Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi lehet a megoldás egy ilyen...

Mi lehet a megoldás egy ilyen szituációban?

Figyelt kérdés

Anyósom sokszor a férjemet ugráltatja minden apróságért, mert apósom egy nagyon lusta ember és semmiben sem képes segíteni anyósomnak. Így szegény anyósomnak nincs más választása, mint hogy az egyetlen fiát, a férjemet zargassa minden olyan dolog miatt, amit amúgy apósom is megcsinálhatna vagy segíthetne benne. A helyzet az, hogy egy telken, külön házban lakunk, kerítéssel elválasztva. Tudom, költöztünk volna messzebbre... sajnos csak erre volt lehetőségünk, szóval mostmár mindegy. Viszont így akár anyósom egy bevásárlás után is képes kirángatni otthonról a fiát, hogy segítsen becipekedni, mert ugye apósom nem segít. De ezer ilyen dolog van, amiért a férjem van ugráltatva. Nem tudom mi lehhe, ha messzebb laknánk...

Na most én egyáltalán nem utálom anyósom ezért, nem is haragszom, hiszen egyértelmű, hogy ha segítségre van szüksége, akkor hív valakit, és mivel nincs más lehetőség, a fiát hívja, de ez így senkinek sem jó, nagyon kényelmetlen. Apósom nem fogja felemelni a s.ggét soha.

2022. nov. 16. 07:31
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

Buta vagy. Leírtam, hogy nem azzal van a bajom, hogy segíteni kell, hanem hogy apósom semmiben sem segít neki, ezért mi vagyunk mindenért ugráltatva.

2022. nov. 16. 08:15
 12/60 anonim ***** válasza:
27%

Az ő telkükön laktok? Bocs, de akkor ez van (másnak van pénze elköltözni).

Mellesleg nekem pl teljesen alap, hogyha valakinek sok cucca van, és megkér, segítek behurcolkodni.

Kettő perc az egész, ha épp nem egy meeting közepén vagyok, megyek.

Ha igen, de ráér, akkor megkérem, hogy várjon már x percet.

Pedig nem férfi vagyok :)

2022. nov. 16. 08:16
 13/60 anonim ***** válasza:
20%

11-es, itt nem mi vagyunk a buták. ;)

Ti nem vagytok képesek megoldani egy helyzetet.

2022. nov. 16. 08:17
 14/60 A kérdező kommentje:

Te is buta vagy, mit nem értetek? :D

2022. nov. 16. 08:20
 15/60 anonim ***** válasza:
60%

Ti vagytok a buták, akik nem tudtatok sem jobb képzettséget és munkát szerezni, sem spórolni, sem kezdeni valamit az életetekkel, odaköltöztetek anyósékhoz és akkor még háborogtok, mert ennek megvannak a kővetkezményei, holott mindenki tisztában van azzal hogy szülőkkel együtt élve sosem lesz teljesen önálló élete.

Szóval hagyjuk már, anyós mit kezdene nélkületek - ti mit kezdenétek, ha ők nem oldják meg lakhatásotokat, most az utcán lennétek?

2022. nov. 16. 08:21
 16/60 anonim ***** válasza:
82%

De mi értjük, hogy mi a te problémád, te nem érted meg, hogy a szülőkkel együttélés ilyen.

Nem tudom, mit vársz azon kívül, hogy megmondjátok anyósnak-apósnak, hogy szedjék össze magukat és oldják meg a hétköznapi problémáikat nélkületek. Ezt nyilván úgyse merítek megmondani, mert ti laktok náluk, akkor meg mit vársz?

Nincs megoldás, ha ők nem akarnak változtatni, csak hogy tűrtök vagy elköltöztök. Nem nagy ész kell ahhoz, hogy ezt lásd.

2022. nov. 16. 08:23
 17/60 A kérdező kommentje:

Saját házat építtettünk, csak kaptunk tőlük telekrészt.

Rendben. Akkor keresünk másik munkát, meg képezzük is magunkat, meg el is költözünk albérletbe is meg saját házba is. Köszönöm a segítséget.

2022. nov. 16. 08:25
 18/60 anonim ***** válasza:
66%

Az a baj, hogy azt hiszed nem tudná megoldani másképp. Pedig hidd el a muszáj nagy úr..

De jelenleg kéznél vagytok, és így lehet minden piszlicsáré dologgal jönni..

Bár igazából nem értem, ha a férjed szívesen segít, őt nem zavarja, akkor téged miért?

Vagy a férjed is egy nagy csecsemő aki lusta kinyitni a száját?

Azért kövezzetek meg, aki már most ennyire rászorul minden apróságban a gyerekére az valahol életképtelen. Mi lesz később?

2022. nov. 16. 08:39
 19/60 anonim ***** válasza:
71%

Én is kötekednék egy kicsit... Kaptatok telket, kaptatok házat ahol laktok, nem tudom ki nevén vannak de lényegtelen hiszen elég nagy előnyben vagytok másokhoz képest.

Szóval cserébe ne törjön már le senki keze, hogy segíteni kell az anyjának meg az anyósnak.. gondolom azért ti is kaptok segítséget ha van gyerek ugye bár meg ha nincs akkor majd lesz.

Egy dolog van amit lehet tenni anyósnak és a férjednek közösen baxtatni az apóst. Anyósod meg emberelje meg magát ha a férje nem csinál semmit akkor lehet pakolni és menni.

2022. nov. 16. 08:40
 20/60 anonim ***** válasza:
76%

"Leírtam, hogy nem azzal van a bajom, hogy segíteni kell, hanem hogy apósom semmiben sem segít neki, ezért mi vagyunk mindenért ugráltatva."

Szóval miért is anyósra hegyezed ki a kérdést akkor? Miért nem úgy szól h " hogyan tudnánk rá venni az apóst h segïtsen?"

2022. nov. 16. 08:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!