Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan reagálnátok a következőre?

Hogyan reagálnátok a következőre?

Figyelt kérdés

Férjem születésnapját megünneplendő, elmentünk anyósomékkal négyesben ünnepelni egy elegánsnak mondható étterembe. Inkább gourmet jellegű ételek, de azért nem túlságosan. Anyósom már azzal kezdte, hogy ő nem szeret étterembe járni mert ő alig eszik amúgy is. Jó, hát ezen túllendültünk, bár nem gondoltam ezt egy megemlítésre méltó dolognak, így hogy ünnepelni jöttünk, amúgy se viszi el senki étterembe sose, így talán legalább ha mi meghívtuk akkor nem kéne ezt kihangsúlyozni. De rendben. Étlapot böngészve látom hogy kínban van, végül mindenki választ valamit. Végén persze anyós "hát na látjátok ezt mondtam hogy én ennyit nem tudok enni..." Mondjuk neki, hogy semmi gond, nem kell itt kellemetlenül éreznie magát, el tudják csomagolni, nem csak rajta fogott ki egyedül az étel, majd hazaviszi és jó lesz később.

Másnap anyós nagy elánnal meséli nekem telefonban, hogy mennyire örült a kutyájuk, mikor odaadta neki amit hazavitt az étteremből. Hát hirtelen nem is tudtam köpni-nyelni. Nem tudom már pontosan mit is evett, de valami libamájjal töltött hús volt. Nyilván azt csinál vele amit akar, ha kidobja az is az ő dolga, de hogy még így elújságolja hogy a kutyának dobta az ünnepi vacsorát amire meghívtuk, csak szerintem volt szemtelen dolog? Akkor ha ennyire becsülte legalább ne mondaná el, úgyse derült volna ki hogy nem ette meg a maradékot. Majd ezt azóta máskor is felhozta már szóba, rokonság jelenlétében is, én meg úgy éreztem leég a bőr az arcomról hogy így meséli... Nem rongyrázásból vittük őket elegáns helyre, hanem mert ünnepeltük, szerettünk volna méltó helyen vacsorázni, mi sem járunk sűrűn étterembe. De azért elmesélni hogy a drága vacsorát a kutya ette meg, nekem sok. Ezek után ha viszek neki valami házi süteményt mondjuk, lehet azt is a kutyának adja...

2022. aug. 30. 16:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%
Hát hallod!Ez legyen a legnagyobb gondod,hogy a maradékot a kutya kapta.Melegített májat,gombát meg én se ennék meg,nem csak anyósod.
2022. aug. 30. 18:10
 22/37 Darius- ***** válasza:
78%
Nem kéne fennakadni ezen, mert éttermi kaja volt. Akkor van a gond, ha a sajátodat kritizálja, holott az jó.
2022. aug. 30. 18:58
 23/37 anonim ***** válasza:
36%

"jól van mama, legközelebb a kutyát visszük maga helyett"

Valami hasonlót mondtam volna élőben, csak azért is, hogy lássam, milyen pofát vág.

2022. aug. 30. 20:12
 24/37 anonim ***** válasza:
80%
Én sem szeretek étteremből kaját hazavinni, mert utálom az újramelegített, másnapos kaját. Akkor is, ha házi koszt. Én nem látok ebben semmi rendkívülit.
2022. aug. 30. 20:22
 25/37 anonim ***** válasza:
81%

Nem reagálnék különösebben sehogy. Én személy szerint nagy maradék evő vagyok, de mondjuk valami májat elhiszem, hogy sokan már nem esznek meg újramelegítve. Te ismered anyósod, hogy direkt megbántani akart ezzel a sztorival, vagy náluk tényleg természetes, hogy a maradék a kutyáé. Mert hát a másnapos májas balhé az bizony maradék, akármilyen drága is volt előző nap. Lehet büszke volt, hogy nem kidobta, hanem hasznosította.

Nem kell máskor étterembe menni velük, amúgy is mondta, hogy nem szeret. Kicsit túl nagy feneket kerítesz a dolognak, nem fognak most életük végéig azért hálálkodni, hogy fizettetek nekik egy éttermi vacsorát. Máskor menjetek ketten, a leírtak alapján anyóséknak ez amúgy sem buli.

2022. aug. 30. 20:51
 26/37 anonim ***** válasza:
86%
Legalább a kutya is jóllakott. Ne legyél ilyen fapyna 😀 31/N
2022. aug. 30. 21:05
 27/37 anonim ***** válasza:
33%
Kutyának is kell valamit ennie, jobb is mint a táp sok esetben.
2022. aug. 30. 21:44
 28/37 anonim ***** válasza:
85%
Mi van, ha már nem kívánta? A kutya valószínűleg nála családtag és a kis öreg fejével örült, hogy finomságot adott a kis kedvencének.
2022. aug. 31. 01:23
 29/37 anonim ***** válasza:
65%
10-es, az, hogy ráerőszakolod a SAJÁT akaratodat a másikra - étterembe vinni az embert úgy, hogy nem akar menni, igencsak tahóság, már bocs -, nem "kedveskedés".
2022. aug. 31. 07:11
 30/37 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként engem nem vittetek volna étterembe, mert nem járok, nem szeretek, és pont lesza., hogyha valakinek ez a heppje.
2022. aug. 31. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!