Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetnék egy ilyen helyzet...

Mit tehetnék egy ilyen helyzetben? Teljesen kiszolgáltatott vagyok sajnos.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal, az édesanyjával és a nagypapájával élünk együtt. Én költöztem ide hozzájuk. Nagyon jól kijöttem az anyósommal eddig, ameddig nem léptem be a harmadik trimeszterbe. Most vagyok 37 hetes terhes. Nem tervezett baba volt, spontán jött védekezés mellett. Viszont így anyagilag nem állunk jól párommal,nem tudunk külön költözni.

A terhességem közepéig semmi zavaró tényező nem volt itt, viszont én a várandósságom alatt teljesen megváltoztam. Anyósom erős láncdohányos, sajnos előszeretettel gyújt rá a szobájába, amiből viszont a büdös kiszáll a nappaliba, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Engem ez már pár hónapja kikészít, de annyira, hogy anyósomat is kerülöm már teljesen, mert ő is büdös. De nyilván többet nem tehetek, nem szólhatok neki, mert ez az ő háza, én csak egy albérlő vagyok, vagyis értitek. Félek attól is, hogy ha majd meglesz a baba, dohányos kézzel és szájjal fog majd bemászkálni a babához,mert sajnos most is megesik, hogy a babacuccokhoz büdösen jön. (Nálunk lesz a baba a szobában) Én ettől teljesen kivagyok, utálom a cigiszagot, egyszerűen nem bírom elviselni, pedig terhesség előtt volt, hogy én is szívtam.

Szerintetek annak ellenére, hogy nem az én házam, megtilthatom azt az anyósomnak, hogy cigisen nem jöhet be a babához illetve nem szeretném, hogy ha büdös kézzel és szájjal fogná meg?

2022. dec. 10. 00:49
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
95%

Nem ismerem anyósodat, esetleg próbáltad már vele kedvesen közölni?

Teljesen megértelek, én egy olyan házban élek, ami a párom nevén van, de egy udvarban az anyóséval. Mégiscsak érzem, hogy nem az enyém... Mellette itt anyós eléggé bele akar szólni a baba körülötti dolgokba (30 hetes vagyok), próbáltam normális hangnemben beszélni vele, egyszer viszont már csúnyán kiabáltam (érdekes azóta is nekem van lelkiismeret furdalásom..). A kiabálás óta kevésbé erőszakos lett.

2022. dec. 10. 00:55
 2/49 anonim ***** válasza:
96%
Nem tilthatod meg, ez az ő háza, az ő szokásai. Lehet, hogy nem gondolkodtál még ezen, de mindenhol ott a cigifüst, a ti szobátokban is, ha bent dohányzik, elkerülni egyébként sem tudod, csak költözéssel.
2022. dec. 10. 00:56
 3/49 A kérdező kommentje:
Még nem próbáltam vele közölni,de pontosan tudja jól, hogy utálom a cigiszagot. Párom is dohányzik és ebből adódóan voltak konfliktusaink közöttünk, amiről az anyósom is tudott. Sokszor, mikor még jóba voltunk, mondtam neki, hogy én nem leszek a gyerekem közelébe dohányfüstöt megtűrni.
2022. dec. 10. 00:58
 4/49 A kérdező kommentje:

Párom azóta már csak kint cigizik, de ő korántsem annyit, amennyit az anyósom.

Igen tudom, ez az ő háza, nem is megtiltani szeretnék dolgokat. Csak azt nem tudom, hogy így van-e jogom ahhoz, hogy a mi szobánkba úgymond tisztán engedjem csak be.

2022. dec. 10. 01:00
 5/49 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként a normális beszélgetés vele egy próbát megér, ha hozzádvágja, hogy ez az ő háza azt csinál amit akar, az bőven mindent el fog róla árulni...

Te szüleidhez nem tudtok menni?

2022. dec. 10. 01:00
 6/49 A kérdező kommentje:
Nem tudunk sajnos, messze vannak illetve páromat ide köti a munkája.
2022. dec. 10. 01:07
 7/49 anonim ***** válasza:
90%
Párod mit szól mindehhez?
2022. dec. 10. 01:12
 8/49 A kérdező kommentje:
Ő is külön szeretne menni. Sajnos itt a pénz az, ami miatt nem megy.
2022. dec. 10. 01:17
 9/49 anonim ***** válasza:
87%
Mármint ahhoz mit szól, hogy az anyukája bent dohányzik a várandós párja mellett és valószínűleg a gyereke mellett is fog.
2022. dec. 10. 01:19
 10/49 anonim ***** válasza:
78%
A másik, meg hogy az undorító cigiszag nem megy ki a házból és terjeng a bűz. Ti szobátokba is bemegy a szag, csak már nagyjából megszoktad. Ha sikerül anyóst rávenni, hogy kint dohányozzon, alapos festést javaslok az egész házban, illetve a bútorokat alaposan letakarítani (bár azokból soha nem megy ki a szag sajnos). Kitartást és sok sikert.
2022. dec. 10. 01:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!