Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért várnak el olyan dolgokat...

Miért várnak el olyan dolgokat az anyósok a menyeiktől, amit sem ők maguk /sem a saját lány gyerekük nem tenne meg? Ha másnál is így van, kinek milyen sztorija van?

Figyelt kérdés

Nálunk mióta én a családba kerültem(8 éve) hallgatom az okosságokat. Mikor még csak jártunk, akkor azt hogy mit illik, mit nem. Nem illik a lánynak ott aludni a fiúknál, nem illik ilyen meg olyan ruhát viselni, nem illik állandóan pusziszkodni, kezet fogni stb. Ez később házasokként is megmaradt, hogy szeretnének mindent megmondani de már mi nem hagyjuk persze.)(gyereknevelés, mit hogy kell egy nőnek) holott tudom, de ők szeretnek okoskodni.

Sőt ők másokat is mindig megszóltak anyósom is a lánya is. Hogy ezt vagy azt a szomszéd tegerbe ejtette közbe meg családja van, vagy hogy ez is mire szült mikor össze se házasodtak, ez így v úgy néz ki. Na már most a sógornőm megismerkedett egy fiúval (23 éves) eddig nem nagyon volt neki senki mert kövér egy kicsit és most anyósom odáig van,hogy végre valakinek kell a lánya. A sógornőm mindazt amit nekünk anno "tiltottak" megtesz, meg teljesen más szemmel mérik őt, vagy az ő kapcsolatukat, mint anno a miénket. Meg ha pl jövőbeni dolgokra terelődik a szó, a lányának mindent enged, míg a fiát abszolút nem, sőt olyan normális dolgokat is tilt vagy leszól a mi esetünkben, amit más természetesnek gondol.

Ez szerintetek miért van így?

Ki élt át hasonlót?

2020. máj. 10. 13:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#10 na mintha az én anyósomat írtad volna le :D
2020. máj. 10. 14:57
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

Én átéltem, csak nem ilyen kategóriás dolgok voltak, nem az ott alvás meg hasonlók...

Hanem...

A sógornő anyósomnak a szeme fénye, a tökéletesség, a szent gyermek...

Én amikor beköltöztem hozzájuk, de már előtte is mikor még csak hétvégente találkoztunk, én mindig segítettem náluk anyósoméknál, mert elvárható dolog is volt ugye, ha ott vagyok segítek is. De sosem nézték semmibe. Házimunkában is segítettem illetve én megcsináltam a magam részét. Tőlem el is várták! De a lányától amióta ismerem őket sosem vártak el keresztbe szalmát sem! Neki nem kellett házimunkát végezni! Életében sem mosogatott el, nem tud főzni semmit 25 évesen sem, ki is szolgáltatja magát a 70 éves nagyanyjával is! Nem takarítja a saját szobáját sem, az anyósom takarította neki! Ha munka volt (pl favágás), lelépett otthonról és csak délután jött vissza amikor remélte hogy végeztünk.

Ha már a fiukról szó esett nálatok... Anyósom azt feltételezi szerintem még most is, hogy a lánya szűz és ő senkinek nem adta magát még oda. Azért volt a durex kiállítva a szekrényén jól láthatóan meg járt hozzá a srác 3 évig, biztos csak kézfogás volt. Meg sokan udvarolnak neki és anyuka azt hiszi csak a 2 szép szemét akarják... A lánya meg áttetsző felsőkbe meg miniszoknyába jár bulizni. Hát nem szende szűz ruhákban! Persze ő senkivel nem feküdt le 25 évesen sem! Jaj hagyjuk már! És nekünk is ezt próbáljak beadni.

Úgyhogy a kisasszonynak arany élete van, már hogy neki ez tetszik. Én nem is vártam volna el saját anyámtól sem azt amit ő. De anyám sem nyalta volna ki a s××gem ennyi évesen úgy, hogy dolgozni már eljárok de magamról meg képtelen vagyok gondoskodni... Mekkora bénaság... Ő meg azt hiszik ettől különb. Szerintem merő bénaság, egy életképtelen nőszemély! Anyja nélkül egy senki. Engem lenézett mindig. Most már én is lenézem őt, amikor rájöttem milyen valójában.

2020. máj. 10. 15:33
 13/15 anonim ***** válasza:
86%
Véleményem szerint a fiát szeretné magához láncolni, terád pedig féltékeny. Ezért akar veletek lakni, és ezért köt bele mindenbe.
2020. máj. 10. 16:49
 14/15 anonim ***** válasza:
27%

9-esnek igaza van, az, hogy valaki “picit kövér” (?), az nem indok, mellesleg a 23 azért még nem olyan katasztrófalisan vén. A “végre viszi valaki” is kissé lenéző. Nagyon.

Amúgy meg azért ilyen, mert. Valószínűleg ezt a mintát látta ő is. Nem ő az első a világtörténelemben, aki különbséget tesz két gyerek között.

2020. máj. 10. 19:13
 15/15 anonim ***** válasza:
71%

Ilyenek az anyósok,de még az apósok is! Engem azért b.szogatnak, hogy szüljek már NEKIK UNOKÁT, mert benne vagyok a korban, a kislányuk 2 évvel idősebb tőlem, neki bezzeg nem teszik szóvá.. De mindig is ez volt, mióta ismerem őket, a lányuk teljesen más besorolásba esett,mint a fiuk. Szerencsére párom is észrevette már ezt, mostmár ő is úgy áll hozzájuk, ahogy ők hozzánk.

25/N

2020. máj. 13. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!