Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetnék egy ilyen helyzet...

Mit tehetnék egy ilyen helyzetben? Teljesen kiszolgáltatott vagyok sajnos.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal, az édesanyjával és a nagypapájával élünk együtt. Én költöztem ide hozzájuk. Nagyon jól kijöttem az anyósommal eddig, ameddig nem léptem be a harmadik trimeszterbe. Most vagyok 37 hetes terhes. Nem tervezett baba volt, spontán jött védekezés mellett. Viszont így anyagilag nem állunk jól párommal,nem tudunk külön költözni.

A terhességem közepéig semmi zavaró tényező nem volt itt, viszont én a várandósságom alatt teljesen megváltoztam. Anyósom erős láncdohányos, sajnos előszeretettel gyújt rá a szobájába, amiből viszont a büdös kiszáll a nappaliba, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Engem ez már pár hónapja kikészít, de annyira, hogy anyósomat is kerülöm már teljesen, mert ő is büdös. De nyilván többet nem tehetek, nem szólhatok neki, mert ez az ő háza, én csak egy albérlő vagyok, vagyis értitek. Félek attól is, hogy ha majd meglesz a baba, dohányos kézzel és szájjal fog majd bemászkálni a babához,mert sajnos most is megesik, hogy a babacuccokhoz büdösen jön. (Nálunk lesz a baba a szobában) Én ettől teljesen kivagyok, utálom a cigiszagot, egyszerűen nem bírom elviselni, pedig terhesség előtt volt, hogy én is szívtam.

Szerintetek annak ellenére, hogy nem az én házam, megtilthatom azt az anyósomnak, hogy cigisen nem jöhet be a babához illetve nem szeretném, hogy ha büdös kézzel és szájjal fogná meg?

2022. dec. 10. 00:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%
MEGTILTANI nem tudod, de esetleg MEGKÉRNI igen.
2022. dec. 10. 08:05
 32/49 anonim ***** válasza:
94%
Elég hülyén jön ki, ha anyos csak kb teljesen sterilen mehet a gyerek közelébe, miközben apuci simán megfogja majd "büdös kézzel és szájjal"
2022. dec. 10. 08:08
 33/49 anonim ***** válasza:
91%

Te költözz haza a szüleidhez, párod maradjon ott dolgozni.

Spóroljon, kérd meg a szüleidet hogyha tudnak segítsenek és költözzetek külön.

Csupasz seggre gyereket vállalni... Ha a lakhatásotok is probléma miből tartjátok el a gyereket? Nyilván nem a kajára gondolok. Tábor? Sport? Hobbi? Tanszerek sem olcsók.

2022. dec. 10. 08:13
 34/49 anonim ***** válasza:
95%

Másik kategóriában is szerepel. 😀

2022. dec. 10. 08:43
 35/49 anonim ***** válasza:
95%
Tán a párodat kéne elsőként megkérni, hogy tegye le a cigit; azzal el lehetne kezdeni spórolni és szép lassan elcuccolni onnan.
2022. dec. 10. 08:57
 36/49 anonim ***** válasza:
94%

Te most visszaköltözöl a szüleidhez, a párod leszokik a cigiről és keres a szüleid környékén munkát, majd ő is költözik.

A baba mielőbb bölcsibe, te pedig vissza dolgozni, hogy legyen pénz albérletre, ne ragadjatok a szüleid nyakán.

2022. dec. 10. 09:04
 37/49 anonim válasza:
88%
Igy elég nehéz, hogy mindenki dohányzik, még a kérdező is, különben mondtam volna, hogy eleve nem kellett volna dohányzó emberrel összejöni. A legegyszerübb megoldás mostmár, ha veszel jó minőségű légszűrőberendezést, a szobátokba. Vagy akár mégegyet a nappaliba, és a kettő együtt már biztos hogy megtisztítja annyira a levegőt, hogy észre sem lehet venni, hogy dohányoznak a lakásban. Pluszban beszélni kéne az anyossal, hogy amennyire tudja, korlátozza a dohányzását.
2022. dec. 10. 09:27
 38/49 anonim ***** válasza:
97%
Abban a házban már minden beszívta a cigi szagot. Anyám is láncdohányos, ameddig vele laktam, a ruhákon pl. nem éreztem. De amióta kikerültem abból a környezetből, azóta még az általa sütött sütin is érzem. És mindenen ami az ő lakásából kerül hozzám. Szóval szép környezetbe szülöd a gyereket. A párod meg ha nem dohányozna, jobban állnátok anyagilag is.
2022. dec. 10. 09:44
 39/49 anonim ***** válasza:
96%
Költözz a gyerekkel haza. Más megoldás nincs.
2022. dec. 10. 10:55
 40/49 anonim ***** válasza:
91%
Nem valami jó mintába csöppentél, nem hiszem, hogy a férjed valóban tervez innen elmenni. Nagypapa háza lehet ez, oda szült vagy ment vissza az anya, oda alapít családot a fia. Valójában te a saját élethelyzeteddel lehetsz elégedetlen, viszont, hogy ne kelljen a valóságot látnod, ráfogod a füstre. Szerintem is vissza kellene menned a szüleidhez, akkor láthatnád, hogy a férjed próbál-e valamit tenni, hogy egész és külön családdá váljatok. Ha nem, akkor pedig időben tudnád elkezdeni felépíteni a saját és a kisgyerek életét, nem szórnál ki éveket az ablakon.
2022. dec. 10. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!