Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális vagy csak én reagálom...

Normális vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy a férjem (nem olyan rég házasodtunk össze) szerintem nem tud leválni az édesanyjáról, és fordítva. Pl. Mindennap legalább 2-3szor beszélnek telefonon, kb mindenről beszámol neki, ha történik valami rossz dolog a munkahelyén ugyanúgy elmondja rögtön utánam neki is, aztán anyósom pedig még rámír elmeséli nekem, mintha nem tudnám, hogy pl mi történt. Olyan fura ez nekem..

És úgy érzem hogy bizonyos döntésekben tudja befolyasolni (pl ebben az oltás témában is akár). Mostanában egyre jobban zavar és egyre jobban ki vagyok élezve az anyjára. Pedig egyébként jó a kapcsolatom vele, hálistennek eddig nem volt közöttünk nézeteltérés.

(A férjém 30 éves.)

Szerintetek túlreagálom?

2022. okt. 8. 20:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
40%

Mondjuk én eleve nem beszélgetek anyóssal naponta, mert minek?

Eleve nem normális, hogy anyós ennyire rátok akaszkodik, de nyugi, ez sohasem változik meg.

Exem nem véletlenül ex ;)

2022. okt. 9. 07:56
 22/30 anonim ***** válasza:
23%
Más: nyugi, a férjed azt is elmondja neki, hogy hányszor dgtok - igen, az ilyen emberek mindent! megosztanak anyukával, és hogyha probléma lesz a házasságotokban, nem veled beszéli meg, hanem majd anyuka után (esetleg).
2022. okt. 9. 07:57
 23/30 anonim ***** válasza:
45%

Ezt nevezik passzív agressziónak.

Az anyósod elméletileg színtiszta jóságból elmond neked valamit, amit a fia (szerinte) csak neki mond el, de ez nem kedvesség. Így érzékelteti veled, hogy a fiának vele még mindig jobb, bizalmasabb a viszonya, mint veled, feletted áll. Ezért érzed belül, hogy zavar valami. Ha pedig rápirítanál, ártatlanul nézne, hogy mi a baj, ő csak jót akar, és te leszel mindenki szemében a világ szemete.

2022. okt. 9. 10:03
 24/30 Kelemen Éva 62 válasza:
70%
Szerintem Anya és Gyermek kapcsolata nem úgy működik, hogy a gyerek családot alapít, és innentől kezdve a régi bevált szokások - napi többszöri beszélgetés - törölve. Ha jó a viszonyuk, és mesél, akkor a problémáira is megoldást találhat/nak adott esetben. Anyós nem azért mesél neked, hogy na ugyan vajon tudsz-e róla, hanem azért, hogy tudd: segít bármiben, ha lehetősége van rá. Én többet csevegek a menyemmel, mint a fiammal, mert előbb reagál. És ha gond van ő megbeszéli velem, meg az Anyukájával is. No meg a drága kicsi fiammal. A kommunikáció lényege az, hogy információ áramoltatás, nézzük meg egyugyanazon dolgot több szempontból. Lányommal lenyomtuk a szokásos heti csevejt, messze él, ritkán tud jönni. A vége táján mondja: D... már harmadjára jön be a szobába, majd égnek emelt tekintettel kimegy :D Mire én: Nyugodj meg, Apád is :D Majd küld egy csetet: Miután letettük mondtam, hogy elfelejtettem megnézni, hogy mennyit beszélgettünk :D D...: Pedig az engem is érdekelt volna... Valamivel több, mint 3 óra volt :D
2022. okt. 9. 10:07
 25/30 anonim ***** válasza:
61%
Ne aggódj nálunk is ez van mióta összeházasodtunk. Néha a férjem is kiakad. Olyan kikérdezős stílusban kérdezget és mikor kikérdezte a fiát, engem is ugyanazokról faggat. Láttam egyszer mikor újítottunk fel miről chatelnek és nem hittem el.. de hol lesz a csempe? Milyen csempe? Milyen színű? Mennyibe kerül??? De hova raktok szúnyoghálót? Milyet? Oda miért nem? Aztán tőlem is kérdezi. Mondtam a férjemnek hogy jó lenne ha valami hobbit találnánk a muternak mert ez kezd nagyon sok lenni. Nem vagyunk már gyerekek.
2022. okt. 9. 10:51
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

"Szerintem Anya és Gyermek kapcsolata nem úgy működik, hogy a gyerek családot alapít, és innentől kezdve a régi bevált szokások - napi többszöri beszélgetés - törölve."

Szerintem meg de, már az önmagában egy bazi nagy red flag, amikor egy felnőtt férfi még azt sem tudja eldönteni, hogy elmenjen-e WC-re anyu megkérdezése nélkül. Napi többszöri telefont mégis mi indokol? Semmi, de semmi az égvilágon.

2022. okt. 9. 12:03
 27/30 anonim ***** válasza:
64%
Na itt a lényeg: "anyósom pedig még rámír elmeséli nekem, mintha nem tudnám, hogy pl mi történt." Vagy azt hiszi hogy te trnyleg nem tudod, vagy tudja hogy tudod, csak simán érzekeltetni akarja hogy ő is, tehat nyeregben van ő is. Szépen hátulról manipulál. Hidd el azt is megbeszélik majd amit nem szeretnél a hazasságotokról.
2022. okt. 9. 16:20
 28/30 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem jobb az ilyentől menekülni, aki ennyire szoros kapcsolatban van anyukával, mert bele fog köpni a levesetekbe. El kéne végre fogadnia az anyukáknak, hogy felnőnek a gyerekeik, és nem ők lesznek a legfontosabbak, hanem az új család. Ez így van rendjén, a gyerekeknek le kell válniuk, el kell költözniük, heti 1-2 alkalom elég a beszélgetésre, látogatásra.
2022. okt. 9. 16:38
 29/30 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem túl reagálod kicsit.

Ő egy ilyen pasi.Náluk így mennek a dolgok.Ennyi.

Egyenlőre ezen nem kellene kiakadnod.

De majd mikor lesz gyereketek arra figyelj,hogy az anyós ne avatkozzon bele túlságosan is a kettőtök dolgaiba.

Sajnos megeshet és visszaélhet a befolyásával valamilyen szinten majd.

Szóval szerintem egyenlőre még nem gond de légy óvatos majd én azt mondom.

2022. okt. 11. 12:01
 30/30 anonim válasza:
100%
Szia! Szerintem egyáltalán nem reagálod túl. Durva példa, de érdemes belekukkantani a "Mama's boy" reality sorozatba. Nálunk azért durvább a helyzet. Az anyós mindent tud, előttem, a hátam mögött minden el van intézve. Hiába van otthon étel, az anyjánál eszik, néha ott is alszik. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy az ilyenektől meneküljenek. Vegyék feleségül az anyjukat.
2022. okt. 28. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!