Hogyan mondjam meg anyósomnak hogy ne pazaroljon?
Ez de beteg dolog bszki.
Megy a vendég (mert nálunk az anyós az), és fogja a felmosót, te meg állsz mint fsz a lagziban, hogy hova lépj a saját otthonodban, ahol nem vagy útban?
Nőjetek már fel, bsszameg. 16 évesen kellett volna határt meghúzni, de 30 évesen sem késő, jobb mint ezek a szánalmas kérdések.
"Mikor jön, mindent kimos"
Hát én itt azonnal leállítanám, hogy max. mosogasson el, de MÁSHOZ NE MERJEN NYÚLNI!
Unokázzon, azért van itt, nem azért, hogy a lakásunkban rendezkedjen. Ha nem bírja ki, akkor meg mehet is azonnal haza.
De én ezt el sem tudom képzelni, hogy minél asszisztálsz ehhez már a kezdetektől?
Azért egy mosást összeszedni és berakni sem egy pillantás, ha látod, hogy szedi össze a dolgokat, szólsz, hogy most Moszad ki, nem kell. Ha ki akarja, mondod, hogy de te nem szeretnéd.
Ha főzni akar, nem mész boltba, megmondod, hogy köszönjük, de van már ennivaló, nem kell főzni. Ha takarítani akar, akkor meg takarítson annyival, amennyi otthon van, biztos nem vennék még plusz két flakon bármit a kedvéért.
De nem értem, te ehhez miért asszisztálsz.
Szerintem itt sokan nem is hinnék milyen őrültek vannak akiknél nem működik a normális megbeszélés. Az én anyósom hazalopta a koszos szennyes ruháinkat (igen a bugyijaimat is!), hogy ő kimossa. De a lepedőnk alá is felhúzott egy agyonhasznált lukas másikat, amíg nem húztam le hogy kimossam nem tudtam honnan jön az idegen öblítő illat.
Találtam idegen törölközőket a szekrényünkben, ami így is olyan pici alig férünk el benne.
Benn felejtette a "takarítós" ruháját a férjem szekrényében. Egy csomó cuccunk nem volt a helyén.
Ezeket mind kérdés nélkül csinálta és mielőtt felmerül a kérdés miért volt kulcsa: megkértük hogy etesse a macskát míg nem vagyunk otthon.
Ha a szemed előtt áll neki akkor le kell állítani. Ha nem is akarsz sértődést, akkoris nyugodtan mondd el neki, hogy csak teli mosást indítotok mert nagyon megszaladtak a költségek, pont most mostad ki a szőnyeget, nem kell újra. Jó ötlet hogy nem mész a boltba, nem hozol új tisztítószert. Ha nem mered felvállalni hazudd hogy nem volt, elfeljtetted. De hosszú távon célravezetőbb az őszinteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!