Mekkora az esélye a veszettségnek?
Nagyon buta kérdést fogok feltenni. Kezdő gazdi vagyok és a kutyával kapcsolatban mindentől félek (mármint betegségek). Pláne ha olvasok valamit a neten.
Most például felugrott a veszettség és annak tünetei.
Pl. hogy földet, kavicsot eszik, közbe bevadul..stb.
3 hónapos örökbefogadott kutyusról van szó. A menhelyen nem tudom, hogy volt e lehetősége beteg állatokkal találkozni.. gondolom biztos.
A veszettség elleni oltást még nem kapta meg.. várnunk kell rá még 2 hetet. Viszont ha kiviszem az udvarra, mindent rágcsál.. múltkor minden áron meg akarta enni a kavicsokat, bár sikerült tőle elvennem. De a falevelet állandóan felfalja, ahogy a bogarakat is, ha nem figyelek.
Plusz néha csak nyugodtan ülünk a kanapén és bekattan. Random elkezd morogni és csipkedni. Persze ilyenkor rászólok és abbahagyja. Csak megijeszt hogy néha így bekattan.
Iszik rendesen, a hangulatával nincs probléma.
Csak ez a két dolog, ami aggaszt.
Valószínűleg túlreagálom. Szóval elnézést a buta kérdésért és légyszíves a bunkó válaszok kerüljenek.
Csupán megnyugtatásra lenne szükségem.
Ez a kutya nem veszett, hanem kölyök.
Mindent a szájába vesz, mert meg akarja ismerni. Minden kölyök ezt csinálja. Plusz az ember gyerekek is...
A bekattanást FRAP-nak hívják, túlteng benne az energia:
Nyugodj meg, itthon a kedvtelésből tartott állatok körében fehér holló a veszettség, majdnem 0 az esélye. A menhelyen meg az összes felnőtt kutya oltott ellene (ezzel kezdenek amikor bekerül), veszett vadállat itthon nagyon ritka, az sem olyan idióta, hogy bemenjen egy nagy halom kutya közé...
Igen - igen.
Nagyon szépen köszönöm. Én is erre a következtetésre gondoltam.
Csak szükségem volt a megnyugtatásra! :)
A veszettség nem terjed így, hogy a földről felszedegeti a leveleket stb. Mindenesetre azért igyekezz őt erről mindenképpen leszoktatni, mert baj lehet belőle, ha olyasmit eszik fel, ami veszélyes (pl. méreg, dög).
Adj neki sok rágcsálnivalót, például préselt bőr, marhacsont.
A morgás, csipkedés játék, de azt ne engedd, hogy téged, ruhádat csipkedje. Játssz vele rendszeresen rongyozósat - erős rongyot fogsz, a másik végét meg ő haraphatja, húzhatja, tépheti. Ezzel (is) levezetheti az enerigáit, kiélheti az ösztöneit. Sok játékra, ilyen jellegűre is szüksége van. Nézz videókat, a kölyökkutyák hogyan játszanak egymással :)
Szóval, minden rendben lesz, ne parázz. :)
A veszettségnek elég jellegzetes tünetei vannak és hála a folyamatos vakcinázásnak, egyáltalán nem jellemző Magyarországon.
A 3 hónapos kutya még nagyon kicsi, ismerkedik a világgal. Mindent a szájába vesz, mindent megkóstol, harapdál.
Azért "kattan be", mert játszani akar és így hív téged is játszani. De nyugi, az enyém 8 éves és ugyanúgy elkezd előttem pattogni, ha játszani szeretne.
Szóval ne ijesszen meg, tizenévesen is "be fog kattanni" ha játszani szeretne veled. :D
Kolyok a kutyad.
Magyarorszagon nincs veszettseg
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, tudom hogy csak kölyök. És hogy rendkívül ritka betegség itthon. Csak a sok szar amit az ember a neten olvas...és én tipikus paranoiás vagyok 😀
Oo annyi játékunk van mint a csuda... Lassan nem fér el a szobájában 😀
Napi 5xfel óra minimum futkozós, tépős játék... Plusz hogy szellemileg is lefaradjon fel-egy óra tanulás. És az ember azt hinné hogy kifárad és elfekszik mellette. De egyszer csak nekem ront 😀
Aztán persze én vagyok a gonosz hogy raszolok. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!