Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csinálnátok a helyemben? ...

Mit csinálnátok a helyemben? "anyós gond"

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt a párommal. Ő 36 éves, én 30.

Most újítjuk a házat ahová szeretnénk költözni.

Nagyon szeretjük egymást, őszintén, nagyon.

Én vehemensebb természetű vagyok mint ő, vagyis csak voltam,mielőtt megismertem anyóst, apóst. Az elején volt közöttünk nézeteltérés, elég komoly velük. Tudni kell merőben más az ő családja mint az enyém. Ehhez hozzá kellett szoknom. Akkor még nagyon kialltam a véleményem mellett.

Azóta úgy gondolom 180 fokos fordulatot vettem, esküszöm tartok tőlük. Anyós mindenbe beleszól. Apos imádja a feszkót, tehát neki nagyon mindegy mi van, beleáll hogy hát de tényleg és a nagy semmi így fokozva van egy hatalmas kupac kakivá.

Látogatóba jövök hozzájuk , mivel nem élünk még együtt.

Tegnapi sztori. Hogy reagálnátok le?

Mutogat a hűtőbe, hogy itt a sajt, itt a szalámi,ha szeretnél reggelit csinálni a Petinek. Ez a szalámi meg van bontva ebből csináltam neki én is a melegszendvicset.(a nagy szrt csinált, párom csinálta még képet is küldött hogy jé, ő is megtudja csinálni 🤣) Vagy hozzak kolbászt?

Oké. Mindenre oké.😅

Aztán párom megkért, hogy amíg lezuhanyzik tegyek ki neki a káposztás húsból akkor eszik utána. Merem ki. Erre odajön anyuka, hú ne olyan púposan. Ilyen alig hallhatóan de úgy mégis. Kimertem vinném ki, közben ott jajgat mögöttem hogy hát az sok lesz neki meg röhögcsél. Hát mondom megeszi.

(Eddig mimdig úgy vágtam vissza amivel a párom bántom pl ilyen esetben hogy majd mer magának akkor másikat ha nem jó, de tudom ebből csak az lenne hogy örülne neki hogy felhúztam magam aztán röhögve mondaná a kisfiának hogy hehe hallod Peti,aztán kacsintgat rám. Ezt szokta)

Kivittem, előtte levest evett ott maradt a kanál. Megáll középen, hogy legyek szíves hozzak neki villát mert kanállal nem fogja tudni megenni. Na itt már teljesen felment bennem a pumpa.

De egyszerűen nem tudom hogy lereagálni. Nem tudom. Ha azt mondom nem kisbaba majd kijön aztán vesz ki magának, akkor ő ennek örül, ezt élvezi, hiszen én hogy megmondtam és milyen vagyok. Párom meg nem akarom bántani. Ő egy nagyon jó ember, aki mellesleg nem életképtelen csak megkért valamire. Fordítva ő is megcsinálja nekem, sőt magának is de ez a nő..múltkor ment volna párom kávét főzni ez meg rohan oda hogy jajj hát ő csinál neki ütyüripütyüri közben meg érzed hogy egy nagy szar vagy mert te ezt nem teszed meg.

Na, akkor mondom a legnagyobb problémát. Mondtam páromnak beszéljen vele, ultesse le,momdja el hogy neki ez már égő, ne csinálja. Erre mondta párom hogy ő is észrevette mostanában hogy átlép egy határt és beszélni fog vele.

De nem itt van a gond. Hanem ott, hogy már volt hogy összeveszett velük, hogy én vagyok a párja, tőlem akar gyereket, fogadjanak el,szeret de hiába. Félek most is hiába beszél vele. Komolyan volt már ilyenből vitájuk, miután az anyja engem elhordott mindennek milyen vagyok.

