Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért lóg folyton a fia...

Miért lóg folyton a fia nyakán, amikor csak teheti?

Figyelt kérdés

Oké, tudom, sokadik anyósos kérdés. Viszont előre leszögezném, hogy semmi problémám az anyósommal (egy-két apróságon kívül, de olyan meg kinek nincs), szóval egyáltalán nem akarom őt bántani meg semmi ilyesmi, viszont felmerült bennem egy kicsit, hogy talán ez még sem annyira normális, amit csinál.

Szóval a lényeg, hogy most éppen építkezésben vagyunk férjemmel, így egyelőre a szüleinknél lakunk. Amikor anyóséknál vagyunk (több napig), olyankor anyós amikor csak teheti koslat a fia után, főleg, amikor én éppen nem vagyok ott (mármint otthon vagyok csak másik szobába vagy ilyesmi). Pl férjem kimegy egyedül a kertbe a kutyával játszani vagy bármi, már hallom hogy anyósom ugrik és szalad utána, fecseg neki folyamatosan, mintha csak azt várná, hogy mikor mehet oda hozzá, úgy, hogy én nem vagyok ott :D

Lehet, hogy csak beképzelem, de gyanúsan sokszor van ilyen, és felmerült bennem a kérdés, hogy vajon hogy lehet az, hogy mindig csak akkor lóg a fia nyakán, amikor én nem vagyok ott... lehet hogy zavarom őt? Pedig jól kijövünk, de nekem teljesen úgy néz ki, hogy nagyon élvezi azokat a helyzeteket amikor végre csak kettesben lehet a fiával :D

2022. aug. 2. 10:57
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, hogy az is gyanúsan sokszor fordul elő, hogy valami indokot talál, hogy elhívja mellőlem. Együtt csinálunk éppen valamit a férjemmel, bármit, és jön anyós, hogy drágám légyszives ezt csináld már meg nekem, segíts ebben, segíts abban stb. Itt is megjegyezném, hogy semmi problémám azzal hogy segít az anyukájának, csak furcsa, hogy néha tök hülyeségek miatt is képes elráncigálni mellőlem.
2022. aug. 2. 10:59
 2/21 anonim ***** válasza:
69%

Majd ha gyereked lesz, megtudod, erre nem lehet mást mondani.

Gondolom, szereti a fiát és szívesen van vele. Most üljön a TV előtt, az jobb, mintha a gyerekével van?

Nyilván jólesik neki, hogy kicsit foglalkozhat a fiával, mint anno. Amíg nem telepszik rátok, addig felesleges ezen görcsölni.

2022. aug. 2. 11:01
 3/21 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit féltékeny is, kicsit nem érzi már azt, hogy anyaként akkora lenne a súlya/szerepe.

Egyedüli gyerek a férjed?

2022. aug. 2. 11:03
 4/21 A kérdező kommentje:

"Gondolom, szereti a fiát és szívesen van vele. Most üljön a TV előtt, az jobb, mintha a gyerekével van?"

Igen, ez teljesen jogos. :)

"Egyedüli gyerek a férjed?"

Nem. Van testvére.

2022. aug. 2. 11:14
 5/21 anonim ***** válasza:
84%
Szimplán csak a gyerekével akar lenni egy picit, szerintem ez a viselkedés az anyósok 90%-ára igaz. Az én anyósom is ilyen, ha meg én is ott vagyok akkor ugyan úgy belevon a beszélgetésbe és kész. Ennél nagyobb bajom ne legyen az életben.
2022. aug. 2. 11:14
 6/21 A kérdező kommentje:
#5 Nekem se :D
2022. aug. 2. 11:16
 7/21 anonim ***** válasza:
32%
Hát szerintem itt a kérdező az,aki féltékeny. Maga mondja,hogy semmi gond,de azért ő kreál magának.
2022. aug. 2. 11:16
 8/21 A kérdező kommentje:
#7 Féltékeny nem vagyok, viszont arra rátapintottál, hogy igen, kicsit zavar a dolog, de inkább csak az, hogy amikor valamit csinálunk együtt a férjemmel (mondjuk filmezünk vagy ilyesmi), akkor is elráncigálja mellőlem akár butaságok miatt is, ami ráérne. Ez nyilván nem esik jól, hiszen tiszteletbe tarthatná, hogy most éppen együtt csinálunk valamit a fiával és akár meg is várhatná, hogy befejezzük. De nem, mindig azonnal kell :/ Nem hiszem, hogy ezt a problémát csak kitalálnám, engem ez tényleg zavar, de féltékenységről azért nincs szó :)
2022. aug. 2. 11:19
 9/21 anonim ***** válasza:
84%

Szóval állandóan ráakaszkodik amikor te nem vagy ott, illetve mindenféle csipcsup apróság miatt is odahívja. Anyóspajtinak törődéshiánya van és/vagy nem igazán sikerült feldolgoznia, hogy a fia kirepült és az életében más ember van az első helyen.

Helyes a megérzésed, hogy ez így nem túl egészséges dolog. Ha nem vészes mértékű, mondjuk csak kicsit kellemetlen amikor anyóséknál vagytok, különösebben nem izgulnék. De ha a férjed ugrik az anyja minden kívánságára és látványosan nem tud kiállni magáért, az intő jel. Apám is így volt, nagymamám alibi segítségkérésekkel egy csomószor elrángatta a felesége és gyereke mellől, illetve mindenben neki akart megfelelni. Tönkre is ment a házasságuk.

2022. aug. 2. 11:20
 10/21 anonim ***** válasza:
70%
Egyáltalán nincs igazuk azoknak, akik szerint ez normális. A tapadás felnőtt korban soha nem az.
2022. aug. 2. 11:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!