A férjem nem akar kettesben maradni a babával. Mit tegyek? Később is ez lesz? Jogos, hogy rosszul esik?
Mert, hogyha sírni fog, hogy nyugtatja meg... Nem egész nap kéne vele lenni, csak 1-2 órára.
8 napos a picink, amúgy segít körülötte rengeteget. Etet, fürdet, pelenkáz, még éjjel is felkel hozzá. Meg a terhességem alatt is mondta, hogy 3-4 hetet itthon lesz velünk, és utána is igyekszik úgy szervezni a napjait, hogy a délutánjai nagyobb része szabad legyen.
Jaj, nem az a problémája, hogy dolgom van. Mert mondta, hogy úgy bízzam rá inkább, hogy jön anyukám, vagy az ő anyukája, esetleg a nagymamám. Mert ők mégis csak jobban tudják, mit hogyan kell egy síró babával. Pedig amúgy rengeteget alszik a pici, szerintem át is aludná az egészet.
A szomszéd nénit és a saját apját meg ne hasonlítsuk már össze, könyörgöm... :D
Nálunk is így volt: apa jellemzően inkább nagymamában bízott, ha el kellett mennem bármi miatt, valahogy a pici babákhoz úgy érzik, nő kell, ha anya bármi miatt nem tud ott lenni, akkor nagymama, vagy nagynéni, szóval nőnemű. Pedig amúgy sokszor meg tudnák ám apukák is oldani a dolgokat, csak valahogy bennük van ez a félsz. Meg én úgy tapasztaltam, mintha a gyermeksírástól is tartanának, hogy abba tudnák-e ők egyedül hagyatni a babával.
Változni fognak a dolgok később, ne aggódj, nem lesz mindig így :-) Hármas voltam.
8 naposan meg sem merte fogni, csak ha ülve a kezébe adtam... (2,7 kg-mal született, 2580 g-mal mentünk haza. Mindig félt, hogy "összetöri")
Akkor még nálunk volt anyósom, és úgy mentem varratszedésre, hogy ő maradt otthon vele.
Pár hónaposan már bátrabban fogta meg a férjem is.
8 napos gyereket nem passzolunk senkire. Maximum ha el kell szaladnod bevásárolni a közeli boltba, de akkor is úgy hogy megeteted, böfi, fektetés után közvetlenül és nem több mint max. 1 órára.
Az ember ilyenkor alapjáraton is rohan vissza, akár hanyadik gyereke is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!