Ráhagynátok vagy rászólnátok?
Szeretném ha maminak szólítana a gyerekem, szerintem az olyan aranyos. Anyósom eddig folyton azt mondta hogy ő még nem elég öreg hogy mama legyen, meg amúgy is szeretett volna még egy gyereket, és a mi gyerekünk most olyan neki mintha a sajátja lenne. Pár hete voltunk náluk, akkor mondta hogy mostmár nagyjából megbékélt azzal hogy unokája van, de akkor is inkább mami szeretne lenni, az mégsem olyan öreges mint a mama. Erre mondtam neki, hogy engem is így fog szólítani, és én már hamarabb kitaláltam. Erre mondta, hogy engem úgyis anyának fog szólítani, őt is a mai napig anyának szólítják a gyerekei. Mondom az lehet, de én mami szeretnék lenni. Dehát ő már úgy megszokta. Most karácsonykor voltunk megint. 10 hónapos a baba, ha engem hív, akkor mamamamamama-t mond. Anyósom etette éppen, elkezdett hívni. Mondja neki, hogy nem mama, ő a mami, és épp ő eteti. Szóltam hogy engem hív. Erre azt mondja a gyereknek, hogy akkor nem mama hanem anya.
Most mit csináljak? Hagyjam rá és tanítsam úgy ahogy én akarom, és ha már rendesen beszélni fog a gyerek, akkor rájön hogy úgyis mama lesz, meg úgyis azt tanulja meg amit én tanítok neki, vagy álljak bele egy konfliktusba, aminek egyébként a férjem fogja meginni a levét, mert nekem nem mer beszólni, minden frusztrációját velem kapcsolatban a férjemre vetíti ki.
A nagymama az a nagymama, ebből következik, hogy a mama az az anyuka. Erre minden gyerek rájön magától is, de ha mégsem, hát el lehet neki magyarázni.
Az apa, nagyapa példája is ott van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!