Mit tehetnék egy ilyen helyzetben? Teljesen kiszolgáltatott vagyok sajnos.
Sziasztok! Párommal, az édesanyjával és a nagypapájával élünk együtt. Én költöztem ide hozzájuk. Nagyon jól kijöttem az anyósommal eddig, ameddig nem léptem be a harmadik trimeszterbe. Most vagyok 37 hetes terhes. Nem tervezett baba volt, spontán jött védekezés mellett. Viszont így anyagilag nem állunk jól párommal,nem tudunk külön költözni.
A terhességem közepéig semmi zavaró tényező nem volt itt, viszont én a várandósságom alatt teljesen megváltoztam. Anyósom erős láncdohányos, sajnos előszeretettel gyújt rá a szobájába, amiből viszont a büdös kiszáll a nappaliba, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Engem ez már pár hónapja kikészít, de annyira, hogy anyósomat is kerülöm már teljesen, mert ő is büdös. De nyilván többet nem tehetek, nem szólhatok neki, mert ez az ő háza, én csak egy albérlő vagyok, vagyis értitek. Félek attól is, hogy ha majd meglesz a baba, dohányos kézzel és szájjal fog majd bemászkálni a babához,mert sajnos most is megesik, hogy a babacuccokhoz büdösen jön. (Nálunk lesz a baba a szobában) Én ettől teljesen kivagyok, utálom a cigiszagot, egyszerűen nem bírom elviselni, pedig terhesség előtt volt, hogy én is szívtam.
Szerintetek annak ellenére, hogy nem az én házam, megtilthatom azt az anyósomnak, hogy cigisen nem jöhet be a babához illetve nem szeretném, hogy ha büdös kézzel és szájjal fogná meg?
Azt se tilthatja meg, hogy hozzányúljon a gyerekhez, ha a párja engedi. Nem a kérdezőé a gyerek.
Na meg igazából mit tud csinálni, ha anyós felveszi a gyereket? Semmit, max. hazaköltözhet, ha nem tetszik neki, azt meg úgysem fog.
Ha nincs pénzetek, akkor miből etetitek majd a gyereket? A cigifüst helyett inkább ezen kellene gondolkodni. Vagy majd anyósod tartja el őt is?
Milyen védekezés mellett lettél terhes? Megszakítás? Az nem védekezés. Ennyi ésszel szabad lábon....
"hogy ha büdös kézzel és szájjal fogná meg?"
Anyósod egyébként szájjal is fog?
Gyakorlatilag az ő háza, szóval tényleg azt csinál, amit akar.
Ha nem tetszik, akkor el is lehet költözni - eleve iszonyú felelőtlenség anyós-após vagy saját szülő házába-nyakára gyereket szülni.
Persze a kifogások már mennek. Az anyósnak, nem mondja, de már most elege van belőled, és leendő éjszakázásokból meg a gyerekordításból.
Bocs, ez az igazság, csak annyi nincs benne, hogy megmondja, itt nem éltek gyerekestül - én nem tűrném el.
"Viszont így anyagilag nem állunk jól párommal,nem tudunk külön költözni."
"Párom is dohányzik"
Szerintem a problémából így csak több lesz idővel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!