Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ráhagynátok vagy rászólnátok?

Ráhagynátok vagy rászólnátok?

Figyelt kérdés

Szeretném ha maminak szólítana a gyerekem, szerintem az olyan aranyos. Anyósom eddig folyton azt mondta hogy ő még nem elég öreg hogy mama legyen, meg amúgy is szeretett volna még egy gyereket, és a mi gyerekünk most olyan neki mintha a sajátja lenne. Pár hete voltunk náluk, akkor mondta hogy mostmár nagyjából megbékélt azzal hogy unokája van, de akkor is inkább mami szeretne lenni, az mégsem olyan öreges mint a mama. Erre mondtam neki, hogy engem is így fog szólítani, és én már hamarabb kitaláltam. Erre mondta, hogy engem úgyis anyának fog szólítani, őt is a mai napig anyának szólítják a gyerekei. Mondom az lehet, de én mami szeretnék lenni. Dehát ő már úgy megszokta. Most karácsonykor voltunk megint. 10 hónapos a baba, ha engem hív, akkor mamamamamama-t mond. Anyósom etette éppen, elkezdett hívni. Mondja neki, hogy nem mama, ő a mami, és épp ő eteti. Szóltam hogy engem hív. Erre azt mondja a gyereknek, hogy akkor nem mama hanem anya.

Most mit csináljak? Hagyjam rá és tanítsam úgy ahogy én akarom, és ha már rendesen beszélni fog a gyerek, akkor rájön hogy úgyis mama lesz, meg úgyis azt tanulja meg amit én tanítok neki, vagy álljak bele egy konfliktusba, aminek egyébként a férjem fogja meginni a levét, mert nekem nem mer beszólni, minden frusztrációját velem kapcsolatban a férjemre vetíti ki.

2022. dec. 27. 20:18
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
74%

Elöször is nem értem, miért kellene téged szólítani maminak, ez nem szokás. De ettöl függetlenül a ti dolgotok, kérdés, a párod mit szól ehhez, meg akkor öt is papinak szólitja majd a gyerek?

Az anyósnak meg annyiban igaza van, hogy normál esetben neki járna a mama/mami megszólítás.

Szerintem a legértelmesebb lenne, ha te találnál ki más megszólítást magadnak, márcsak a félreértések elkerülése miatt is, ugyanis mindenki téget tartana nagymamának.

2022. dec. 27. 20:22
 2/37 anonim ***** válasza:
93%
Jaj istenem, muszaj egy kisgyereket, aki meg nincs egyeves sem, ezzel a hatalmi jatszmaval gyotorni?! Ki-ki neveztesse magat ugy, ahogy akarja, aztan majd ha a gyerek nagyobbacska lesz, majd elrendezodik, hogy kit milyen neven tart szamon. A gyerekek szoktak maguk is nevet adni a csaladtagoknak, rokonoknak. Nem fog osszedolni az Europai Unio, ha pici koraban mindkettotoket maminak nevez.
2022. dec. 27. 20:24
 3/37 A kérdező kommentje:
3. Opció, hogy ne is érdekeljen a téma egyáltalán, miért ne lehetne 2 mamija, úgyis tudni fogja a különbséget. Amúgy az én anyukám is mami akart lenni, de neki amikor mondtam hogy én is az leszek, akkor mondta hogy ő meg nagymami lesz akkor.
2022. dec. 27. 20:25
 4/37 anonim ***** válasza:
90%
Mi lenne, ha nem erőltetnétek a gyerekre az akaratotokat, és saját maga dönthetné el kit hogyan szólít? Ezért kötném a gyerekvállalást egy vizsgához, ahol gyerekneveléssel kapcsolatos ismereteket tanulnának a szülők.
2022. dec. 27. 20:26
 5/37 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező te nevezed magad szülőnek aki ilyen értelmetlen baromságon van kiakadva? Soha a büdös életbe nem hívnám az anyámat maminak. Mindenkinek a mamát jelenti ez a szó de majd rájön a gyereked is ha idővel elkezdik csúfolni miatta a suliba mert ugye a gyerekek hajlamosak ilyesmikre ha valami más. Szerintem kész vicc hogy emiatt vitatkoztok mint nyugdíjas akiknek nincs egyéb dolga....
2022. dec. 27. 20:28
 6/37 anonim ***** válasza:
90%

"őt is a mai napig anyának szólítják a gyerekei"

Mert hogy a viharba kéne szólítaniuk a saját anyjukat, Molnár Alajosné Kovács Pirikének?😂

Miért hívná a gyerek maminak az anyját? Értelme nincs ennek, ahogy nő a gyerek majd összekattan neki hogy te anya vagy, a nagyszülők meg mama, csak időbe fog telni neki meg félreértések sokaságába. Esetleg mindenkit mamázni fog ami meg bántani fogja az egodat mert mindenképp olyan különleges és egyedi titulust szeretnél magadnak.

2022. dec. 27. 20:28
 7/37 anonim ***** válasza:
94%
Ne foglalkozz vele, az se baj, ha két mamija lesz. Úgyis tudja majd, hogy te vagy az anyja.
2022. dec. 27. 20:29
 8/37 anonim ***** válasza:
85%
Miért hivatná valaki magát a saját gyereke nagymamájának XDD
2022. dec. 27. 20:31
 9/37 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk a filmekből minden gyerek tudja, hogy a mama, mami anyukát jelent.
2022. dec. 27. 20:32
 10/37 anonim ***** válasza:
96%
Nincs jelentősége. A keresztfiam kb. 2 éves koráig anyának szólított, az anyjának eszébe nem jutott megsértődni. Még nem tud beszélni, majd ő eldönti, hogy kit hogy szólít.
2022. dec. 27. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!