Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért reagált erre így?

Miért reagált erre így?

Figyelt kérdés

Még nem a menyem, mert a fiam hiába kérte meg a kezét 2 éve, házasodni egyenlőre nem akarnak. Múltkor mikor nálunk voltak ebédelni, felhoztam a témát. Mondta a fiam hogy nem tudják hogy mikor, majd valamelyik évben ősszel lenne az esküvőjük. Én megkérdeztem hogy anyagi helyzet miatt nem akarnak, mondták hogy igen. Erre én felajánlottam a segítségem hogy ha kell beszálok a költségekbe. Erre a meny jelöltem mondta hogy nem kell, mivel az ő szülei sem fognak bele szállni. Utána mondtam nekik hogy azért jó lenne minél hamarabb az esküvőt lebonyolítani, mert azért már nem vagyunk fiatalok, bármikor elszállhat felettünk az idő. Erre a meny jelöltem felcsattant, hogy ez nem érv arra hogy minél hamarabb elkezdjék az esküvőt szervezni. Én erre fel megkérdeztem hogy tán nem akarja hogy ott legyünk. Erre mondta hogy szeretné, de ez akkor sem érv, mivel az ő szülei is bármikor meghalhatnak egy szívinfarktusban, és őt is elüthetik bármikor. Lefagytam ettől a választól és utanna mondta hogy jó lenne hogy ha befejezném végre és nem erőltettném semmivel sem az esküvő témát. És még azt hozzá tette hogy ha nagyon felmérgelem akkor csak 2 tanus esküvő lesz. A fiam meg mondta hogy most házra gyűjtenek és ezért halasztják.

Hát őszintén nem örülök neki hogy az esküvőt ilyen sokáig halasztják.

2023. máj. 3. 08:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
98%
De azt is nekik kell eldönteniük, akarnak-e gyereket vállalni, ha igen hányat, és ha szeretnének is gyereket (vagy gyerekeket), akkor fel akarják-e venni az állami támogatásokat. Az ő életük. Engedd nekik, hogy a saját útjukat járják. Nem kell vele egyetérteni, csak el kell fogadni.
2023. máj. 3. 09:08
 12/26 anonim ***** válasza:
99%

"2 év eljegyzés után illene az esküvőt megtartani"

Ki szerint illene? A többi vénasszony szerint, akik a piacon vagy a templomban vagy az SZTK-ban érdeklődnek? És muszáj nekik megfelelni?

2023. máj. 3. 09:13
 13/26 A kérdező kommentje:
Lányomék is felvették a baba várót, és ők csak 1 gyerekre vették fel, mert 1 gyerekre járt. Ők is feltudnák simán venni. Bár azt nem tudom hogy a meny jelöltem akar-e gyereket. Arról még nem beszéltünk.
2023. máj. 3. 09:17
 14/26 A kérdező kommentje:
Lányoméknak azért járt 1 gyerekre, mert a nagyobb fiú 2016os. A kisebbik 2020as.
2023. máj. 3. 09:18
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

#13, nem tudom hogy a meny jelöltem akar-e gyereket. Arról még nem beszéltünk.

Hamar, hamar. Hátha abba a válaszba is beleköthetsz :)

2023. máj. 3. 09:19
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
De miért baj az ha nem házasodnak össze? Az én fiam lassan 10 éve élnek együtt a barátnöjével,( akit imádok)mégsem erőltetem a házasságot. Ő döntésük, ők tudják. Ha akarnak úgyis egybe kelnek, ha nem akarnak akkor tudnak házasság nélkül is boldogulni. Az nem kifogás, hogy mert mi szülők öregszünk, vagy lehet meg sem éljük. Na és? Ne a szülők döntsenek már.
2023. máj. 3. 09:20
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, az ostobaság is Isten egyik adománya ugyan, de ettől még nem szerencsés visszaélni vele.
2023. máj. 3. 09:23
 18/26 anonim ***** válasza:
96%

A fiam és a menyem 20 éve élnek együtt, 2 gyerekkel, házasság nélkül.

Nem is akarnak összeházasodni, sem most, sem 10 év múlva.

Megjegyzem, a korosztályukból az ismerősök, akiknél nagy cécóval megvolt az esküvő, már egy sincs együtt.

Nem tudom, hogy kamu vagy nem kamu a kérdés, de erről a témáról ez jutott eszembe.

2023. máj. 3. 09:56
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Semmi kozod hozza

Az o eletuk nem a tied

Az ilyen anyosoktol mentsen mindenkit az elet

2023. máj. 3. 10:07
 20/26 anonim ***** válasza:
98%

Az a baj, hogy hiába írom, hogy veled van baj, konrtollmánias mintát hoztál, egyszerűen nem érted. Nem szereted őket. Ha szeretnéd, akkor azt szeretned, hogy boldogok legyenek, azt csinálják, amit akarnak. Úgy, ahogy ők akarják, nem pedig, ahogy te. Ez a szeretet. Minden más kontroll. A "deháténcsakjótakartam" meg a kéretlen segítség egy másik halál. Nem. Ne akarj semmit se tőlük.

De hiába, mert nem alakult ki benned frusztrációkezelés. Ilyenkor csattansz és mindenki más a hibás. Nem tudsz érvelni, jól rávilágított a menyjelölt. Nem tudod elfogadni, hogy a másiknak szabad akarata van.

2023. máj. 3. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!