a lőtéri kutya se kényszerítette az anyóst, hogy fogadja be őket, belement!!!! Tehát az, hogy ővé a ház, még nem jelenti azt, hogy a tulajdonosnak joga van rátelepedni a gyerekére és az ő családjukra. Mindkét fél belement ebbe a helyzetbe. Felfogod? ALAP lenne, hogy tiszteletben tartjuk egymást, és hagyjuk élni.

Mi a férjemmel egy nagy kertes házban, de belül teljesen leválasztott, külön bejáratú lakrészben lakunk a családommal. Közös érdeken és közös megegyezésen alapult a dolog. Nekik is, és nekünk is jobb anyagilag. + anyu is és a tesóm is alapból vannak annyira intelliensek és normálisak, hogy nem járnak a nyakunkra, nem túrják fel a szemetünket stb stb. Tudod, mint a normális emberek. Emellett nyilván jó a kapcsolat is. Konkrétan van hogy hetekig/ hónapokig össze sem futunk, mert épp nem úgy jön ki a lépés. ( Csak a kinti bejárati nagykapu közös, illetve maga a kert. Belső tér nem, és nincs is egymás lakrészéhez kulcsunk. Csak mindenkinek a saját részéhez.

Egy paneltömbházban se járkálsz át a melletted levők lakásába csak mert a közeli szomszédaid és egy házban laktok.

Előre nem feltétlen lehet tudni azt, hogy az ember rokonai erre a lakhatási formára hogyan reagálnak, senki sem jövőbe látó. A kérdezőék anyósa erre nyilván mint kiderült alkalmatlan. Náluk a költözés a megoldás.

2023. aug. 4. 19:23
 24/36 anonim ***** válasza:
22%

Ja, 23-as, mondjuk a leírás alapján akkor még azért lett volna sz*r az anyós, mert nem engedi odaköltözni a kérdezőt és nem segít szegény fiataloknak.

Nem mondom, hogy szerintem bunkónak kell lennie az anyósnak, az a jó, de a kérdező is nézzen már magába, hát bármennyire mem bírta az anyós a pofáját, mégis befogadta, hogy segítsen nekik, aztán semmi hála, semmi köszönet, csak eldobnák, mint egy darab szemetet, mert már nincs rá szükség.

A kérdezőt se kényszerítette senki, hogy ott lakjon 5 évig, mégis megtette, akkor valamit kicsit adhatna is cserébe, mondjuk hogy ö is elviseli az anyóst.

2023. aug. 4. 20:28
 25/36 anonim ***** válasza:
18%

"Konkrétan van hogy hetekig/ hónapokig össze sem futunk, mert épp nem úgy jön ki a lépés."

Az tényleg k*rva jó kapcsolat lehet, ahol kvázi egymás mellett laktak, aztán hetekig rá se néztek a másikra. Kicsit túltoltad.

2023. aug. 4. 20:30
 26/36 A kérdező kommentje:
Nem dobom sehova anyósomat. Mikor oda költöztem lefektette a szabályokat. Hogy álljam a háztartást. Megtettem. Ennyit kért. De azt is mondta hogy ő nem fog beleszólni az életünkbe. Azt is mondta hogy ő a mi érdekünket akarja. De onnantól hogy megtudta hogy lesz esküvő az már nem tetszett neki és ő azt sem szeretné hogy költöztünk. Eleinte azt hitte az bele fog telni 10-15 évbe míg veszünk házat és bele élte magát hogy addigra lesz unoka és hogy ő majd mennyit tud unokázni. Holott egy szóval sem tettem neki ilyen ígéretet. Nem akartam gyereket szülni úgy hogy nála lakunk. Sok konfliktus volt ebből már. És most nem tetszik neki hova ez a hirtelen költözés. Ezt ő mondta hogy hova ez a hirtelen költözés? Valahogy úgy érzem ő valójában úgy gondolta hogy a hozzá költözés nem lesz átmeneti és örökre velünk fog maradni. Én nem akarom megszakítani vele kapcsolatot. Jöjjön. Csak ne minden nap. Szükségünk van magánéletre és attól hogy befogadott minket nem fogom rosszul érezni magam mert magánéletre vágyok a férjemmel. Én csak nem tudom milyen lehet úgy élni mert sose volt alkalmunk rá és vannak félelmeim. Pl félek hogy anyósom hogy viszonyul majd hozzánk mert most nagyon nem örül a költözésnek. Félek hogy a hét nagy részét nálunk akarja majd tölteni hogy ne legyen egyedül. Mert mindig azt mondja nem szeret egyedül lenni. De nekem szükségem van már magánéletre.
2023. aug. 4. 23:26
 27/36 anonim ***** válasza:
86%
Tévedésben vagy trollocska. Attól, hogy nem vagyunk egymás seggében, még tartjuk a kapcsolatot. Net, üzenetváltás is van a világon. Nem telepedünk rá a másikra csak mert közel lakunk. Tiszteletben tartjuk a magánszférát, sajnálatos, ha ez a te agyadig nem jut el.
2023. aug. 5. 00:47
 28/36 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, a férjeddel beszéltél már, hogy nem szeretnéd, ha állandóan nálatok lenne majd anyós?

Ő is így élte meg ezt az időszakot?

2023. aug. 5. 07:11
 29/36 A kérdező kommentje:
A férjem is így látja ahogy én. Mindketten úgy gondoljuk hogy gondját fogjuk viselni, ha kell neki segítség segítünk. Habár ha orvoshoz kellett vinni és én pont szabadnapos voltam nem örült hogy én vittem mert az a fia dolga elmondása szerint és kicsit összeveszett a férjemmel hogy miért nem ér neki annyit hogy kivegyen rá egy szabadnapot. Anyósom nem könnyű eset nem könnyű természet de attól még nem fogjuk kidobni a szemétbe ahogy egy kommentelő írta. A férjem is unja már hogy mindig beleszól a dolgokba.
2023. aug. 5. 07:21
 30/36 anonim ***** válasza:
22%

"Nem telepedünk rá a másikra csak mert közel lakunk"

Persze, mert csak ez a két véglet van, egymásra telepedni meg hetekig nem találkozni egymás mellett lakva. :D

Nem baj, ha ennyire nem érdekek a másik, csak minek kamuzzátok, hogy szeretitek egymást?

2023. aug. 5. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!