Sajnos én nyári szünetben nem tudom megoldani, hogy mindig otthon legyek, most 6 éves a lányom szóval egyedül sem hagyhatom. Nekem egyedül anyukám él és már ő is 78 éves, ő maga mondja, hogy egy egész napot nem bírna a gyerek után futkoraszni. Férjem szülei mindketten a 60as éveiket rúgják, friss nyugdíjasok, viszont folyamatosan ellenem nevelik a gyereket. A nevelési elveim mellett kitartok, semmi édesség, nasi, kivéve különleges alkalmakkor, vagy ha egészséges, persze ők meg tömik a sok cukros szarral, utána meg engem szid a gyerek, hogy miért nem ehet minden nap olyat. Arról nem is beszélve, hogy már látni rajta, hogy gömbölyödik. És ilyet más téren is eljátsszanak, persze nagy segítség, de inkább fizetek akkor babysittert aki be is tartja amit kérek. A férjem szerint viszont felesleges ilyesmire pénzt pazarolni és hogy nem árt a gyereknek az édesség.
Ha cukormentes, akkor nyilván aszpartam és társai. Azt olvastad már, hogy a gyomorrákhoz és a vastagbél rákhoz köthető, valamint a szervezet inzulin reakcióját mintegy összezavarja, és későbbi inzulin intoleranciához vezethet? Nem kell, hogy higyj nekem, nézz utána légyszíves. Direkt nem linkelek ide weboldalakat, nézz utána te.
A cukrozott dolgok esetében is, mint mindenben, a mértékletesség a lényeges.
Ha a lányod napközi táborba járna, agy naponta sportolna valamit és nem a tv előtt meresztené a kis popsiját, akkor lehet, hogy nem hízna, akármennyi édességet is eszik.
2022. júl. 15. 22:12
32/43 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan gondoljátok, hogy a dietetikusi tanácsaitokra van szükségem, egyáltalán nem az volt a kérdés ha elolvasnátok. A gyerekem pedig azt eszi amit én mondok, mert én tudom hogy mi a legjobb neki
2022. júl. 15. 22:49
33/43 anonim válasza:
Én gyerekként inkább nem ettem csokit, ha csak étkocsit lehetett volna...
2022. júl. 15. 22:54
34/43 anonim válasza:
Én is nagyon odafigyelek a gyerekem étkezésére, mert igenis az egészség megtartásához nagyon fontos az, hogy mit eszik. Pl.: Nálunk itthon csak víz van + nagyritkán 100%-os gyümölcslé. Ő ehhez szokott így nincs igénye különböző üdítőkre. Nincs itthon nasi polc, ahol automatikusan nasihoz jutna. Viszont tudja, hogy amikor megkíván egy kis csokit vagy valami mást megveszem neki . Ez kb havi 3-4 alkalom. Tudom, hogy a nagyszülőknél amikor ott van kap, de ezzel nincs probléma, mert nem fogod tudni a végletekig irányítani. Eszembe nem jutna szólni a nagyszülőknek egy kis csokiért….
2022. júl. 15. 23:33
35/43 anonim válasza:
“A gyerekem pedig azt eszi, amit én mondok, mert én tudom, mi a legjobb neki.”
Szerintem nem, mert ő is tudja, és ezt a kettőt kellene összehangolni. Viszont úgy tűnik, kérdésed nem valódi kérdés volt, mert eldöntötted, mit akarsz.
Legtöbben egyébként válaszoltak a kérdésedre, a válaszaikból azt olvasom ki, hogy engedd el a gyereket.
Szerintem bébiszittert fogsz hívni, és (szerintem) a gyereknek nem ez lesz a jobb.
Illetve az még egy fontos dolog, hogy az indulatod honnan jön valójában.
2022. júl. 16. 00:12
36/43 anonim válasza:
Úgy érzem, hogy eleve nincs/nem volt jó kapcsolat közted és a párod szülei között, ha emiatt így reagálsz. "Ellened nevelik" a gyereket, amikor annyiról van szó, hogy náluk kap édességet. Ha nem allergiás, nem cukorbeteg, akkor ebben nem látok problémát. Otthon csak egészséges kaja van, de nagyiéknál nasizgat, ebben semmi nincs. Viszont ha annyira biztosra akarsz menni, fogadj gyerekcsőszt. De anyósodék még a párod szülei és a lányod nagyszülei maradnak. Nagy eséllyel fognak vele egyedül lenni és egy kis csokival kínálni (és nem azért hogy téged bosszantsanak, hanem simán kedveskedésből).
2022. júl. 16. 00:26
37/43 anonim válasza:
Ismertem ilyen nem normális, szemellenzős szülőt mint te. A gyerek ott sem jutott semmi normális édességhez. Ennek az lett a következménye, hogy lopott magának a suliban. Szóval, ha esetleg így jársz ne csodálkozz. Egy normális kompromisszummal többre mennél, de a te fajtád akkor sem érti meg, ha ilyen brutálisan szembesül vele, hogy elcseszte, mert nektek persze mindig igazatok van. A storymban anyuka amúgy a gyereket akarta büntetni a lopásokért, a helyett, hogy magába nézett volna.
Szerintem meg a gyereknek van igaza , hogy szid, nem normális amit teszel vele. Egy kis édességtől nem lenne baja, így viszont tömi magába, mert benne van, hogy ez a biztos, ki tudja mikor jut hozzá legközelebb. A férjednek is igaza van, amit anyósodék tesznek az messze nem ellened nevelés, leszállhatnál a magas lóról.
2022. júl. 16. 01:27
38/43 anonim válasza:
"A gyerekem pedig azt eszi amit én mondok, mert én tudom hogy mi a legjobb neki"
Egyáltalán nem tudsz semmit, sötét vagy mint a december 21-i éjszaka (az a leghosszabb sötét nap, csak szólok). Ha lenne benned egy icipici tudás, akkor nem adnál a gyerekednek soha kémiai úton előállított dolgokat, mint aszpartam és társai.
Jól írták előttem többen is, hogy semmi baj az édességgel, ha mértékkel fogyasztja, és mellé eleget mozog is, és nem a tévét bámulja egész nap.
2022. júl. 16. 03:39
39/43 anonim válasza:
Nálunk pont fordított volt a helyzet. Én ki nem állhattam gyerekként is az édeset, de a mama mindig rámerőltette. Sokszor ki is hánytam. Én gyerekként is a 80% feletti csokokádét ettem csak meg mindenféle töltelékek nélkül. Szerintem a 90-es évek óta nem ettem édességet, mert utálom. Gyümölcsök rendben vannak, édesek, de mégsincs az a gusztustalan cukorízük. Szerintem nem kellene ráerőltetni a gyerekre a cukormentes életstílust, kapjon egészséges mennyiségben, 3-4 naponta valami sportszeletet vagy stb. Azért hízik mert a mamánál korlátok nélkül telezabálja magát. Szerintem ha azt akarod, hogy azt egye amit te jóvá hagysz -nyilván a te döntésed, te vagy a szülője - fogadj fel egy sittert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!