Miért várnak el olyan dolgokat az anyósok a menyeiktől, amit sem ők maguk /sem a saját lány gyerekük nem tenne meg? Ha másnál is így van, kinek milyen sztorija van?
Nálunk mióta én a családba kerültem(8 éve) hallgatom az okosságokat. Mikor még csak jártunk, akkor azt hogy mit illik, mit nem. Nem illik a lánynak ott aludni a fiúknál, nem illik ilyen meg olyan ruhát viselni, nem illik állandóan pusziszkodni, kezet fogni stb. Ez később házasokként is megmaradt, hogy szeretnének mindent megmondani de már mi nem hagyjuk persze.)(gyereknevelés, mit hogy kell egy nőnek) holott tudom, de ők szeretnek okoskodni.
Sőt ők másokat is mindig megszóltak anyósom is a lánya is. Hogy ezt vagy azt a szomszéd tegerbe ejtette közbe meg családja van, vagy hogy ez is mire szült mikor össze se házasodtak, ez így v úgy néz ki. Na már most a sógornőm megismerkedett egy fiúval (23 éves) eddig nem nagyon volt neki senki mert kövér egy kicsit és most anyósom odáig van,hogy végre valakinek kell a lánya. A sógornőm mindazt amit nekünk anno "tiltottak" megtesz, meg teljesen más szemmel mérik őt, vagy az ő kapcsolatukat, mint anno a miénket. Meg ha pl jövőbeni dolgokra terelődik a szó, a lányának mindent enged, míg a fiát abszolút nem, sőt olyan normális dolgokat is tilt vagy leszól a mi esetünkben, amit más természetesnek gondol.
Ez szerintetek miért van így?
Ki élt át hasonlót?
Pletykásak és megvan a képük a világról, hogy minek hogyan kellene működnie, amit ha nem úgy csinál valaki, ahogy ők gondolják, akkor az a hülye. :)
Rengeteg ilyen ember van, ha ez megnyugtat, MINDIG MINDENT JOBBAN TUDUNK MINT MÁS!
De a fiával szemben? Ezt nem értem..
Pl. a lányát nem noszogatja hogy oda akar majd költözni hozzá, nekünk meg ez egy 1,5 éves téma volt, hogy ő szeretne velünk lakni vagy közös telken építeni, a lényeg hogy ő velünk legyen. A lánya esetében meg simán az a véleménye, hogy majd elköltözik a férjéhez és kész.
Mert egy anyának a fia a szeme fénye, és te akármilyen jó vagy, soha nem leszel elég jó az Ő kicsike fiának!
Remélem én sose leszek ilyen anyós!!!
Az én anyósom se ilyen szerencsére!!!
Végre viszik a kocát és nem marad szégyenben a család, nem veszi a szájára a falu a vénlányt. Ez az egyik része.
A másik, hogy az anyósok java része rivalizál a fiatalabb, szebb, sok esetben bizony sokkal okosabb menyével, ezért ugat bele mindenbe és semmi sem jó.
Sajnos én is kikaptam egy ilyen idiótát és remélem, nem leszek olyan mint ő, ha a fiaim megnősülnek.
"Csak a tényeket írtam le"
Azt írtad, eddig nem nagyon volt neki senki MERT kövér egy kicsit. Ez nem tény, hanem a véleményed. Simán lehet, hogy tévedsz, hiszen messze nem csak attól függ, hogy van-e valakinek valakije, hogy kövér-e.
Anyósom mindig elpanaszolta, hogy mennyire utált fiatal hátasként, terhesen az anyósához járni minden hétvégén ebédelni. De vagy 100x elpanaszkodta, hogy milyen rossz volt neki.
Összeköltöztünk a párommal és minden hétvégére oda várt ebédre. Amikor mondtuk, hogy mi biztos nem megyünk minden hétvégén, erre ne is számítson, kifakadt, hogy de ő is járt, pedig mennyire utálta (vagyis elmesélte százegyedszer, hogy milyen neki milyen rossz volt).
Nem is értettük, hogy miért várja el tőlünk azt, amit ő is utált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!