Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Másnál is így van?

Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 6 hónapos terhes vagyok, de már előre félek ha meg születik a gyermekem akkor mi lesz. Nem jó a viszonyunk anyóssal, mert annó nem fogadtam meg a tanácsait és szerinte én manipuláltam fiát, mert nem nem volt ilyen stb.

De ami aggaszt az az ahogyan viselkedik a sógornőm ( lánya) gyermekeivel. Ha nincs ott sógornőm és rá van bízva a két unoka akkor állandóan ordibál velük, sógornőm jelenlétében meg babusgatja őket. Ami meg még jobban aggaszt hogy sosem adott nekik semmi féle gyümölcsöt, csak csoki csoki hátán, Cola tonna számra és azért még elég kicsik ( 2-4eves)

Kicsit aggódom hogy majd az én gyermekkel is így fog bánni és már azon gondolkodom hogy nem sűrűn viszem látogatóba.

Nem tudom hogy ti mit tennétek ilyen helyzetben.

2022. dec. 8. 15:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, nem tudom mit aggódsz.

Láttad milyen, ismered, tudod mit csinál a sógornőd gyerekeivel. Nem érhet meglepetés.

Innentől annyi a dolgod, hogy ezt megbeszéled a pároddal és nem hagyjátok a gyereketeket az anyósodra.

Most vagy a terhességnek abban a fázisában amikor minden meg tud ijeszteni és mivel még nem tudod mi fog történni, az aggódás nagyon erős. Én elkezdtem azon sírni, hogy a férjem nem ígéri meg nekem, hogy majd minden alkalommal ha a gyerekek közel lesznek a konyhában a robotgéphez akkor nem hagyja ott az asztalon bedugva a konnektorba, hanem tuti biztos, hogy mindig ki fogja majd húzni, nehogy a kis kezüket ledarálja. Miközben a párom soha az életben nem használta azt a robotgépet. nekem azonban halálosan fontos volt ez abban a percben. (azóta is vigyázok vele - a géppel, nem a párommal - pedig már nagyok a gyerekeim. :) )

Az anyósod azt teheti meg a gyereketekkel amit hagytok neki. Nem könnyű, de meg lehet oldani, hogy változzon, csak ragaszkodni kell hozzá, hogy valamelyikőtök szintén ott van vele. Kivétel nélkül minden alkalommal el kell mondani újra meg újra mit nem akartok a gyerekkel kapcsolatban és ragaszkodni is kell hozzá!

Viszont ebbe nem fér bele, hogy kényelemből majd a mama lesz a gyerekkel helyettetek, akkor bizony meg kell oldani nélküle.

2022. dec. 8. 22:38
 12/15 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem igazán szeretném rábízni ezek alapján.

Nem lakunk egymástól nagyon messze, ő a város másik végében. Anyukám a szomszéd városban.

Igen azért vannak félelmeim egy jó pár, de remélem hamarosan enyhül.

2022. dec. 8. 23:11
 13/15 anonim ***** válasza:
29%

#12 Ebben sajnos nem tudlak megnyugtatni, az aggódás egy anyánál munkaköri kötelesség. :)

Párom 50 éves, 30 éve utazik külföldre rendszeresen, 25 éve olyan a munkája, hogy szinte minden nap nagyobb távolságokat vezet, havonta megy repülővel stb. stb. Az anyósom most is minden alkalommal pont úgy aggódik érte, mint az elsőnél. Sokszor volt, hogy nem is szóltunk neki előre csak amikor indult, hogy ne idegesítse túl magát rajta, volt, hogy csak akkor mondtuk meg, hogy Afrika túlsó végébe megy, amikor már onnan hívta fel, hogy jól van. Én is aggódok a gyerekeimért mindenben. Csak már nem mutatom kifelé, mert felesleges - de tudják úgy is.

2022. dec. 8. 23:21
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
Nem érdekelne. Nem vinném, és ha nagyon hisztizne, kérhetne láthatást - azaz heti x óra közös felügyelettel.
2022. dec. 9. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:
39%
Azert abba meg egy gyerek se halt bele hogy heti 1x kapott colat meg csokit 😀 a mai anyukak ugy felnek tole, mint a tuztol, nagyon nagy tulzaas
2022. dec. 9. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!