Anyósom a megkérdezésünk nélkül bevállalta a lánya gyerekeit a nyárra. Ilyenkor mit tehetünk?
Nem vagyunk 0/24-ben itthon. Mégis mit csinálok, ha leteszik őket az ajtóban vagy beengedi őket anyósom? Tényleg hívjak rendőrt meg a gyámügyet, hogy elvigyék őket? Ez csak számomra olyan durva? Szörnyű, hogy ezt nem lehet velük normálisan megbeszélni.
Anyóst nem rakhatom ki, mert sajnos bejelentettem tartózkodásira. Még kb 3 év mire az lejár.
A férjem is folyamatosan veszekszik vele, amin anyósom csak nevet.
"Anyóst nem rakhatom ki, mert sajnos bejelentettem tartózkodásira. Még kb 3 év mire az lejár."
Már megbocsáss, de ennyi erővel az albérlőt se rakhatom ki, sőt, röhöhetne a markába, hogy nem fizet! Holnap reggel bemész a kormányablakba, és megkérdezed a papírmunka mikéntjét!
"Anyóst nem rakhatom ki, mert sajnos bejelentettem tartózkodásira. Még kb 3 év mire az lejár."
Ezt a marhaságot ki mondta neked? Kijelented, és kivágod.
Itt szívességi lakáshasználatról van szó az anyós részéről, amit te mint tulajdonos 15 napos határidővel fel tudsz mondani (ezt tértivevényes levélben érdemes megtenni, hogy maradjon nyoma). Ha ezt követően nem költözik ki, akkor eljárást indíthatsz a lakás kiürítésére. Ha a gyerekeket nem látod szívesen, akkor értesítheted a gyámügyet.
Igen, ezek mind durva dolgok, de az is durva, hogy az anyós ilyen szinten nem tiszteli azokat, akiknél lakik. Neked kell tudnod, hogy meddig szeretnél elmenni ebben a konfliktusban.
Ez zöldség. Bemész az önkormányzathoz, közlöd, hogy visszavonod a hozzájárulásodat ahhoz, hogy anyósod ott tartózkodjon, kéred hogy szüntessék meg a tartózkodási hely bejegyzését. Elmondják, pontosan milyen papírt kell kitöltened hozzá, meg esetleg mennyi az illeték, és kész.
Ez papíron egyszerű de belefutottunk egy jogi zűrzavarba és mindenki a vállát húzkodja, hogy hát ez nem lehet. Hogyan lehetett valakit tartózkodásira bejelenteni, ha még az állandó sem valós? A szerződéssel meg csak magunkkal szúrtunk ki, mert elméletileg az állandó lalcímére kellene visszacuccolni, ha idő előtti költözés lenne. Igen ám, de nincs hova!
Az a legbiztosabb, hogy 3 év múlva lejár a tartózkodási és akkor kitehetjük.
Fogalmam sincs, hol lakik a lánya, nem vagyunk beszélőviszonyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!