Anyósom a megkerdezésem nélkül elosztogatja a többi unokájának a mi gyerekeink szerinte megunt játékait. Erről hogyan nevelhetném le?
Már feltűnt párszor, hogy néhány játékot nem találok, de azt hittem csak elkeveredett, mert tényleg sok van. Egyszer viszont kifejezetten egyet kerestem, mert az egyik osztálytársnak kellett volna a formabedobó. Már feltúrtam mindent, mire a sógornőm kibökte, hogy azt anyósom nekik adta de már eltörött és kidobták. Na innen derült ki, hogy szerinte ami már nekik nem kell, abból adogat a többi unokának. Azt hittem, felrobbanok a dühtől. Akkor úgy tűnt megértette, hogy ilyet többet nem csinálhat.
Tegnap előbb értünk haza és anyósom nagyon zavarba jött, próbált gyorsan elindulni, hogy megy a barátnőjéhez. Csak az volt a furcsa, hogy egy nagy szatyorral indult volna, amiben megláttam a gyerekek egyik társasjátékát, majd még néhány másik jaték is előkerült.
Mégis, hogyan értessem meg vele, hogy ne csinálja ezt? Nem azért veszem és rakosgatom el ezeket, hogy ő elajándékozgassa!
Együtt élünk. Az sajnos nem opció, hogy zárjam ki a házból és ne legyen itthon egyedül.
Meglopja az unokáit, gyönyörű. Ha tényleg nem tudtok elköltözni, vegyetek egy kulcsos ajtót a szobátokra, vagy csináltassatok asztalossal egyet méretre. Plusz egy nagy láda vagy szekrény a szobátokba a játékoknak. Én ezt tenném ha nincs más megoldás.
Nem tudom hogy jut ilyen az eszébe hogy elviszi kérdés nélkül. Ha olyan sok játékuk van, biztos szívesen adnának egyet kettőt a gyerekek maguktól is ha MEGKÉRDEZNÉ ŐKET...
Az én házam.
A sógornőm nem az a típus akit ez izgatna. Az eddigiek miatt sincs semmi rossz érzés benne. Ő lenéz minket a gyerekek miatt, mert "selejtesek", ezt soha nem is titkolta.
A férjem már megmondta az anyjának, hogy térjen észhez, mert ha én begurulok, akkor az utcán fogja magát találni, de szerintem nem vette komolyan.
A rendőrség körberöhögne, ha feljelenteném néhány használt játék miatt és amúgy sem tudnának mit csinálni, ezt nekünk kellene megértetni valahogy vele.
Jezusom! Mekkora kocsog a sogornőd! Kinek kepzeli magat hogy lenez titeket? Milyen alapon?? Ő ki???
Lenéz titeket meg a gyereketeket, de a játékok meg kellnek??! Fuuj🤮🤮.
Ha akkora az egója a “kedves” sóginak és olyan nagyot kepzelnmagaról hogy ő az űberkirály, akkor vegyen a gyerekinek jatekot , Es ne fogadja el a Mamatol.
Te meg ha nagyon elszakad a cerna, mondd meg az anyosnak hogy ki lesz dobva, ha megegyszer lopni mer tőletek. És mehet a kedves lányához lakni 😂😂!
A háznak csak te vagy a tulajdonosa? Haszonelveet van rajta?
A ferjed beszelt mar errol a testverevel?
Felhívod az összes sógorodat sógornődet és a következőket mondod:
Sajnos Juli kleptomániás és a gyerekem játékait az engedélyem nélkül szétosztogatja. Kérlek Titeket ha hozzátok is került ilyen játék akkor adjátok vissza. Sajnos Juli pszichiátriai eset éppen szakembert keresünk neki. Nem érti meg hogy az unokája kedvenc játékát nem jó ellopni. Ennek ellenére nagyon szeretem Julit csak a gyerekem játékait ne kéne dugdosnom előle.
Hidd el a hatás garantált lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!