Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utál az 5 éves kisgyermekem?...

Utál az 5 éves kisgyermekem? Vagy csak megunt engem? a többi lent

Figyelt kérdés

sziasztok, nemtudom eldöteni hogy mit is érez a kislányom irántam (apukája) és az anyukája irànt.

Már kiskora óta elkényeztetjük, amire ràmutatott megvettük, amit kért megkapta, amikor jászani akart játszottunk, a napjainkat neki szenteljük. munkán kívűl csak róla szól a nap.

Ha leszidtam valamiért akkor rá pár percre bocsánatot kértem tőle, sose ütöttem meg, talán 1-2szer kezen csaptam, mindene megvan, ipad tablete, drága játékok, ha kell még egy táska a 10edik mellé aztis megkapja, ha az anyja leszidja odajön hozzám sírva akkor rászólok az anyjára hogy hagyja őt, szóval nagyon elvan kényeztetve, de ezt én így is akartam, én állami gondozás alatt voltam 3éves koromtól, szóval eldöntöttem hogy csak 1gyerek kell összesen, de annak megadok mindent és sose fogom őt megbántani.

De úgy veszem észre mintha nem lennék neki olyan fontos, mintha az ovónőjét fontosabbnak találná mint engem, például felvetettem vele hogy elmegy e a barátnőjéhez lakni és akkor én meg az anyukája elmegyünk és nem lát minket többet, és már ment pakolni a cuccait , a ruháit.De fura mert amikor megyek ki külföldre időszakosan 1hónapra vagy 2re a munkám miatt akkor pedig rossz neki, és sír hogy ne menjek.

De nem tudom most ezt hova tenni, nemtudom hogy mit rontottam el a nevelésben, azt tudom hogy megnevelve nincs, mert akaratos és elkényeztetett, de ez engem nem zavar, de mi lehet az oka hogy olyan mintha jobban ragaszkodna az ovónőhöz? vagy akármikor elmenne máshoz lakni?

Gondolkozom azon hogy hirtelen azt mondja de 2-3-4nap után vissza akarna jönni, de sajnos szerintem örökre elmenne és max hiányoznék neki, de nem annyira hogy sírjon értem,

van valaki hasonló helyzetbe? Tudom buta vagyok meg nem tudok gyereket nevelni, ezt tudom énis, de nemhiszem hogy akkor jobban szeretne ha rászóltam volna dolgok miatt vagy kapott volna 1-2 seggest tőlem, vagy ha azt a kisbabát nem veszem meg neki vagy a kistáskát ami épp megtetszett neki.

Ha lehet ne szóljatok be a komment szekcióba :)

2021. jún. 5. 17:01
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
98%
Nem szabsz határokat. Egy kisgyerek nem tudja magától, hogy működik a vikág és hol van benne az ő helye. Ti ebben semmit nem segítetek neki. Az óvónénitől több iránymutatást kap mint tőletek. Ha rosszat cainált, nincs olyan, hogy "hagyd őt", igenis meg kell értenie, mit szabad és mit nem. Erre szüksége van.
2021. jún. 5. 17:04
 2/45 A kérdező kommentje:
még kifelejtettem azt, hogy ha oviba nem én megyek érte hanem csak az anyukája akkor magyon rossz enki hogy nem mentem, nélkülem nem is szeret menni sehova, minden hozzám jön ha vigasz kell neki, szóval ilyen kis apukás kislány, egészen kb. 3hónappal ezelőttig nem jutott volna eszembe ilyen kérdés a fejemben amit le is írtam.
2021. jún. 5. 17:08
 3/45 A kérdező kommentje:
akkor valószinűleg ott lett elrontva hogy nem voltam szigorúbb kicsit?
2021. jún. 5. 17:09
 4/45 anonim ***** válasza:
94%
Tudod, a jó csak a rossz mellett létezik. Neked sok rossz jutott- ez arra késztetett ,hogy a gyerekednek csakis jót próbálj adni. Egyik sem helyes.Egy gyereknek meg kell ismerni mindkettőt, hogy legyen mihez viszonyitania, mi is a jó.
2021. jún. 5. 17:09
 5/45 anonim ***** válasza:
83%

"mit rontottam el a nevelésben"

"megnevelve nincs"

🤦🏻‍♀️

Troll.

2021. jún. 5. 17:15
 6/45 anonim ***** válasza:
89%
Ebből a gyerekből tinip.csa, aztán elkényesztetett egoista, életképtelen felnőtt lesz. Határokat kell szabnod!
2021. jún. 5. 17:16
 7/45 A kérdező kommentje:

és ezen lehet változtani már? 5éves múlt februárban,

meddig lehet ezt kikupálni hogy megbecsülje hogy ilyen apukája van , és nem olyan aki veri ok nélkül vagy egyéb dolgok?

Tudok ezen változtatni még?

És ha igen akkor hogy kezdjem? Kezdjek el szabályokat behozni az életébe? És legyek szigorúbb egy kicsit vele?

Az ajándékokkal annyi változás van hogy megbeszéltük az anyukájával hogy már csak akkor kap hogyha születésnap,karácsony, vagy különleges aklalom lesz, .

Mindenképp megpróbálunk szigoorúbbak lenni bizonyos kereten belül, és nem fogom már ennyire elkényeztetni,.

Remélem nem túl késő, és nem rontottam el a gyerek korát.

2021. jún. 5. 17:17
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek hatarok kellenek, az meg kulonosen rossz hogy az anyja ellen is partolod. A szuloknek egy kovet kene fujni, mert ebbol bajok lesznek. A gyerek is ki fog titeket jatszani egymas ellen.
2021. jún. 5. 17:18
 9/45 A kérdező kommentje:

ha lehet hagyjuk a negatív válaszokat, köszönöm :)

nem nagy kérés szerintem

2021. jún. 5. 17:19
 10/45 A kérdező kommentje:

ahogy olvasom a normálisabb válaszokat,

akkor ezek szerint én rontottam el,

elég rendesen,

hát megfogadom a tanácsotokat, és szabok határokat,

és kicsit erréjesebb leszek

2021. jún. 5. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!