Ti elbeszélgetnétek ilyen esetben a kutya gazdájával vagy inkább ráhagynátok?
Egy 6kg-os kan kutya gazdája vagyok, aki ivartalanítva van. Alapvetően egy teljesen békés kutya, egyáltalán nem agresszív, inkább omega jellem, minden kutyával kedves. A futtatóba ahova járunk van egy másik kan kutya, aki méretre is nagyobb a miénknél. Mindkettő ktuya ivartalanított. A probléma kiinduló oka, hogy az én kutyám valamiért szeret a másik gazdi kutyájára rámászni, és vagy hágja, vagy rodeozik rajta. A futiban rajta kívül még egy másik kutya van, akivel ezt csinálja, a többiekkel egyáltalán nem (pedig egyik sem mordult rá, vagy valami, mégsem teszi). Szóval a kutya gazdája, akiére rámászik a mienk, mindig megfogja a kutyánkat és vagy felé rúg, vagy az oldalánál megfogva ellöki - múltkor sikerült olyan erővel, hogy a kutyám teljes lendületből beverte a fejét a betonoszlopba. Hiába tiltom én is neki szóval, vagy húzom el onnan, mindig elfut és rámászik. A gazda már üvöltözik az én kutyámmal meg leszorítja a földre és tépi a grabancát. A SAJÁT kutyámat. Mégegyszer mondom senki másra nem ugrál, még egy kutya van, de neki a gazdája normálisan kezeli. Szóval ma megmondtam hogy hagyja abba, mert én se nyúlok senki kutyájához, max ha rámugrál, akkor letolom magamról. És neki állt feljebb, hogy az ő kutyájára ne másszon rá senki meg miért nem nevelem meg.
Hozzátenném, hogy a kutyám 8 hónaposan engedelmesebb mint bárkié a futtatóban, de erről a két kutyáról valóban nem tudom leakasztani. Sajnos az, hogy más időpontban mennénk nem megoldható, mert munka miatt kötve van az időnk, és reggel illetve este 1,5-1,5 órát lent töltünk, mikor ők is lejárnak.
Szóval ti ilyen esetben mit tennétek? Vagy én mit csinálok rosszul? Ha végig a kutyám sarkában járok az sem jó, mert utána meg nem futkos a többiekkel mert mindig azt hiszi, hogy valami rosszat csinál.
Nem hiszem el komolyan, hogy ennyi idióta kutyatartó van. Az egyik kérdésben felháborodik a pasas amiért pórázon kéne sétáltatni a kutyát, te nmeg azon vagy felháborodva hogy a másik embernek bosszúságot okozol a neveletlen kutyáddal!
A másik kutya gazdája helyében én is lerúgnám a kutyádat az enyémről, ha a szép szó nem segít. Ez részedről is és a kutyád részéről is hatalmas illetlenség, tiszteletlenség. Nehogy már te legyél felháborodva, ha te letojod a kutyád viselkedését, a másiknak meg megkeseríted ezzel az életét. Igenis tiltsd le, ne hagyd, hogy domináljon, ha nem áll le, akkor tedd pórázra, vagy menjetek el onnan.
Ne menjetek oda!
Nem hiszem, hogy se közel, se távol nincs másik hely.
Nekem pl. az egyik kutyám agresszív volt, eszembe nem jutott kutyák közé vinni.
Tanítsd meg a kutyádat viselkedni. Ha nem megy, vidd el kutyaiskolába.
Mégsem járja, hogy letámadjon idegen kutyákat, mert neki úgy tartja kedve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!