Hozzáteszem a két kezét összetehetné mindegyik hogy egyáltalán talált mellettük társat a kisfiuk, plusz két munkahelyem van, imádom a párom, se nem vagyok link és már nekik hála szókimondó sem. Náluk elvesztem magam. Aki élt ilyenben tudja milyen. Magamnak azt tanácsolnám olvass be nekik de mivel lenne jobb? Ők már nem változnak. Félek hogy normális beszélgetés hatására sem. Csak én leszek a rossz.

Mostanában ritkábban jövök, de úgy gondolom én vagyok az okosabb, így nem akarok családi botrányokat. Félek ha elköltözünk, gyerek lesz is ez lesz. Azt mondja párom akkor majd leállítja. De most sem tudja.

Ha nem tudnám, hogy páromban mindent megtaláltam, és nem akarnám ennyire hogy ő legyen egész életemben mellettem már nem lennék vele.

De ez nem megy, imádjuk egymást.

Volt olyan, hogy kínált valami kajával anyós , és mondtam neki hogy köszönöm most nem kérek mert próbálok kicsit odafigyelni a kajára, merthogy megyünk nyaralni, kicsit szebb testtel induljak neki 😅 Hozzáteszem kB 5 kg felesleg van rajtam,de azért zavar. erre ő :

Röhögve bólogatva, hogy haaat most azért sokat felszedtél Ugyee? Jajj de azzal a nagyon cinikus bólogatással.

Mondom köszönöm szépen.

Párom rászólt, erre ő hogy jajj de hát tudjuk ő milyen, ami a szívemen a számon. Aha. Magyarul bunkó.

Párszor kiabál nekem a szobából ahol van kondigép amit akkor használ mikor engem akar csesztetni, gyere Kitti, húzódzkodjunk és elmondja 66 szor, mondom csináld csak.

Jajj tudod én nem vagyok nagy evő tudod kisfiam, én csak azért eszek mert muszáj. Aztán kenet velem egy morzsaszeletet.

100% hogy nem tudja elengedni a fiát, és engem így akar elüldözni, plusz hatalmas önértékelési gondjai vannak. Mindig hangoztatja, óó léptem nyomon,mikor még a kabátot sem vetted le, hogy ő ezt csinálta, azt csinálta, ezt dolgozott azt takarított így főzött reggel 5kor kelt, délben lett ebéd, pokember meg vissza adta a köpenyét mert elszégyelte magát hogy az igazi szuperhős az ő bzmrg.

Fu. Köszönöm h kiírhattam.

Kicsit besokalltam pedig így hogy 2 hete nem láttam őket olyan lelkibékével jöttem 😅

Múltkor is jövök énekelgetve. Első 10 percben beszólt aztán meg mondja páromnak milyen vagyok már, látszik mennyire nincs kedvem itt lenni. Na ne 🤣

Mondta is neki párom hogy eddig tök jó kedvem volt. Ne csodálkozzon ha így viselkedik velem nincs kedvem.

Áhh veszett fejsze nyele.

Ha külön megyünk is ezt csinálja én fogok robbantani de azt nem köszöni meg senki. Nem is értem. Élni és élni hagyni. Volt párom anyujával nagyon jó volt a viszonyom. Esküszöm ha valahova jöttek utánunk a párjával én úgy örültem neki. Azért mert nem volt mindig okosabb nálam, hagyott minket élni, így többször volt hogy én hívtam hogy csináljunk ezt meg azt.

Miért nem érzékeli valaki, hogy ha normálisan közelít a másikhoz ő is nyitni fog? Vagy megforfítom. Mikor csak mi leszünk már neki(k) , nem gondolja hogy jól fog esni ha valaki rányitja az ajtót. És esetleg nem muszájból úgy hogy a háta közepére nem kíván..

Nem értem miért jó így élni ráadásul családon belül, mert ha tetszik ha nem, az leszek már láthatná, eljegyzés is volt. Igaz, az még felbontható majd utána biztos jobb lesz 🤣

Mit csinálnátok a helyemben? Inkább, hogyan kell le reagálni egy ilyet felnőtt nő módjára? 😅Már annyira benne vagyok hogy egyszerűen úgy érzem nem tudom reálisan, a maga módján kezelni ezt.

