Válás után ti hogy viselkedtek ex anyóssal?
Mikor megtudta, hogy válunk, akkor bömbölt, szó szerint, hogy akkor őt ne szakítsam el az unokától, meg hát velem is akarja tartani a kapcsolatot. Mondtam neki, nyugi, a fiával nem akarok együtt élni, ő marad a nagymama. Én hívtam rendszeresen, hogy mi van vele, illetve mi van az unokával. Aztán azt vettem észre, hogy miután lett új párom, ő egyre kevesebbszer hív. Gondoltam nem tud mit kezdeni a helyzettel. Még azt is elnéztem neki, hogy a télen a nagy műtétem után az egy dolog, hogy nem jött el látogatóba, de egy telefont meg nem eresztett, hogy hogy vagyok és hogy az unokájának van e szüksége valamire. Aztán a fiának, az én exemnek is lett új párja nem sokkal később. Na itt már ha én hívtam is havonta egyszer, hogy mi van az unokával, lerázott 2 perc alatt.
Nyár volt a csúcs. Felajánlotta , hogy a fiam ugye megy hozzá b nyaralni. Mondtam persze, mikor? Hát majd beszélünk róla. Júniusban már csak felhívtam, hogy akkor tényleg mehet e. Akkor mondta, hogy eltörte a lábfejében egy csontot, és majd a következő héten hív, hogy mi lesz, kell e műtét, bármi. Hát eltelt a következő hét, meg még utána vagy 5,igencsak július végén jártunk, mikor még mindig nem hívott fel. Aztán valamikor augusztus elején sikerült felhívná, miután kinyaralta magát és bejárta a fél országot, hogy akkor talán tudja vállalni a gyereket egy pár napra, meg augusztus végén egy hétre. Jó, menjen. Hát első körben 3 napot vállalt, második körben eljött a fiához, már nem is vitte el az unokát és rászánt másfél napot. Ezen már csak röhögtem. A balesete után én érdeklődtem, hogy van, akkor is lerázott. Azóta nem hívtam, nem is fogom, én nem puncsolok neki. Csak roppantul fáj és rosszul esik, hogy 22 évig éltem a fiával, minden szarból kimostam a fiát is és őt is. Én voltam az, aki gyerek, munka, egyetem, saját háztartás mellett rohangáltam 40 kilométert, mikor az előző műtétje volt, mert a másik két gyereke tett a fejére. Hogy én voltam, akire mindig számíthatott. És eldob, mint egy rongyot. Pedig mindig azt mondta, milyen jó, hogy ilyen menye van, meg én vagyok az első unokájának az anyja. És ő mennyire szeret. Hát, én nem ezek után. Hogy sem a gyereket nem hívja, sem engem. Van, hogy 2 hónapig nem hívja fel az unokát. A fiam hívja, vagy nem veszi fel, és vissza sem hívja, vagy ha felveszi, akkor is lerázza, mint engem.
A kérdés pedig az lenne, hogy nagyon bunkó leszek e, most lesz a szülinapja ex anyósnak. A gyereknek szólok, aztán eldönti, felhívta vagy sem. De én felköszöntöm facebookon, mint az összes ismerősöm, aki nem számít semmit. Aztán majd kíváncsian várom, hogy az én szülinapom eszébe jut e jövő hónapban.
Rettenetesen megbántott ő is és a drágalátos kislánya is. A sógornőm lenne a gyerek keresztanyja, de náluk is kimerült annyiban a dolog, hogy szülinapon, névnapon a gyereket felhívják, 2 mondat. És ennyi. Semmi érdeklődés, engem nem is keresnek. És nem értem, miért, mikor én ugyanúgy viselkedtem velük, mint a válás előtt.
Én 34 évesen jártam kb egy fél éven át egy 18 éves lánnyal.
Az anyja 37 éves volt és a kolléganőm volt akkoriban.
Amíg jártam a lányával gyűlölt engem.
Majd szakítottunk a volt barátnőm ezután összejött egy legalja drogos alakkal,de legalább korabelivel.
Szóval szakítás után sokkal jobb lett a kapcsolatom az "anyóssal" munkahelyen állandóan viccelődtünk egymással,küldtük egymásnak szexuális utalásokat,flörtöltünk egymással.
Kérdező, sajnos az ilyen helyzetekben mutatkozik meg az, hogy valójában bármit is hívjunk családnak az adott pillanatban, egy pár/társ/férj családja óriási távolságra áll a vér szerinti családunk jelentette köteléktől. Sokszor semmi többet nem jelent, mint vadidegenek jó pofizását/ kulturált megnyilvánulását egymás felé, a párunk/ gyerekünk érdekében.
A ti példátok azt bizonyítja, hogy ez még akkor is lehet így, ha egyébként érzésed szerint jóban voltatok. Engedd el, ne foglalkozz vele. Valaki más családja soha nem lesz olyan, mint a saját, vér szerinti családoddal való kapcsolatod, amiben jó eséllyel élethosszig ott álltok egymás mellett.
Szerintem igazából, úgy istenigazából nem szeretett téged az anyósod, akármit is mondott neked. Mert akkor keresne még most is sokkal aktívabban. Nem tudsz mit tenni vele. Engedd el, ne hagyd, hogy elszívja az energiád a rágódás ezen.
Ez a példa az én ismeretségi körömből van. A 28 éves lány a szüleivel élt, a párja, majd férje pedig hozzájuk költözött. Tehát ők egy házban is éltek két évig, a párkapcsolat pedig 5 évig tartott. Végül elváltak, a lánynak új párja lett. (A lány akarta a válást.) A lány szülei az én anyukámnak is úgy nyilatkoztak az akkor már volt férjéről, hogy úgy megszerették, mint a saját gyereküket. A lány édesapja még sírt is, amikor a fiú pakolta el tőlük a cuccát és elköltözött. A lánynak hamar lett új párja, de ők még fél évvel ezután is meghívták magukhoz halászlére a volt férjet, mert hiányzott nekik. Szerintem ez elég jó példa arra, hogy ők tényleg szerették azt az embert, és nem csak mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!