Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósoméknál van 13 macska,...

Az anyósoméknál van 13 macska, ivartalanítottak.Velük alszanak, és egész nap bent lehetnek,ha akarnak. Viszont, én és a párom pár hete külön költöztünk. Itt is azt akarják erőltetni,hogy már pedig normális dolog,hogy a macskával aludjak.Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fent náluk a házban,.minden megvan engedve a macskáknak,ha lelopják a húst,úgy van jól,ha betojnak az ágy alá az sem gond..Ráadásul ha a párom felmegy hozzájuk,és lejön hozzám, folyton csupa macskaszőr a ruhája...Én olyan családból jöttem,ahol ivartalanítva volt a 2 kandúr, de csak simogatásra jöhettek be,mert volt külön kis "lakrész"biztosítva nekik a kazánházban. Jó meleg volt ott,puha kosárka, stb, de a házba hosszú távon nem jöhettek be.Viszont, az anyósom azt akarja rám tukmálni,hogy a macska a polcon is aludhasson,meg mindenhova felülhessen,lefekhessen a házban ahol akar. Én ezt nem tolerálom. Mondtam,hogy kutya is lesz később,ha meglesz csináltatva a kerítés..arra azt mondta,hogy csak akkor hozhatunk ( a saját házunkba, a kertünkbe) kutyát,ha el lesz hordva kutya iskolába a német juhász. Nem akarom megbántani,de hogy mondjam el neki,hogy ne szóljon bele az életünkbe? Neki is van egy háza,egy kertje ahol azt csinál amit akar, de fölöttünk ne pattogjon..Egyébként kert szomszédok vagyunk,egy földúton kell közlekednünk egymáshoz,mert egybe nyílnak a telkek.Ráadásul ők emeletes házban vannak,és tökéletesen rálátnak a mi házunkra a teraszról.
2023. febr. 17. 11:38
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
94%

Anyósod az ő házában azt csinál a macskákkal, amit akar, neked nincs beleszólásod.

Te/ti a ti házatokban azt csináltok a macskáitokkal, amit akarsz/akartok.

Nem tudom értelmezni a "tukmál" szót azzal kapcsolatban, amit írsz - baszogat vele, hogy miért nem mehet fel nálatok a macska a polcra/ágyba, vagy mi? Mondd meg neki, hogy a mi szabályaink szerint élünk a macskákkal, és ha legközelebb szóba hozza, mondd, hogy nem akarsz erről beszélni, téma lezárva, és ha nem hagyja abba akkor menj haza.

Ha zavar férjed ruháján a macskaszőr legyen anyósodék előszobájában egy pulóvere, amit felvesz, amikor odamegy és levesz, amikor eljön, de nem tudom értelmezni ezt a "feljárkál" dolgot, külön laktok, nem kell mindennap átmenni (ezt vele beszéld meg), nekik sem kell mindennap átmenniük. Ezeket a határokat ilyen közel lakás esetén férjeddel kettesben beszéljétek meg sürgősen és ahhoz tartsátok magatokat, azt kommunikáljátok feléjük, mert ez egyre rosszabb lesz, hogy mibe gondol még beleszólni.

A kutyaiskolával egyébként igaza van anyósodnak, illetve németjuhászt csak akkor vegyetek, ha lesz időtök foglalkozni vele (suli, séták, feladatok stb.), mert nem az a típusú fajta, amelyik elheverészik napszámra a kertben egyedül.

2023. febr. 17. 12:00
 12/51 anonim ***** válasza:
90%
A kedves párod miként áll a dologhoz?
2023. febr. 17. 12:01
 13/51 anonim ***** válasza:
91%
Meg egyszer: a sajat hazatok. Mibol gondolod hogy egyaltalan figyelembe kell venni hogy mit mond amikor vendegkent odamegy? A parodat ellened bujtogatja, es azt is hagyod? Van itt egy h.lye, de nem az anyosod az, aranyom.
 14/51 anonim ***** válasza:
98%

"Itt is azt akarják erőltetni,hogy már pedig normális dolog,hogy a macskával aludjak."

Aztán ezt hogy kell elképzelni?

"Micsoda dolog, hogy nem alszol a macskával Jolán? Meg ne tudjam még egyszer, mert kukoricára térdepeltetlek a sarokba?"

És te engedelmesen nyalábolod a macskát és viszed este az ágyba?

Szomorú, hogy már a kamuk is egyre silányabbak!

15/51 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Igen,azért is próbálom a páromnak mondani ezeket először,hogy finoman ő adagolja be,mert ha én kezdek el velük ezen pattogni,annak nem lenne jó vége..Nem szeretem az ilyen határtalan dolgokat, ráadásul észre sem veszik magukat, hogy miért nem akarok abba a házba felmenni látogatóba.Mert nincs kedvem macskaszőrös bármit enni, amikor az asztalon ülnek, futkosnak,és nincs humorom a macskákkal egy matracon fetrengeni a TV előtt,úgy hogy odanyomja a seggét az orromba valamelyik szőrmók. Talán ezért is nem veszik őket komolyan a faluban,mert ilyen emberektől a normálisabbak mind megcsömörlenek. Nem véletlen,hogy a párom sem megy fel,amikor teheti.
 16/51 anonim ***** válasza:
93%
11-es vagyok: hát akkor ne hívd segíteni, ha ennyire zavar, hogy közben macska-kortesbeszédet tart.
2023. febr. 17. 12:02
 17/51 A kérdező kommentje:
Amikor szóba kerül anyósomat idézem "majd annyira megszeretem a macskát,meg úgy néz rám,hogy nem tudok nemet mondani,akkor majd meglátom,hogy milyen jó dolog egy macskával aludni, aki ragaszkodik hozzám", és erre undorral teli arcot vágok, ,hogy eszemben sincs megengedni,hogy akár a takarómra felengedjem a macskát, akkor kezd el kötözködni velem,hogy ez abszolút normális dolog,a másik meg, hogy semmi bajom sem lesz a macskától. Nem persze..csak tiszta macskaszőr lesz minden utána, meg ne adj Isten kapok egy allergiát a macskaszőrre,ha naponta azt kell a lakásban "szívogatnom".
2023. febr. 17. 12:05
 18/51 anonim ***** válasza:
91%

Most kell meghúzni a határokat.

Igenis mond meg hogy a te házadba nem jön macska. Ennyi.

Most mindenben megkell húzni a határt. Ezt 2 év múlva nem tudod megtenni.

Kit érdekel ha megsértődik? Majd megbékül.

Mond meg neki, hogy Manci néni ide nem jöhet be a macska. Ez az én házam itt az van amit én akarok.

A kutya meg nem magára tartozik.

Most ne légy gyenge. Ne a párod mögé bújj ha ez neked fontos. Állj ki.

2023. febr. 17. 12:07
 19/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Így fogok tenni!
2023. febr. 17. 12:09
 20/51 anonim ***** válasza:
82%

Hát először is fúj.

Másodszorra, ahogy 18 írta, most kell meghúzni a határokat. Majd ha gyereketek lesz, berak a kiságyba is cicákat, mert a gyereknek is annyira cukika lesz, ahogy a cicuk ránéznek? Hát egy nagy lófszt.

Mit kell segítsenek nektek? Az idősek segítenek nektek? Nincs kezetek?

2023. febr. 17. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!