Mit tehetnék egy ilyen helyzetben? Teljesen kiszolgáltatott vagyok sajnos.
Sziasztok! Párommal, az édesanyjával és a nagypapájával élünk együtt. Én költöztem ide hozzájuk. Nagyon jól kijöttem az anyósommal eddig, ameddig nem léptem be a harmadik trimeszterbe. Most vagyok 37 hetes terhes. Nem tervezett baba volt, spontán jött védekezés mellett. Viszont így anyagilag nem állunk jól párommal,nem tudunk külön költözni.
A terhességem közepéig semmi zavaró tényező nem volt itt, viszont én a várandósságom alatt teljesen megváltoztam. Anyósom erős láncdohányos, sajnos előszeretettel gyújt rá a szobájába, amiből viszont a büdös kiszáll a nappaliba, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Engem ez már pár hónapja kikészít, de annyira, hogy anyósomat is kerülöm már teljesen, mert ő is büdös. De nyilván többet nem tehetek, nem szólhatok neki, mert ez az ő háza, én csak egy albérlő vagyok, vagyis értitek. Félek attól is, hogy ha majd meglesz a baba, dohányos kézzel és szájjal fog majd bemászkálni a babához,mert sajnos most is megesik, hogy a babacuccokhoz büdösen jön. (Nálunk lesz a baba a szobában) Én ettől teljesen kivagyok, utálom a cigiszagot, egyszerűen nem bírom elviselni, pedig terhesség előtt volt, hogy én is szívtam.
Szerintetek annak ellenére, hogy nem az én házam, megtilthatom azt az anyósomnak, hogy cigisen nem jöhet be a babához illetve nem szeretném, hogy ha büdös kézzel és szájjal fogná meg?
Nem ismerem anyósodat, esetleg próbáltad már vele kedvesen közölni?
Teljesen megértelek, én egy olyan házban élek, ami a párom nevén van, de egy udvarban az anyóséval. Mégiscsak érzem, hogy nem az enyém... Mellette itt anyós eléggé bele akar szólni a baba körülötti dolgokba (30 hetes vagyok), próbáltam normális hangnemben beszélni vele, egyszer viszont már csúnyán kiabáltam (érdekes azóta is nekem van lelkiismeret furdalásom..). A kiabálás óta kevésbé erőszakos lett.
Párom azóta már csak kint cigizik, de ő korántsem annyit, amennyit az anyósom.
Igen tudom, ez az ő háza, nem is megtiltani szeretnék dolgokat. Csak azt nem tudom, hogy így van-e jogom ahhoz, hogy a mi szobánkba úgymond tisztán engedjem csak be.
Egyébként a normális beszélgetés vele egy próbát megér, ha hozzádvágja, hogy ez az ő háza azt csinál amit akar, az bőven mindent el fog róla árulni...
Te szüleidhez nem tudtok menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!