Zöldsègeket,ès gyümölcsöket termelünk . Egy területet szerettünk volna megvenni, bővíteni a termèst. Apósom tudta,h meg akarjuk venni,sőt ismeri is a tulajt. Felhívta a tulajt,h megvennè nekünk. Vitte a szerződèst,amin az ő neve szerepelt ,szólt neki a tulaj,h nem a mi nevünk van rajta. Az após mondta,h majd ügyvèden keresztül rànk ajàndèkozza, akkor nem lenne meglepetès. Tulaj belement. Pàrom szülinapjàra szerette volna.Szülinapja a kèt hete volt .Tegnap reggel kiderült,h nem nekünk vette hanem sajàt magànak,hívtam a tulajt, h írjuk meg a pappírokat. Erre ö hisz màr a miènk nem? Ès akkor elmondta,h az apósom a pàromnak szànta ajàndèkkènt . Ezt elfelejtette àtadni kèt hete volt a szülinapja. Az apósom azóta nem veszi fel a telefont. Per pillanat úgy vagyok ,h soha többé nem akarom làtni. A pàromnak mèg el sem mertem mondani. Hogy lehet valaki ilyen?
Akkor ebből most megtanulhattad, hogy a családjában sem bízhat az ember! Legközelebb bármilyen tervetekről mélyen hallgassatok, és csak akkor beszéljetek róla, amikor már biztos a dolog!
2023. máj. 10. 16:52
53/64 anonim válasza:
Előbb utóbb a tiétek lesz, maximum öröklés útján.
2023. máj. 10. 22:50
54/64 A kérdező kommentje:
Tanulsàgot levontuk. Pàrom hatalmasat csalódott,nagyon maga alatt van. Apósomat tiltotta a telefonjàn ,nem tudja felhívni.Anyós hívogatta,de neki sem veszi fel. Majd hívott engem, felvettem elmondta,h ö is úgy tudta ,h nekünk szànja. Fogalma nincs ,h mièrt tette. Majd vesztek màshol ,ilyenen nem kell veszekedni. Nem èrzik ezek a súlyàt?? Màr nem a területről van szó. Hanem az aljassàgàról ,h a sajàt fiàval ezt csínàlta. Erre az anyósom vàr minket vasàrnap ebèdre. Mondtam neki mi ilyen emberrel egy asztal mellè nem ülünk le. Lecsapta a telefont.
2023. máj. 11. 07:46
55/64 anonim válasza:
#55: tehát az anyósnak még mindig nincs gondja azzal, hogy az após szabadon rendelkezik milliókról a családi kasszából? :D
Remélem, írsz még... :D
2023. máj. 11. 08:02
56/64 anonim válasza:
Ja hagyjuk már 🤣🤣🤣 minden szép és jó aztán elhappolja a földet utána egyből tiltás 🤣🤣 hol láttád ? Családi titkok vagy a segítsrg bajbaj vagyok?
2023. máj. 11. 08:17
57/64 anonim válasza:
Ez már kezd húsos-csontos mélységekbe menni :D
2023. máj. 11. 09:05
58/64 anonim válasza:
"Idegrendszeri képalkotási tanulmányok kimutatták, hogy a hagyományos pénznek már a puszta jelenléte is megváltoztatja a társas viselkedést. A kapzsiság és más negatív érzelmek, például a félelem, a harag, az intolerancia, a bűnbakkeresés és a pánik mind fokozottabbá válnak, valahányszor a pénz jelen van. Még az agy racionális döntések meghozatalára vonatkozó teljesítőképessége is mérhetően csökken.
Az idegtudomány felfedezései szerint ezek a folyamatok két egymással ellentétben álló agyterülettel függnek össze. Az egyik az ingerekre reagáló és azonnali jutalomra törekvő impulzív kör; a másik a prefrontális kéreg, mely a viselkedést igyekszik racionalizálni, szabályozni és előre érezni. Minden addiktív rendellenesség esetén ez az impulzív kör túlzottan tevékeny, és kimutatták, hogy ugyanez igaz a konvencionális pénzt tartalmazó pénzügyi ösztönzőknél is. A hagyományos pénzzel kapcsolatban fellépő aktivitás még erősebb is, mint amely a szex vagy bűnözés esetén fordul elő." Lietaer: Pénz és fenntarthatóság
2023. máj. 11. 16:08
59/64 A kérdező kommentje:
Az anyósom csak a pènzt nèzi ,egy szava nincs . Nem dús gazdagok,de jól èlnek. Anyósom szeret költekezni,volt hogy sok pènzt elköltött,azóta az após ossza be neki. Szàmlàról nem tud pènzt levenni,megtiltotta neki. Semmien jövedelme nincs neki,teljes mèrtèkben függ az apóstól. Ezèrt nem mer ellenkezni,mert volt hogy összevesztek, egy fillèr nèlkül volt. Nàlunk lakott hetekig,mi segítettük ki. Mondtam neki,h èn ezt nem türnèm,h így bànnyanak velem vàljon el,közös volt mindennek a fele illeti . Aztàn az após egyszer azt mondta neki,h amiben jött abban megy ha vàlni akar,nem vissz semmit. Anyós meghàtràlt. Az apósom teremtette meg a jólètet neki. Az anyósom meg csak tür.
2023. máj. 11. 16:11
60/64 anonim válasza:
Az anyagiasság egy pszichés betegség Tim Kasser (Az anyagiasság súlyos ára című) könyve szerint...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!