Másnál is van olyan időszak,mikor rendetlenség van?
A párommal és az 5 hónapos kisfiammal élünk, anyósomék az utca végén lakik és mindig tesz rám valami rosszindulatú megjegyzést.
Most hogy a pici betöltötte az 5. hónapot, kezdi lassan átaludni az éjszakát, és nappal is van hogy elpihenget bárhol. Ilyenkor van időm picit magamra és a házra is.
Anyósom nem az a segítőkész fajta. Mikor megszületett a baba, sokszor átjött és kritizált "hogy miért nincs kész délután 2kor az ebéd, hiszen mindjárt hazaér a fia", meg hogy "mosni ki fog? És rendet rakni?"
Elsőnek szépen mondogattam neki hogy örülnék a segítségnek, mert a fiam hasfájós és sokat kell szoptatnom. De ő szuperanyának mondja magát, mesélte hogy a hátára kötötte a fiát, aki a férjem és nem érdekelte ha bömbölt a gyerek, ő akkoris mindent megcsinált csak utana szoptatta meg.
Erre nem lennék képes, nem tudnék nyugodtan mosogatni,ha ordít a picikém.
Aztán mikor megelégeltem elküldtem haza, és nem elsőnek fordult ez elő.
Párom szószerint kakil mindenre, alig segít itthon, rendben 12 órázik de mikor van szabadnapja akkor a picivel foglalkozik, de velem meg nem. Néha jólesne ha főzne egy kávét és odahozná nekem vagy azt mondaná: fáradt vagy, látom, majd én megcsinálok ezt meg azt.
Mit tegyek velük? Anyós haragszik rám, nem engedem be meg nem változim, de a párom?
XDDDD
Gondolom ez is csak most derült ki, mikor 5 hónapos a gyerek😂
Anyós se normális!
Férjedtől meg nem várd el hogy segíteni fog,mert aki 12 órázik,az fáradt mint a dög!
Anyós 250 km-re, utál utazni. Nálunk mindig rendetlenség van. (na jó nem)
Amúgy ha átmenne "segíteni" az rosszabb lenne hidd el.
A férjed első körben állítsa le az anyját, de qrvára.
Utána: Szerintem most elégedj meg azzal, hogy szabadnapján foglalkozik a picivel (mivel 12 órázik, fáradt lehet tényleg). Viszont a gyerekkel elvan, Te addig esetleg főzhetsz előre és fagyaszthatsz készételt, vagy foglalkozhatsz magaddal, ejtőzhetsz kicsit Te is.
3-as, ez igaz.
Meg én is azt mondom, ne pakolásszon senki az én (mi) otthonunkban, mi tudjuk, mit hova (akkor is, ha éppen nincs rá idő/energia).
Viszont mondjuk heti 2-3-szor vihetne nekik főtt ételt, ha már annyira sok ideje van, hogy ráér kritizálni.
1. Nálunk MINDIG rendetlenség van.
2. Anyós rendszeresen beszól, a férjem meg rendszeresen kirakja
3. De azért amikor olyanja van, akkor felporszívóz a drágám, még előbb is, mint én O:)
4-es, a feleség meg 24 orazik, ha érted mire gondolok.
Nálunk is mindig rendetlenség van.
7-es, azért gondolom, a feleség is alszik éjszaka 6-7 órát, szóval azért nem 24 órázik.
Tudom, miről beszélek, újszülött mellett itthonról dolgoztam, mint egyéni vállalkozó, nem adtam fel a vállalkozásomat sem (4 órát dolgoztam egy nap), segítségem csak a férjem volt, aki szintén 12 órázott a saját vállalkozásában.
Nálunk nem volt kupi.
Viszont ha ekkora gond, akkor fizetett segítség kell.
(Anyóst meg kiiktatni a 3,14-csába, oszt ennyi.)
#8 Azért egy saját vállalkozás rugalmas tud lenni. Egy. Kettő. Nem minden gyerek egyforma, írja a kérdező hogy gyakran kell szoptatnia a picit, azért az elég sok energiát elvesz a testtől. Közben ezt-azt megcsinál, ami nyilván nem ugyanaz a rend, mint amit gyerek előtt kivitelezni tudott.
Kérdező, ne foglalkozz az anyóssal. Ha csak azért megy oda, hogy az orrod alá dörgölje, mennyire sz@r vagy, ő meg szuper, akkor be se engedd. Pláne, ha a férjed ennyire tesz az egészre magasról. Ezt nem is értem, azért ha kirakná a párom az anyámat, tuti ki lennék bukva - akkor is ha jogos volt-, plusz megpróbálnám elsimitani a helyzetet.
Nagyon le kéne ülnöd a férjeddel elbeszélgetni anyósodat és a kaocsolatotokat illetően is, mert később ebbe fog belekényelmesedni az "uraság" és csak romlani fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!