Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan reagálnátok a következőre?

Hogyan reagálnátok a következőre?

Figyelt kérdés

Férjem születésnapját megünneplendő, elmentünk anyósomékkal négyesben ünnepelni egy elegánsnak mondható étterembe. Inkább gourmet jellegű ételek, de azért nem túlságosan. Anyósom már azzal kezdte, hogy ő nem szeret étterembe járni mert ő alig eszik amúgy is. Jó, hát ezen túllendültünk, bár nem gondoltam ezt egy megemlítésre méltó dolognak, így hogy ünnepelni jöttünk, amúgy se viszi el senki étterembe sose, így talán legalább ha mi meghívtuk akkor nem kéne ezt kihangsúlyozni. De rendben. Étlapot böngészve látom hogy kínban van, végül mindenki választ valamit. Végén persze anyós "hát na látjátok ezt mondtam hogy én ennyit nem tudok enni..." Mondjuk neki, hogy semmi gond, nem kell itt kellemetlenül éreznie magát, el tudják csomagolni, nem csak rajta fogott ki egyedül az étel, majd hazaviszi és jó lesz később.

Másnap anyós nagy elánnal meséli nekem telefonban, hogy mennyire örült a kutyájuk, mikor odaadta neki amit hazavitt az étteremből. Hát hirtelen nem is tudtam köpni-nyelni. Nem tudom már pontosan mit is evett, de valami libamájjal töltött hús volt. Nyilván azt csinál vele amit akar, ha kidobja az is az ő dolga, de hogy még így elújságolja hogy a kutyának dobta az ünnepi vacsorát amire meghívtuk, csak szerintem volt szemtelen dolog? Akkor ha ennyire becsülte legalább ne mondaná el, úgyse derült volna ki hogy nem ette meg a maradékot. Majd ezt azóta máskor is felhozta már szóba, rokonság jelenlétében is, én meg úgy éreztem leég a bőr az arcomról hogy így meséli... Nem rongyrázásból vittük őket elegáns helyre, hanem mert ünnepeltük, szerettünk volna méltó helyen vacsorázni, mi sem járunk sűrűn étterembe. De azért elmesélni hogy a drága vacsorát a kutya ette meg, nekem sok. Ezek után ha viszek neki valami házi süteményt mondjuk, lehet azt is a kutyának adja...

2022. aug. 30. 16:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
64%
Máskor nem kell elhívni ~s kész. Sütit meg mi egyebejet se kell neki küldeni
2022. aug. 31. 10:13
 32/37 anonim ***** válasza:
79%

"Anyósom már azzal kezdte, hogy ő nem szeret étterembe járni"

Gondolom, ezt eddig is tudtátok.

Ha olyannal akarsz örömet szerezni valakinek, amiről ő maga mondja, hogy nem szeretni, nem értékeli, akkor szerintem fura gondolkodásra vall hálát várni mindezért.

Ha a férjed szülinapja volt a lényeg, akkor miért nem tudod elengedni, hogy ki ette meg az ételmaradékot másnap?

Hogy én reagálnék?

Szerintem nevetnék egyet, hogy legalább a kutyának sikerült örömet szerezni.

2022. aug. 31. 10:52
 33/37 anonim ***** válasza:
73%

Én megértem az anyósodat is és titeket is. Én az anyósodra hasonlítok. Nekem csak felesleges nyűg étterembe menni. Nem érzem ott jól magam. Mikor megismertem a férjemet, majdnem ezért szakítottam vele. Elvitt második randira egy étterembe. Életemben nem éreztem magam olyan rosszul. Feszengtem, a kaja bár jó volt, de láttam, hogy mi és mennyibe kerül, rongyrázasnak éreztem az egészet. Végül kiderült, hogy ő sem szeret vendéglőbe járni, de imponálni akart. Az esküvőnk után a lagzi egy közös kerti batyus buli volt sütögetéssel egybekötve, az én luxusom pedig az volt, hogy eldobható volt minden, még a terítők is, így nem kellett mosni, mosogatni!

Ti jól érzitek magatokat ilyen helyen, ő nem. Nektek ez extra, neki viszont csak egy kaja volt egy puccos zavarbaejtő helyen. Ti ezt ünneplésnek szántátok és szerintem ő mindent megtett, hogy ne keserítsen el titeket. Valószínűleg a kutyás sztorit is azért meséli, mert így is dícserni akarja az ételt.

Nem mindenkinek ugyanaz a komfortzónája!

2022. aug. 31. 11:02
 34/37 anonim ***** válasza:
5%
Mekkora prolinak kell már lenni, hogy zavarba jöjjön valaki egy étteremtől...Gondolom a bunkósbot is komfortosabb neki mint a kés meg a villa..
2022. aug. 31. 11:32
 35/37 anonim ***** válasza:
78%

Annyira unalmas már ez a prolizás. Elcsépelt. Mást nem tudtok kitalálni? Mert ez a jelző már annyira túl van tolva, hogy elég ciki használni. Mondhatni már csak a prolik proliznak, de ők legalább jó hangosan. Túlkompenzálás ugye. Attól, hogy valaki nem szeret étterembe járni, még ismeri a kést meg a villát. De sokan nem szeretik ha ismeretlen eredetű-tisztaságú kaját kell enniük, nem szeretnek jópofizni az unott pincérrel, nem szeretnek más társaságokkal összezárva enni, nem szeretnek szar zenét hallgatni.

Mekkora beszűkült nyomorultnak kell lenni, hogy valaki ez alapján íteljen meg másokat.

2022. aug. 31. 12:58
 36/37 A kérdező kommentje:
Akik szerint anyósnak pisztolyt nyomtunk a fejéhez azzal, hogy szegényt elvittük egyszer étterembe: nem egyszer fordult elő hogy elejtett mondatokat, hogy őt sose hívja/viszi senki sehova, milyen jó lenne néha kiöltözni szép helyre, meg hasonlók... szóval ha nem visszük az a baj, ha meg visszük akkor így járunk. Reméljük a szülinapi tortából amit kapott nem a kutya evett már.. de van itt már olyan is szerintem aki még a kutyát is asztalhoz ültette volna az étteremben :D
2022. aug. 31. 14:03
 37/37 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem meg a kivevős fogsorával nem tud közösségben rágni, több rokonom, ismerősöm kiveszi evéskor és a tányér mellé teszi, mert nem jól funkcionál nekik az sztk-s fogsor. De ezt nem lehet elmondani, mert ciki, kitalál helyette mást.
2022. aug. 31. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!