#anyós#anyósgond#
2023. jan. 12. 09:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%
Dedósok vagytok!Te is,a párod meg főleg.Kisgyerek,abban a státuszban is van otthon.Ha 36 éves létére nem vált le anyuról, akkor soha nem is fog.Millió normális embernek sikerül elköltözni otthonról ha akar felnőtt életet élni.El lehet menni albérletbe is,és az átgondolt hitelfelvétel sem ördögtől való.Nekünk sincsenek milliomos szüleink,vettünk fel hitelt a házvásárlásra, jövőre letelik,aki még eddig otthon spórolgatott,mert kiröhögött,hogy mi hitelt veszünk fel,az meg megszívta.Pedig mi már akkor is kiszámoltuk előre,hogy ha albérletre b@sszuk el a pénzt, akkor soha nem lesz sajátunk,az pedig nem volt opció,hogy valamelyikünk gyerekszobájában éljük le az életünket.Szóval ha valaki tudja mit akar,és felnőtt, akkor el lehet költözni,a többi kifogás.
2023. jan. 12. 10:02
 12/30 anonim ***** válasza:
67%
Mit keres a pasi 36 évesen otthon?
2023. jan. 12. 10:21
 13/30 anonim ***** válasza:
93%

Parod meg nem valt le az anyjarol, de te meg egy idiota vagy, roviden,tomoren.

Tudod ki turne ezt el. Nincs neked onbecsulesed? Ennyire lenezed magad, hogy szerinted egy ilyen here valo hozzad az idiota anyjaval egyutt?

Hat akkor lelked rajta, sok sikert.

2023. jan. 12. 10:32
 14/30 anonim ***** válasza:
73%
Változtass. Változás akkor lesz. Tapasztalat.
2023. jan. 12. 10:53
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
9- nagyon pontosan leírta az igazságot. Csak nyomatékositanám, hogy NE GONDOLKODJ KÖZÖS INGATLANBAN ADDIG, AMÍG NEM PRÓBÁLTÁTOK KI AZ EGYÜTTÉLÉST. Miért nem költözik hozzád és él veled amúgy? (ha már annyira szeret)
2023. jan. 12. 11:12
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

A felét olvastam el kb. mindannak, amit idehánytál, de mondjuk már a harmadik mondat után nagyon gáz, ahogy itt írta valaki, olyanok, vagytok, mint a dedósok. Te is olyan hisztit vágsz itt le, mint az, óvodások 30 éves létedre, és úgy is viselkedtek.

Bmeg, 30 és 36 évesek vagytok, ennyi idősen nem átjárkálni kellene egym@shoz, mint a kiskamaszoknak, és akkor nem kellene lazítani anyósnak-apósnak. Te elvárod, hogy hagyjanak titeket élni, de ti miért nem hagyjátok őket ennyi idős létetekre?

Ilyen életképtelen 36 éves gyerekem lenne, mint a pasid, tuti megmondanám, hogy hozzám nem járkál fel barátnő, mintha 18 évesek lennének, menjenek önállósodni.

Ja, hogy a beszólogatás meg a kritizálás megy, de az jó, hogy megoldják helyettetek a lakhatást, miközben a pasid lassan középkorú lesz? Nemhogy hálásak lennnétek, mert eltűrik még azt, hogy ennyi idősen tinit játszotok meg a nyakukra jársz, szerinted anyósod nem tudna ugyanilyen kérdést kiírni rólad? Szerinted őt nem zavarod, ha ott vagy?

Azt meg inkább nem is kommentálom, hogy úgy vesztek és újítotok közös házat, hogy nem is laktatok még együtt. Nem kell nektek gyerek, azok vagytok ti magatok is.

2023. jan. 12. 12:26
 17/30 anonim ***** válasza:
43%

Kár volt leszoknod a szókimondásról. Ha anyuka megengedheti magának, hogy olyan legyen, hogy ami a szívén az a száján, akkor te is megengedheted magadnak.

