Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy anyósommal a...

Mit tegyek, hogy anyósommal a beszélgetés ne csak panaszkodásból álljon? Egyszerűen kiszívja az összes pozitív energiát belőlem.

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, de nem az zavar, hogy elmondja, hanem az, hogy akárhányszor megyünk oda hétvégére, mindig elpanaszolja ugyanezeket akkor, amikor se aposóm, se a férjem nem hallja.

Férjemmel mikor elmegyünk hozzájuk, és a férjemnek dolga akad, meg anyósom észreveszi, hogy egyedül vagyok, mindig jön beszélgetni. De minden alkalommal ugyanaz a téma: a férje családját mocskolja, vagy az olyan személyeket akik nem a vér szerinti rokonai.

Ugyanazon az udvaron lakik az anyósával, akit tiszta szívéből utál, mert állítólag az ő gyermekeivel nem foglalkozott amikor kicsik voltak, csak a többi unokájával, őt és a férjét folyton küldte a mezőre megmunkálni a földet, és miután megmunkálták, a termést elosztotta a többi gyerekei között (a többi gyereke nem dolgozott semmit).

Aztán, hogy az anyósa nem csinált semmit az udvaron, mindenről ő kellett gondoskodjon, ő kellett szépítse (úgy beültette az udvart növénnyel, hogy csak egy keskeny járdán lehet közlekedni)

Az unokaöccse feleségét pedig azért mocskolja, hogy nem dolgozik sehol, a férje kell eltartsa, problémásak a gyerekei (pszichikailag), és ő csak egésznap azzal foglalkozik, hogy elviszi a gyerekeket az iskolába és hazaviszi. És hogy 2500 forintos hajcsatot vásárolt magának, és minden esküvőre új ruhát vásárol. Eközben anyósom életében 2-3 évet dolgozott a gyerekei születéséig. Miután megszülettek a gyerekek (a férjem és a lánytestvére), apósom mondta, hogy ne járjon többet dolgozni, mert ő el tudja egyedül tartani a családot, inkább foglalkozzon a gyerekkel. Sokszor mesélte, hogy annyi dolga volt, hogy a gyerekeket, pár éves korukban magukra kellett hagyja, hogy el tudja végezni a teendőit. Más is sokat dolgozik, munka mellett, gyekereket se hagyja magukra, mégse panaszkodik. Miután a férjem és a testvére megnőttek, utána se ment el dolgozni. csak a ház körül, de a lakás egyáltalán nincs rend.

Ami nagyon felbosszantott, az az, hogy tudta, hogy a férjemmel még nem állunk készen, hogy babát vállaljunk, mégis becsúszott. Mikor elmondtuk neki, hogy terhes vagyok, meglepődött, gratulált. Tudtam, hogy mindig is szeretett volna unokákat, de a lányának nem sikerült teherbe esni. Már pár éve mind próbálkoztak.

Miután elmondtuk a hírt, a férjem magamra hagyott, mert el kellett menjen valahova, anyósom pedig odajött hozzám és elpanaszolta, hogy milyen rossz volt neki a terhessége, hogy az utolsó hónapokban is kellett menjen a mezőre dolgozni, hogy amikor a férjemmel terhes volt, majdnem elveszítette őt, mert vérzett, az utolsó hetekben a férjem nyaka köré tekeredett a köldökzsinór. Mondta, hogy neki csak 2 év próbálkozás után sikerült, hogy teherbe essen. Ezután pedig elkezdett sírni, hogy a lányának sehogy se jön össze a baba, oedig megvizsgáltatta magát többször is, a méhe rendben van, biztos a férjével van a baj. Mindenzt úgy mesélte, mintha nem örvendett volna nekem, és jobban örvendett volna, ha a lányától lesz az unoka.

Elmondtam ezt a férjemnek, hogy nekem úgy tűnik, hogy az anyja nem igazán örül, másnap meg jött anyósom és mondta, hogy ő nagyon örül nekünk, mert mindig is kellett neki unoka.

