Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy koptassam le?

Hogy koptassam le?

Figyelt kérdés

Alapból elég magamnak való típus vagyok, persze a férjemmel élek, Őt nem esik nehezemre "elviselni", de egyáltalán nincs se kedvem se hangulatom más emberekhez időnként. Főleg anyósomhoz. Egy ideig nem is volt gond mert szinte utált az egész család a férjem felől, nekem ez a helyzet majdnem meg is felelt mert nem kellett velük találkozom túl sokat. Mondjuk az jobban zavart hogy nem igazán adtam rá okot hogy utáljanak, de mindegy. Azonban mióta összeházasodtunk mintha kicserélték volna őket, hirtelen jópofiznak állandóan, oké, ez sem zavart igazán mert nem lakunk túl közel egymáshoz. Na de mióta terhes vagyok, egyre jobban akaszkodnak rám, főleg anyósom. Most a terhesség végéhez egyre közeledve már odáig jutottunk hogy napi szinten többször ír nekem és hív. Nekem ez nagyon sok. A saját anyámmal nem beszélek napi szinten, vagy ha igen fontos, értelmes dolgokat osztunk meg egymással nem ez a sablon "szia mizu" szöveg beszélgetés zajlik le. Ezt is csak azért kérdezi hogy utána leírhassa hogy az ő életében mik történtek, amik engem egyáltalán nem érdekelnek. Már odáig jutottam hogy nem írok vissza, nem veszem fel a telefont. Most beteg is vagyok egy hete, terhesen a dög melegben igazán kellemes a láz meg köhögés, most aztán tényleg naponta többször zaklat, nem érti meg hogy esetleg pihenni szeretnék. Mégis mit mondjak neki hogy végre lekattanjon rólam? Arra gondoltam hogy legközelebb ha kérdezi hogy vagyok megírom neki az egészet úgy ahogy vagyok, hogy nem elég hogy beteg vagyok, terhes vagyok, meleg van még te is idegesítesz a hülyeségeiddel napi szinten. Mert persze mindenbe szeret beleszólni, rám akarja sózni a "csodaszereit" amiktől várja a csodát a valós betegségeire, amire diéta lenne a megoldás, de persze egyszerűbb megvenni az x. "csodaszert" és várni a csodát.

Nem akarom első körben túlságosan megbántani, de lehet nem lesz más megoldás. Nem szeretnék várni a gyerek születéséig és akkor csinálni a feszültséget, előtte kéne még lerendezni a dolgokat, nem is értem hogy fajultak el idáig a dolgok ennyi idő alatt.

2022. aug. 3. 21:11
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
87%

Azért közeledik most hozzád ennyire erőszakosan mert unokázni szeretne és tudja hogy te vagy hozzá a kulcs.:)

Sajnos sok nagyszülő nem érti hogy ilyenkor egy új család születik, nem nekik szülöd a gyereket. Intelligensebb emberek felfogják, másoknak az egójuk nem engedi hogy kicsit hátrébb lépjenek. Ez nem menti fel a férjedet persze. Nálunk egy iszonyú nagy veszekedés segített, amiben sorra rámutattam hogy mit szólna ha az én szüleim erőszakoskodnának mindig így, ők járnának a nyakunkra minden szabad percünket követelve. Ott láttam az arcán hogy elgondolkodott. Szeretjük a szüleinket, de a saját családunknak legelső helyre kell hogy kerüljön.

2022. aug. 15. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!