Még nem a menyem, mert a fiam hiába kérte meg a kezét 2 éve, házasodni egyenlőre nem akarnak. Múltkor mikor nálunk voltak ebédelni, felhoztam a témát. Mondta a fiam hogy nem tudják hogy mikor, majd valamelyik évben ősszel lenne az esküvőjük. Én megkérdeztem hogy anyagi helyzet miatt nem akarnak, mondták hogy igen. Erre én felajánlottam a segítségem hogy ha kell beszálok a költségekbe. Erre a meny jelöltem mondta hogy nem kell, mivel az ő szülei sem fognak bele szállni. Utána mondtam nekik hogy azért jó lenne minél hamarabb az esküvőt lebonyolítani, mert azért már nem vagyunk fiatalok, bármikor elszállhat felettünk az idő. Erre a meny jelöltem felcsattant, hogy ez nem érv arra hogy minél hamarabb elkezdjék az esküvőt szervezni. Én erre fel megkérdeztem hogy tán nem akarja hogy ott legyünk. Erre mondta hogy szeretné, de ez akkor sem érv, mivel az ő szülei is bármikor meghalhatnak egy szívinfarktusban, és őt is elüthetik bármikor. Lefagytam ettől a választól és utanna mondta hogy jó lenne hogy ha befejezném végre és nem erőltettném semmivel sem az esküvő témát. És még azt hozzá tette hogy ha nagyon felmérgelem akkor csak 2 tanus esküvő lesz. A fiam meg mondta hogy most házra gyűjtenek és ezért halasztják.
Hát őszintén nem örülök neki hogy az esküvőt ilyen sokáig halasztják.
Szerintem menj mosogatni; nagyobb haszna lenne, mint itt összeugrasztani a népet.
2023. máj. 3. 08:36
2/26 anonim válasza:
Tényleg jó lenne, ha befejeznéd végre, hogy beleszólsz mások életébe. Csoda, hogy még járnak hozzád. Ez most biztos durván hangzik, de felnőtt emberek, az ő életük. Neked semmi közöd hozzá, hogy mikor házasodnak össze. Az csak egy papír amúgy is. Az számít, hogy vannak közös céljaik.
2023. máj. 3. 08:36
3/26 anonim válasza:
1 bárcsak egy troll lenne, de az én anyósom is ezt a formát hozza, ezért lehet van valóságalapja a kérdésnek.
2023. máj. 3. 08:38
4/26 anonim válasza:
Semmit. Mit kéne? Házra gyűjtenek, a mai ingatlan árakkat nézve: kb minden fillér megtakarítás számít, hogy egy normális házhoz jussanak. Mi lesz ha nem házasodnak össze vagy csak 10év múlva? Semmi, nem dől össze a világ, nekik a ház most az első (jogosan). Ott kellett volna abbahagyni a témát, hogy felajánlod, hogyha anyagi oka van segítesz. Nem fogadták el, itt vége a témának. Az nem érv, hogy felettetek eljár az idő, nem rólatok szól az esküvő, semmi köze a korotoknak hozzá. Nem kell mindenbe kényszeresen beleszólni, meg kifejezni a nem tetszést.
2023. máj. 3. 08:43
5/26 anonim válasza:
Az a baj, hogy egyik félnek sincs minimális beleérző képessége se. Mindketten jót akartok, mindkettő szempontjai érthetők a maga oldaláról nézve, mégis ott a feszültség köztetek.
Nekik ez az egész esküvős-papíros dolog egyszerűen nem fontos, részükről most jó ideig letudva az eljegyzéssel, ti pedig szeretnétek mielőbb megtartani.
Azonban mivel ez mégiscsak az ő életük, neked kell elengedni a dolgot. Felajánlottad hogy fizetitek a lagzit, nem éltek vele, ennél többet nem tudsz tenni érte. Majd ha úgy érzik, eljött az ideje összeházasodnak. A lényeg hogy boldogan éljenek együtt.
2023. máj. 3. 08:44
6/26 A kérdező kommentje:
Én szerintem azért 2 év eljegyzés után illene az esküvőt megtartani. Nem is értem a fiamat hogy akkor minek kérte meg anno a kezét, hogy ha esküvőt nem akarnak még. Értem én hogy a ház az fontosabb, de ott van egy csomó olyan hitel amit csak házassággal lehet felvenni.
2023. máj. 3. 08:51
7/26 anonim válasza:
Nem mindenki akar csok-ból építkezni vagy vásárolni.
2023. máj. 3. 08:56
8/26 anonim válasza:
Lehet nem akarnak ellető hitelt felvenni, mert nem akarnak 3 gyereket, vagy még az is lehet, hogy egyet se akarnak. Elmondtad a véleményed, innentől ha tovább zaklatod őket, csak azt fogod elérni, hogy szépen kizárnak az életükből.
2023. máj. 3. 08:57
9/26 anonim válasza:
Az a vicces, hogy az én családomban is vannak ilyen korlátolt tuskók, szóval egyáltalán nem biztos, hogy kamu.
Kérdező: mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a hozzád hasonló, mindenbe beleszóló embereket nem hívtuk meg az esküvőnkre. ;)
2023. máj. 3. 09:04
10/26 anonim válasza:
Amihez házasnak kell lenni az a csok meg a babaváró. A többi hitelnél senkit sem érdekel, csak legyen hitelképes. Lehet nem akarnak gyereket, akkor minek vennék fel ezeket? Ha akarnak is majd gyereket, olyanra felvenni amelyik meg sem született (vagy nem terhes már vele) necces. Szorít a határidő, muszáj produkálni a gyereket (nagyon romantikus banki utasításra gyereket csinálni), ha felveszik 3-ra lehet 1 után azt mondják, hogy ők többet nem szeretnének, de muszáj még, ha tetszik ha nem vagy a nyakukba szakad a bünetetőkamat. X ideig simán eladni sem tudják. Lehet tervben van nekik az is, hogy elhagyják az országot (mint sokan mások), akkor ha el is tudják adni vagy vesznek itt másikat vagy büntetést kapnak... Nem lesz meg a kellő gyerek: büntetést kapnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!