Engedjem anyósomekhoz a gyereket?
Fordított helyzetben te mit szólnál, ha a férjed nem akarná a te anyukádhoz engedni?
Miért olyan biztos, hogy a bébiszitter betartja, hogy nem ad neki édességet?
"folyamatosan ellenem nevelik a gyereket"
Erős túlzás ilyet állítani csak mert igazi édességet adnak neki. Ha a gyerek annyira felzabál mindent ami náluk van, hogy rövid idő alatt hízni kezdett, szerintem érdemes lenne belegondolni, hogy nem teljesen ízlik neki az otthoni kaja, legyen az a nasi vagy egy normális étel.
Értem, amit írsz, kérdező, és én is sokat szoktam ezen gondolkodni, hogy mennyi szart megeszünk, és hogy lehetne ezt visszaszorítani a gyerek (meg a saját) étrendjében. Már én is gondoltam ilyenre, hogy teljesen ki kellene iktatni. Azt hiszem, nem fog menni.
Viszont mind közül a szülői példamutatás (és nem az erőltetés) a legerősebb. Tehát ha te így csinálod és látja, hogy fontos és hasznos, szerintem jobban elgondolkodtatja és szívesebben alkalmazza majd, mint ha erőlteted, és rettegsz, hogy máshol mást is eszik. Ezektől úgysem tudod megóvni az életben. Frusztráló, de ugyanakkor remény is van - hiszen te sem mindig így táplálkoztál, feltételezem.
Valamint érdemes mérlegelni, hogy mi van a “mellette” és az “ellene” oldalon. Kompromisszum nélkül kevés dolog működik igazán jól.
Tudott, hogy a tiltott gyümölcs mindig édesebb.
Például az unokahúgom (11) évek óta nem hajlandó, csak vizet inni, pedig ihatna mást is, de megértette, hogy az a legegészségesebb.
Ha te így élsz, az neki szavak nélkül is példa.
Ezen nem fog változtatni az, hogy amúgy mindenhol máshol rendszeresen fogyasztanak édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!