Mindig kettesben akar lenni az Anyós a babával?
Sajnos még nem találtam ilyen kérdést. Az Anyósom az első naptól kezdve, ahogy hazahoztuk a kislányomat, úgy szeretné alakítani, hogy kettesbe maradhassanak. ,, Menjetek el, nincskedvetek elmenni, majd mi vigyázunk.... "
Nekem már akkor nagyon tolakodó és elgondolkodtató volt, de a mai napig erőszakoskodik (most 7 hónapos a lányunk). Mégegyetemre járok levelezőre és van olyan, hogy Anyukám vigyáz a kislányunkra, ha hosszabb időre kell elmennem és a férjem dolgozik, de egy-egy bevásárlásra vagy vacsorára Anyósom is vigyáz rá. Persze féltékeny is anyukámra (burkoltan már a szülés előtt is utalt rá). Tisztaságilag, őszinteségileg és féltésileg is nagyon nagy különbségek vannak a két család között.
Az első kérdésem az lenne, hogy hosszabb időre még ti is a saját szüleiteket választanátok, mind a párotok szüleit, ha apuka nem ér rá?
A másik kérdésem, hogy nálatok is megszólalna az anyai ösztön, hogy miért erőszakoskodik ennyire a vigyázás kapcsán? Mit akar kettesben máshogy csinálni a gyerekkel? (Tudni kell, hogy szeret duruzsolni mindennel kapcsolatban a férjemnek, amit ő máshogy csinálna és sosem a szemembe mondja, csak ha már látja, hogy a férjemnek sincs hatása abban a dologban rám...)
Szerintem még nagyon kicsi a lányunk, de mondtam is neki, hogy később többet lesz náluk is. (Amitől előre félek... de ezt nekik nyilván nem hangoztatom.)
És mit nem láthat a baba anyja, amit a baba anyja anyja csinál? Merthogy vele simán otthagyja a babáját. Egyedül. Hosszú időre. Az miért nem probléma?
És, ha pl. a férjének meg ez lenne probléma? Ha ő sem bízna az anyósában? Elvégre honnan tudhatná, hogy nem akar-e valami rosszat a babának? Talán a feleségét a szomszéd nevelte fel, mert az anyós bántalmazó, elhanyagoló, erőszakos, okoskodó, stb...
És arra még nem gondoltatok, hogy nem a kettesben maradás a lényeg, hanem a vigyázás? Hiszen, ha ott a baba anyja, akkor nincs szükség rá, hogy valaki más vigyázzon a babára! Senkinek nincs annyi esze, hogy hogy belássa, az anyós csak segíteni akar? És legalább annyira részt akar venni az unokája életében, mint a másik nagymama? Ugyanannyi joga van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!