Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utál az 5 éves kisgyermekem?...

Utál az 5 éves kisgyermekem? Vagy csak megunt engem? a többi lent

Figyelt kérdés

sziasztok, nemtudom eldöteni hogy mit is érez a kislányom irántam (apukája) és az anyukája irànt.

Már kiskora óta elkényeztetjük, amire ràmutatott megvettük, amit kért megkapta, amikor jászani akart játszottunk, a napjainkat neki szenteljük. munkán kívűl csak róla szól a nap.

Ha leszidtam valamiért akkor rá pár percre bocsánatot kértem tőle, sose ütöttem meg, talán 1-2szer kezen csaptam, mindene megvan, ipad tablete, drága játékok, ha kell még egy táska a 10edik mellé aztis megkapja, ha az anyja leszidja odajön hozzám sírva akkor rászólok az anyjára hogy hagyja őt, szóval nagyon elvan kényeztetve, de ezt én így is akartam, én állami gondozás alatt voltam 3éves koromtól, szóval eldöntöttem hogy csak 1gyerek kell összesen, de annak megadok mindent és sose fogom őt megbántani.

De úgy veszem észre mintha nem lennék neki olyan fontos, mintha az ovónőjét fontosabbnak találná mint engem, például felvetettem vele hogy elmegy e a barátnőjéhez lakni és akkor én meg az anyukája elmegyünk és nem lát minket többet, és már ment pakolni a cuccait , a ruháit.De fura mert amikor megyek ki külföldre időszakosan 1hónapra vagy 2re a munkám miatt akkor pedig rossz neki, és sír hogy ne menjek.

De nem tudom most ezt hova tenni, nemtudom hogy mit rontottam el a nevelésben, azt tudom hogy megnevelve nincs, mert akaratos és elkényeztetett, de ez engem nem zavar, de mi lehet az oka hogy olyan mintha jobban ragaszkodna az ovónőhöz? vagy akármikor elmenne máshoz lakni?

Gondolkozom azon hogy hirtelen azt mondja de 2-3-4nap után vissza akarna jönni, de sajnos szerintem örökre elmenne és max hiányoznék neki, de nem annyira hogy sírjon értem,

van valaki hasonló helyzetbe? Tudom buta vagyok meg nem tudok gyereket nevelni, ezt tudom énis, de nemhiszem hogy akkor jobban szeretne ha rászóltam volna dolgok miatt vagy kapott volna 1-2 seggest tőlem, vagy ha azt a kisbabát nem veszem meg neki vagy a kistáskát ami épp megtetszett neki.

Ha lehet ne szóljatok be a komment szekcióba :)

2021. jún. 5. 17:01
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
70%

30

Meg tudod mutatni azt a topikot?

Erről annyira üvölt, hogy kamu, hogy az nem lehet igaz. Teljesen komolyan végigsorolja a kérdésben azokat, amiket mondanak, hogy mi számít rossz nevelésnek.

2021. jún. 5. 18:46
 32/45 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a 30-as válaszoló erre gondolt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. jún. 5. 18:52
 33/45 anonim ***** válasza:
94%

32

Köszi!

Kicsit más a stílus és a téma kidolgozottsága.

2021. jún. 5. 19:07
 34/45 anonim ***** válasza:
97%
Bocs, de hogy sikerült a két kérdés között párhuzamot vonni?
2021. jún. 5. 19:16
 35/45 A kérdező kommentje:

#25-26-27-27.

nagyon szépen köszi a hosszú és megmagyarázó válaszaitokat, nagyon hasznosak és sokat belegondolva teljesen igazat adok nektek, nagyon hosszún és érthetően válaszoltatok, szóval nagyon hálás vagyok nektek :)

a többinek aki azt irja hogy kamu meg hogy én más kérdést is irtam,

ez az első kérdésem ebbe a témakörbe,

fogyókúrás témákba szoktam kérdezni,

és hogy valaki azt írja hogy kamu, nekem tökmindegy, nem kell elhinni mindenkinek, sőt nem is muszáj,

elég hogy kaptam a kérdésemre kielégítő és segítő válaszokat is amiket köszönök :)

2021. jún. 5. 19:24
 36/45 anonim ***** válasza:
93%

Nem olvastam végig a válaszokat, de ha esetleg még nem javasolták, TE fordulj szakemberhez mielőbb. A múltadból adódóan biztos, hogy sérült a személyiséged, ráadásul fiatalon jött a gyermek. Anyuka milyen háttérből jött?

Azt láttam, hogy írták többen a határokat. Ez nem szigor, hanem tájékozódási pontok a gyereked életében, amelyek nélkülözhetetlenek. Arról keveset írtál, hogy érzelmileg mennyire tudtatok neki megnyugtató, biztonságos, kiszámítható hátteret biztosítani, mert az fontos, és annak a korrekciójával már némileg elkéstél. Olyat pedig ne mondj egy 5 évesnek, hogy elköltözhet máshová, mert akárhány táskát veszel neki, ő ebből azt veszi le, hogy nem fontos a szüleinek, megakarnak tőle szabadulni.

2021. jún. 5. 19:27
 37/45 anonim ***** válasza:
31%
34, gyakorlott gyk-s észreveszi. Kell egy téma, képviselj egy szélsőséget, kell köré egy sztori, amibe beágyazod. Ennyi.
2021. jún. 5. 19:59
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Youtubon vannak videók, nem emlékszem a pontos címére, nevelési tanácsadó hölgy segít hasonló elkényeztetett gyerekek családjain (angol tv műsor de ment magyarul is). Pár tanácsot elleshetsz.

Pl tiszta érthető szabályok lefektetése, előre elmondva a gyereknek. Tehát megmondod neki hogy a boltban 1 dolgot választhat (pl 1 tábla csoki) ha hisztizni fog akkor semmit nem kap. És ehhez tartod is magad. Ugyanakkor ha elpakolja a játékait akkor elmentek a játszótérre.

A jutalmazás ne legyen a tablet, ipad, ezekre ebben a korban amúgy sincs szüksége, durva függőséget alakít ki. Le kell róla szoktatni! A szabadidő eltöltése főleg családi program, játék (tárgyakkal, valódi játékkal) vagy játékos fejlesztő foglalkozás (festés, rajzolás, gyurmázás, labdázás stb) legyen.

Másik dolog hogy a szülőknek egyet kell érteni a nevelésben és a gyerek előtt semmiképp nem szabad kimutatni ha eltérő véleményen vagytok (leoltani a párod, ha nem enged meg valamit a gyereknek) mert onnantól a gyerek ki fogja ezt játszani ellenetek.

Csak képzeld el, a jelenlegi viselkedésével hogyan fog helyt állni az iskolában, vagy később.

Ha minden meg van neki engedve az nagyon keserves tapasztalatokat szül majd, mert te is tudod hogy a világ nem egy habostorta. Annyira gondolom nem vagy gazdag hogy rózsaszín buborékban élhessen a lányod, kb mint Paris Hilton...

2021. jún. 5. 20:06
 39/45 anonim ***** válasza:
38%
Ezt egy 15 éves kölök írta ki..
2021. jún. 5. 21:58
 40/45 anonim ***** válasza:
35%
Minden napra jut pár sajnos.
2021. jún. 5. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!