Ráhagynátok vagy rászólnátok?
Szeretném ha maminak szólítana a gyerekem, szerintem az olyan aranyos. Anyósom eddig folyton azt mondta hogy ő még nem elég öreg hogy mama legyen, meg amúgy is szeretett volna még egy gyereket, és a mi gyerekünk most olyan neki mintha a sajátja lenne. Pár hete voltunk náluk, akkor mondta hogy mostmár nagyjából megbékélt azzal hogy unokája van, de akkor is inkább mami szeretne lenni, az mégsem olyan öreges mint a mama. Erre mondtam neki, hogy engem is így fog szólítani, és én már hamarabb kitaláltam. Erre mondta, hogy engem úgyis anyának fog szólítani, őt is a mai napig anyának szólítják a gyerekei. Mondom az lehet, de én mami szeretnék lenni. Dehát ő már úgy megszokta. Most karácsonykor voltunk megint. 10 hónapos a baba, ha engem hív, akkor mamamamamama-t mond. Anyósom etette éppen, elkezdett hívni. Mondja neki, hogy nem mama, ő a mami, és épp ő eteti. Szóltam hogy engem hív. Erre azt mondja a gyereknek, hogy akkor nem mama hanem anya.
Most mit csináljak? Hagyjam rá és tanítsam úgy ahogy én akarom, és ha már rendesen beszélni fog a gyerek, akkor rájön hogy úgyis mama lesz, meg úgyis azt tanulja meg amit én tanítok neki, vagy álljak bele egy konfliktusba, aminek egyébként a férjem fogja meginni a levét, mert nekem nem mer beszólni, minden frusztrációját velem kapcsolatban a férjemre vetíti ki.
Én is döbbenten olvasom ezt a hisztériát. Szegény gyerek.
Ennek semmi,de semmi jelentősége. Hagyjad már.
Nalunk a gyerekeinek Mama vagyok. A 21 eves is igy hiv 😁 nem szokott at anyazasra ...
A egyszem nagyszulo meg Nagyi.
Ja pesti vagyok/vagyunk
Mami = mama = nagymama
Szerintem ebben a sztoriban te vagy a hülye
1. A gyerek NEM dönti el, hogy kit hogy hív, ő csak átveszi a megnevezéseket a környezetétől. (Ami akár felnőttként is változhat, az "anyum" szót én se használtam egyetemista koromig)
2. Nektek van gyereketek vagy az anyósnak? Ha nektek, akkor miért az anyós dirigál?
3. Már az én gyerekkoromban is a nyugati rajzfilmekben/filmekben így hívták a gyerekek az anyjukat, pedig az se ma volt.
Azért nem kell úgy tenni, mint ha a magyar nyelvben a mama csak a nagymamát jelentené.
Pl. kismama, baba-mama torna, papás-mamás játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!