Ezután, olyan melegeket csinált a házban, hogy nem tudtam bent ülni. Mondtam neki is és a férjemnek is, hogy ebben a melegben én nem nagyon kapok levegőt. Pár alkalommal ezután nem csinált ekkora meleget, utána mintha semmit se mondtam volna, megint olyan melegek voltak a házban, hogy egész nap nyitott ablakkal kellett üljek a szobában.

2023. febr. 12. 12:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
Összetenném a két kezem ha csak ennyi bajom lenne az anyosommal...Nem sajnálak hanem inkab irigykedem hogy neked ezek a legnagyob panaszaid rá nézve...
2023. febr. 12. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
68%

Neked komolyan ilyen sérelmeid vannak?

"Ami nagyon felbosszantott, az az, hogy tudta, hogy a férjemmel még nem állunk készen, hogy babát vállaljunk, mégis becsúszott. Mikor elmondtuk neki, hogy terhes vagyok, meglepődött, gratulált."

Ha meg nem gratulált volna, akkor meg az lenne a bajod!

SZEGÉNY ANYÓSOD, el van átkozva egy ilyen idióta mennyel!

2023. febr. 12. 14:05
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

a férjemért szoktunk menni oda hétvégére. Van munkája a faluban, amiket elvállal, én pedig ha nem megyek, megsértődne - sértődjön meg, full telibeszr...

Bár nekem nem lenne a férjem olyan ember aki megsértődik, csak mert nem akarom elbccni az egész hétvégémet az ő anyjára, hanem mondjuk a saját életemet élném a napi 8 óra meló után.

2023. febr. 13. 11:47
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

mégis becsúszott - öhm... öhm... lassan 10 éve élek rendszeres szexuális életet, nem is évi kétsz, inkább naponta szexelünk, mégsem "csúszott be".

Ez a becsúszott olyan vicces, de már most rühelled anyóst, a férjed egy sértődékeny kis hülye, de ebbe a csodálatos kapcsolatba kell a gyerek.

2023. febr. 13. 11:49
 15/17 anonim ***** válasza:
25%
Lehet, hogy a kérdezőben is van hiba, de az anyósa egy energiavámpír. Olvasson utána, hogy mit lehet ilyen esetben tenni. Nem sokat. Szerencséjére csak akkor csinálja, amikor kettesben vannak. Ne maradjon vele egyedül pl. Ne vegye fel ilyenkor a szemkontaktust. Ne reagáljon arra, amit mond. Ne mondjon el neki bizalmas dolgokat. Vagy vesszen vele össze egy életre.
2023. febr. 14. 07:30
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

Aki azt mondja hogy ez semmiség annak nem volt dolga ilyen anyóssal.

Nagyon rossz hogy lehúz. Nyilván szólni kellene de mégis csak anyós, megsértődik stb…

Én szóltam hogy ne haragudjon de beszéljünk másról. Kérdés hogy fogadja. Vagy kevesebbet menni hozzá.

De nagy problèma ez.

Mi közel lakunk és ha ilyen volt a hangulat akkor pár perc utàn mentünk haza. Mikor normális volt akkor maradtunk.

2023. febr. 14. 09:53
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Kezet foghatunk!

Mondtam már én is a férjemnek, hogy nem akarok menni az anyjaeknal, mert az anyja egy energiavampir. Állandóan mindenkiről csak a rosszat tudja mondani, így én is úgy vagyok vele, hogy ha mi nem vagyunk ott, akkor sógornőméknek minket ocsarol.

Meg kell mondani neki, hogy neked ne mondjon ilyeneket másokról mert nem érdekel. Elmondod párszor majd nem mész mikor a férjed megy. Ha megkérdezi anyosod, hogy miért nem mész, hát ezért.

Engem is állandóan húzott a férjem magával, mert ha én nem mentem O sem ment az anyjaeknal. Vagy jött az, hogy "anyámék azt mondják nem szereted őket"

Ha nem fogsz menni egy ideig hidd el le fog esni anyosnak.

2023. febr. 14. 13:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!