Miért nagy probelma hogy költözünk?
Itt lakunk anyósoméknál. A fia, (aki a férjem már) a közös gyerekünk és én. Mi újítjuk a házunk. Valószínű jövőre tudunk is költözni. De pár napja pozitív lett a terhességi tesztem. Ezért úgy döntöttünk a férjemmel hogy ideje lenne menni albérletbe. De az anyósomnak ez nem tetszik. 25 évesek vagyunk. Ez lenne a normális hogy mindenki külön lakik. Amúgy is romokban az anyosommal való kapcsolatom. Nyilván így nem lenne minden nap vele az unoka meg a következő sem és ez a baja (nyilván nem én). De ez szerintem akkor sem normális dolog. Elvégre nem költözünk olyan messzire. Az albérlet amit nézünk az is itt van helyben, az ő munkahelyétől 2 perc gyalog. De még ő van fellázadva hogy megyünk. Miért? Nem tudok erre mit mondani... ilyenkor támad hogy nem tudnék elvezetni egy háztartást. (Egyébként mosok főzök takarítok gyerek mellett.. ) meg pár napja volt egy olyan megjegyzése hogy "télen költözünk hozzátok vagy gyertek vissza mert a fűtés drága lesz minek 2 nagy házat fűteni " (melyik ház faggyon sz.rrá telenként.?)
Többször felvetettük már idő közben hogy megyünk albérletbe akkor jön az hogy elkezd sírni és a férjem megsajnálja.. vagy pedig a mártirkodás hogy "engem nem szeret senki mindenki itt akar hagyni" (családból volt egy pár ember aki letaposott miatta, hogy értsétek) de így hogy úton a kistesó így a férjemmel határozottan eldöntöttük hogy kész ennyi volt. Menni kell hisz így kicsi nekünk ez a ház . Na meg minek lakjunk anyuka nyakán.. de valami komoly lelki problémája lehet hogy szó szerint tiltja ezt . Bár már nem érdekli a férjemet sem és szerintem már o is belatja hogy az eddigi reakciói anyósnak nem volt épp jogos. És ilyenkor jön az hogy q hátam mögött mindennek elhord a családba (nagy a család a férjem részéről) és semmi olyat nem mond amit ő tesz vagy csinal amiért kedve sincs itt lenni az embernek csak rám mutogat ujjal "elvitte a fiam meg az onokám ez a r.hadék " szóhoz sem jutok néha..
Attól függ anyagilag hogy álltok. Drága azért az albi, ha most lett pozitív a teszted (egyébként gratuálok 🙂) akkor gondolom télen jön a baba.
Addigra kész lesz a házatok? Mert akkor nem mennék addig külön. Nagy pocakkal nem lesz könnyű a háztartás és a kisgyerek egyszerre, plusz a felújítási munkálatok, talán addig kibírod anyós segítségét.
Aztán ha kész a saját akkor költözz.
Anyóssal szemben szerintem a lényeg hogy a férjed a te pártodon áll, látja h az anyja nem normális. A hisztinek ne engedjetek, az a normális h ti külön éltek a saját otthonotokban.
Vagyis, de.. inkább írok egy pár sort..
1 éves mult a kislányom. Ez idő alatt annyi bántást sértést kaptam. Gyomorideggel kelek gyomorideggel fekszem. Pszichológushoz kellett mennem mert annyira bele taposott a lelkembe ez a nő. Én mindig jó voltam hozzá de én vagyok a sz.r alak aki elveszi tőle az unokat és a fiát.
És ha valaki azzal jön minek költöztem ide.. 1 évvel ezelőtt minden más volt. Mikor még csak pocakba volt a babám. Nyilván nem egy jó megoldás anyoshoz költözni de az tény és Vali hogy eleinte úgy voltam vele hogy én vagyok a legszerencsesebb ember hogy aranyszivü anyósom van aki jobban szeret mint a saját anyám .. de rá jöttem hogy ez mind csak látszat és képmutatás
Ehhez kellett ez az egy év hogy belássam...
Aki pedig a férjem mocskolja, hát ennyit is érsz te. Aki ismeretlenül bántod. Egyszerűen csak szereti az anyját és jó hiszemű vele szembe. Baj hogy nézi valamibe azt a nőt aki felnevelte? Sosem kértem hogy legyen ellene. Mert van bennem gerinc. Hiába nem vagyok a szíve csücske ennek a nőnek nem tudok mit tenni. Ez van
De attól a férjem ne legyen ellene. Köszi.
17-re:
Kérdező, nem csak fekete meg fehér van. Szereti az anyját vagy utálatos vele. Van szürke is, amit meg kell találni. Ez a viselkedés nem megoldás a problémátokra, ahogy az sem oldja meg, ha azon gondolkodsz, anyósod miért ilyen.
Nem kell, hogy a férjed bántsa meg az anyját, de előbb-utóbb a családok zöme kerül olyan helyzetbe, ahol a férjnek vagy az anyja, vagy a felesége oldalára kell állnia.
Egyszerűen csak szereti az anyját és jó hiszemű vele szembe. - ó, persze. Igen, és az ilyen ember az, aki szemrebbenés nélkül az anyuka pártjára áll vitás helyzetben, te meg ott maradsz egymagad, és védd meg az igazadat, ha tudod.
Egyébként miért szülsz bizonytalan helyzetre még egyet? Nincsen lakásotok, anyóstól függtök, ott az egyévesed és a férjed is anyuka szoknyájába kapaszkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!