Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy mondjam meg anyós és...

Hogy mondjam meg anyós és após jelöltnek, hogy nem szeretném ha találkoznának a szüleimmel?

Figyelt kérdés

A párom szülei okos, kedves kúltúrált diplomás emberek. Nagyon jó náluk a szülő-gyerek kapcsolat.

Ellenben az én szüleim nem valami okosak (ami nem baj) és párosul hozzá egy nagyon nyers stílus is. Kedv függő hogyan viselkednek. Ráadásul a másik anyagi helyzete is nagyon szokta érdekelni őket. Van hogy szóvá is teszik, "de jól megy neked....".

Plussz nem is kíváncsiak rám. Besikerült gyerek vagyok. Mindig úgy kezeltek mint egy fölösleges kellemetlen valakit. Olyan fokú érdektelenséget mutatnak felém hogy az érthetetlen. Pl.: Egyszer régen megvert az akkori párom akivel éltem. Sírva hívtam fel a szüleimet és kértem hogy jöjjenek értem. Anyám azt válaszolta a telefonban, hogy "nincs kedvem kocsikázni. Beszéljétek meg."

A páromat még csak-csak bemutatnám. Bár rá sem kíváncsiak. De a szüleit képtelen vagyok. Nem szeretném hogy találkozzanak. Hogy mondjam meg ezt nekik? A fentebb említett példát nyilván nem fogom mondani nekik.

2023. febr. 8. 15:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
4%
Kevés dolog van, amit jobban lenézek, mint az, ha valaki szégyelli azokat, akik felnevelték.
2023. febr. 8. 15:27
 2/25 anonim ***** válasza:
94%
Miért kéne találkozniuk?
2023. febr. 8. 15:30
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kíváncsiak rád, egyáltalán higy merül fel, hogy bárkit is be kellene mutatod nekik? Kozlod a párod szüleivel, hogy te nem tartod velük a kapcoslatot
2023. febr. 8. 15:32
 4/25 A kérdező kommentje:

Ők pedzegették páromnak hogy találkozhatnának velük is.

#1-es

Valahol megértelek, de mégsem.

Engem nem felneveltek, hanem a világra pottyantottak mert nem volt más opció és mert társadalmi elvárás volt gyereket csinálni. Aztán letojtak. Max a verések, megaláztatások erejéig figyeltek rám.

2023. febr. 8. 15:38
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod a fekete-fehér igazságot. Mért, hazudni akarsz? Intelligens emberek, tehát megértik. De ha nem értik meg, akkor is így döntöttél.
2023. febr. 8. 15:48
 6/25 A kérdező kommentje:
Nem akarok hazudni. De ha nem mondok konkrét példát a miértre, akkor mindenki azzal jön hogy "De hát mégis csak a szüleid."
2023. febr. 8. 15:52
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Mért ne mondanál konkrét példát? Csak úgy lesz hiteles. Azoknak az embereknek mondod, akiknek a gyerekével akarod összekötni a hátralévő életedet. Vagyis elég közeli viszonyban lesztek, szüleid helyet szüleid.
2023. febr. 8. 15:56
 8/25 anonim ***** válasza:
97%
Egyet értek az utolsóval. Én elmondanám őszintén az okokat nekik, előbb utóbb muszáj, nem lehet elkerülni. Ha valóban értelmes emberek akkor tudják kezelni.
2023. febr. 8. 16:03
 9/25 A kérdező kommentje:
Mert cikinek érzem és mártírkodásnak.
2023. febr. 8. 16:04
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Az igazságtól nem lesz valaki mártír, előbb utóbb tényleg el kell mondani, maximum odázni lehet. Én ha lenne gyerekem, és a párja elmondana ilyet, nem gondolnám mártírnak, sem cikinek, hanem megérteném és örülnék, hogy szerinte vagyunk olyan viszonyban, hogy megoszt velem ilyen dolgokat.
2023. febr. 8. 16:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!