A "figyeled, Peti kisfiam, hogy hepciáskodik az asszonyka, hehe?" típusú vérszívásokra a fiú megfelelő reakciója az lenne, ha szemforgatva, idegesen visszavakkantana, hogy "hagyjál már, anya! Meg őt is!". Néhány ilyen után nem lenne kedve játszani a fiával a cinkost, mert nem ő jön ki jól belőle. De most a srác nem teszi meg ezt a gesztust, hogy megvédjen téged a szemétkedéstől. Az az egy veszekedés csak kirakat volt, hogy ne mondhasd, hogy meg se próbálta.

"Félek ha elköltözünk, gyerek lesz is ez lesz. Azt mondja párom akkor majd leállítja."

Majd ha gyerekünk lesz, nem verem el havonta az összes pénzem felesleges szarokra. Majd ha gyerek lesz, nem fogok ennyit inni. Ezek nem szoktak valóra válni. Ha le tudná/le akarná állítani, akkor megtenné most. De gyerek után is jön majd a "hagyd rá, hadd mondja", "de most mit mondjak neki", "ne foglalkozz vele", "nem tudok vele mit csinálni, ő ilyen", "nem akarom megbántani", "mégiscsak az anyám".

Fel nem fogom, miért bántaná a vőlegényedet, ha megpendíted az anyjának, hogy a kiskezével ő is tud magának kaját szedni, ha valami nem tetszik neki. Talán nem így van? A helyében én kérném ki magamnak az anyámmal szemben, hogy meghalok egy túlszedett tányértól vagy egy villa előszedésétől. Legyen már neki mindegy, hogy meddig van a tányér, ha nekem nem annyi kell, majd megoldom. Mondjuk én nem is nyalatnám a seggem, eleve magamnak szednék. Neked nem kiábrándító, hogy hagyja így körülugrálni magát? Ha az én kezemből kapkodná ki anyám a kávéfőzőt, szólnék neki, hogy hagyjon már élni, mint egy normális embert. Nem vagyok sem óvodás, sem rokkant.

"Ha külön megyünk is ezt csinálja én fogok robbantani de azt nem köszöni meg senki." Szerintem is ide fog kifutni a dolog, ha továbbra is így nyelsz, ezt nem lehet örökké bírni, egyszer visszajön. Csak nehogy az a meglepetés érjen, hogy a vőlegényed az anyja mellé áll, és téged kiált ki gonosznak. Csak nem azért szoktál le a szókimondásról, mert érzed, hogy neked jóval kevesebbet nézne el a fiú, mint az anyjának?

Tőled pedig kb. ez lenne a normális reakció:

"-Hihihi, az sok lesz. - Mit bánom én, majd ő eldönti, aztán megoldja."

2023. jan. 12. 12:39
 18/30 anonim ***** válasza:
92%

"Ha anyuka megengedheti magának, hogy olyan legyen, hogy ami a szívén az a száján, akkor te is megengedheted magadnak."

Hát, szerintem amíg ő jár anyósék nyakára 30 évesen, mert derogál nekik különköltözni, addig az ő hàzukban ne nagyon szólogasson be, mert majd kitiltják, mint a kamaszokat, és akkor még ennyit sem találkoznak majd a komoly felnőtt férfi hapsijával 🤣

2023. jan. 12. 13:14
 19/30 anonim ***** válasza:
86%
Az írásodból, a szellemi színvonaladból, meg abból következtetve, hogy az élet milyen lényegtelen sz.r dolgain problémázol nagyjából 10 éves lehetsz.
2023. jan. 12. 13:30
 20/30 anonim ***** válasza:
76%
Jaj, nekem is szokta mondani a nagymamám, mikor megyünk hozzá látogatóba, hogy szedjek a páromnak kaját, mert ott is úgy szokás. Én meg röhögök egyet, hogy majd szed magának.
2023. jan. 12. 14:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!