Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Engedjem anyósomekhoz a gyereket?

Engedjem anyósomekhoz a gyereket?

Figyelt kérdés
Sajnos én nyári szünetben nem tudom megoldani, hogy mindig otthon legyek, most 6 éves a lányom szóval egyedül sem hagyhatom. Nekem egyedül anyukám él és már ő is 78 éves, ő maga mondja, hogy egy egész napot nem bírna a gyerek után futkoraszni. Férjem szülei mindketten a 60as éveiket rúgják, friss nyugdíjasok, viszont folyamatosan ellenem nevelik a gyereket. A nevelési elveim mellett kitartok, semmi édesség, nasi, kivéve különleges alkalmakkor, vagy ha egészséges, persze ők meg tömik a sok cukros szarral, utána meg engem szid a gyerek, hogy miért nem ehet minden nap olyat. Arról nem is beszélve, hogy már látni rajta, hogy gömbölyödik. És ilyet más téren is eljátsszanak, persze nagy segítség, de inkább fizetek akkor babysittert aki be is tartja amit kérek. A férjem szerint viszont felesleges ilyesmire pénzt pazarolni és hogy nem árt a gyereknek az édesség.

2022. júl. 15. 16:53
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem engedd őket anyósodékhoz. A bébicsősz amúgy is drága, és idegen is. Azért gondolom, főétkezésre rendes kaját kapnak, és csak a nasi az édesség.
2022. júl. 15. 18:34
 22/43 anonim ***** válasza:
88%

Fordított helyzetben te mit szólnál, ha a férjed nem akarná a te anyukádhoz engedni?

Miért olyan biztos, hogy a bébiszitter betartja, hogy nem ad neki édességet?

2022. júl. 15. 18:42
 23/43 anonim ***** válasza:
86%

"folyamatosan ellenem nevelik a gyereket"

Erős túlzás ilyet állítani csak mert igazi édességet adnak neki. Ha a gyerek annyira felzabál mindent ami náluk van, hogy rövid idő alatt hízni kezdett, szerintem érdemes lenne belegondolni, hogy nem teljesen ízlik neki az otthoni kaja, legyen az a nasi vagy egy normális étel.

2022. júl. 15. 18:52
 24/43 anonim ***** válasza:
86%
cukormentes étcsoki egy 6 éves gyerekenk? Jó Isten gyere le! :D
2022. júl. 15. 19:06
 25/43 anonim ***** válasza:
86%
Ha a gyereked lennék, engem nem kéne "ellened nevelni" nagyiéknak, megtennéd te azt magadtól!
2022. júl. 15. 19:55
 26/43 anonim ***** válasza:
94%
Arra azért válaszolj, hogy mégis mitől hízik a gyerek, ha te olyan jól eteted. Én is utálom, hogy mindenben hozzáadott cukor meg ilyenek vannak, de ha teljesen jól eteted, akkor vagy nem mozog eleget, vagy túltömöd az egészséges kajákkal és kalóriafelesleget visz be, vagy anyagcsere betegsége van és a nagymamájától tiltod ahelyett, hogy kivizsgáltatod.
2022. júl. 15. 21:04
 27/43 anonim ***** válasza:
92%
Fú, akkor mi nagyon veszélyesen élünk :képzeld ma az anyukám kakaós, meg házi lekváros palacsintával tömte mind a 4 unokáját. Se nekem, se a sógornömnek eszébe nem jutott még hogy ez miatt ne engedjük oda a gyerkőcöket.
2022. júl. 15. 21:10
 28/43 anonim ***** válasza:
91%
Ha mi a tesómmal a nagyszüleinkhez mentünk, tudtuk (és a szüleink is tudták), hogy ott más szabályok vannak. Ők szigorúbbak voltak, de olyan is volt, amit náluk lehetett, otthon meg nem. Ami az étkezést illeti, kapaszkodj meg: szinte minden este szalonnát ettünk, mivel ők disznót tartottak. Otthon ilyet szinte soha nem ettünk, mégsem kezdtünk "gömbölyödni", ha egy hetet a nagyszülőknél töltöttünk. Mindent egybevetve, sokminden nem olyan volt, mint otthon, ezt viszont a szüleim nem úgy fogták fel, hogy a nagyszülők "ellenük nevelnek minket", hanem természetes volt, hogy az ő házukban az ő szabályaik szerint élünk. Persze ha olyasmi történik, ami a gyerekre nézve veszélyes, azt nem szabad hagyni, de az, hogy a nagyszülők édességet adnak a gyereknek, távol áll ettől. Én inkább azt találom furának, hogy te ennyire tiltod a "rendes" édességtől a gyerekedet.
2022. júl. 15. 21:20
 29/43 anonim ***** válasza:
91%
Egyedül szegény gyerek járna rosszul.
2022. júl. 15. 21:55
 30/43 anonim ***** válasza:
97%

Értem, amit írsz, kérdező, és én is sokat szoktam ezen gondolkodni, hogy mennyi szart megeszünk, és hogy lehetne ezt visszaszorítani a gyerek (meg a saját) étrendjében. Már én is gondoltam ilyenre, hogy teljesen ki kellene iktatni. Azt hiszem, nem fog menni.

Viszont mind közül a szülői példamutatás (és nem az erőltetés) a legerősebb. Tehát ha te így csinálod és látja, hogy fontos és hasznos, szerintem jobban elgondolkodtatja és szívesebben alkalmazza majd, mint ha erőlteted, és rettegsz, hogy máshol mást is eszik. Ezektől úgysem tudod megóvni az életben. Frusztráló, de ugyanakkor remény is van - hiszen te sem mindig így táplálkoztál, feltételezem.

Valamint érdemes mérlegelni, hogy mi van a “mellette” és az “ellene” oldalon. Kompromisszum nélkül kevés dolog működik igazán jól.

Tudott, hogy a tiltott gyümölcs mindig édesebb.

Például az unokahúgom (11) évek óta nem hajlandó, csak vizet inni, pedig ihatna mást is, de megértette, hogy az a legegészségesebb.

Ha te így élsz, az neki szavak nélkül is példa.

Ezen nem fog változtatni az, hogy amúgy mindenhol máshol rendszeresen fogyasztanak édességet.

2022. júl. 15. 22:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!